Novinky ze světa filmu (47.týden)

Článek

article_864_px1

moWie-$:hOtWs :>>

Režisér Gus Van Sant točí o (zvláštních) dospívajících rád a celkem často (Slon, Paranoid Park). Na projekt Restless si vybral do hlavních rolí Henryho Hoopera (syna slavného Dennise) a Schuyler Fisk (dceru Sissy Spacek) a Miu Waiskowskou (V odborné péči, nová Alenka). Jedná se o příběh přátelství mladíka, který se snaží překonat náhlou smrt svých rodičů a dívky, která s ním sdílí jeho zabývání se otázkou smrtelnosti. Produkovat tento snímek budou také dcera a otec - Ron a Bryce Dallas Howard (px).

Jak jsme se nedávno zmínili, projekt Indian Summer byl z finančních důvodů zrušen, takže se britský režisér Joe Wright (Pokání) se vrhne do trochu odlišného žánru. Bude jím dobrodružný thriller Hanna, jehož hlavní hrdinkou je čtrnáctiletá dívka z Východní Evropy, která byla otcem vychovávána jako chladnokrevný vrah. Spřátelí se s dívkou z Francie, se kterou prožívá běžné útrapy dospívání, dokud ji svět jejího otce nedostane do vězeňského zřízení CIA a ona si nemusí probojovat cestu zpět na svobodu. Od romantického dramatu celkem slušná změna kurzu.

article_864_px2

Konečně jsme se dočkali odpovědi na otázku, proč režisér jako Ridley Scott chce režírovat film založený na Monopolech a jak se z této hry dá vůbec vytvořit filmový scénář. Z jednou možností přišel tento týden producent Frank Beddor. Hlavním hrdinou se stane sympatický smolař, který se snaží přesvědčit své přátele ke zlomení rekordu v době hraní Monopolů. Den po odmítnutí se probudí ve městě, ve kterém se platí barevnými papírky a který vůbec nápadně připomíná grafiku hry. Ridley Scott prý má na hru spoustu dětských vzpomínek a třeba by tomuto ne zcela originálnímu nápadu (Jumanji) dokázal dát trochu šťávy.

article_864_px3

Sylvester Stallone mění podle svých slov příběh pátého příběhu Ramba – A Savage Hunt. Rambo měl původně lovit geneticky upravená monstra, která unikla z vědeckých laboratoří. Tento příběh, založený na románu Gunter Jamese Hugginse, se stává samostatným projektem a Rambo se vydá do města sužovaného násilím, kde již zmizelo mnoho mladých žen. Ale ale, že by Rambovi tentokrát bylo dopřáno užít si více než střílení?

Anglická a australská herecká elita se objeví v historickém snímku The King's Speech. Jedná se o příběh krále Jiřího VI. (Colin Firth), otce současné britské královny, který se dostal na britský trůn po abdikaci svého bratra Edwarda. Nikdy nebyl jako mladší syn na roli krále připravován, podle všeobecného mínění se na ni nehodil a navíc trpěl koktavostí. Najal si odborníka na problémy s řečí (Geoffrey Rush), s jehož práce a přátelství nakonec vzešel král, který dokázal podpořit svou zemi za války. V dalších rolích uvidíme například Helenu Bonham Carter, Timothyho Spalla, Michael Gambona (všichni známí z Harryho Pottera) nebo Australana Guye Pearce (Memento). Režírovat bude Tom Hooper (historický seriál HBO John Adams).

article_864_px4

50 Cent, vlastním jménem Curtis Jackson, se už pomalu ale jistě přesouvá z hiphopových pódií do světa filmu. A nejen jako herec. Napsal scénář k dramatu Before I Self Destruct, je spoluautorem několika románů z prostředí newyorských ulic (zfilmován bude The Ski Mask Way) a dalším jeho pisatelským dílkem je scénář k projektu The Gun. Společně s Valem Kilmerem si zahrají přátele, jejichž vztah je těžce zkoušen obklopující sítí prodeje drog. Dalším projektem rapera bude Jekyll and Hyde režiséra Abela Ferrary.

Vložit komentář

CrusT - 20.11.09 21:05:18
jj, ten druhej snimek je baarin majstrstyk a uz nejakej ten patek mi to zkrasluje plochu ;-)
brutusacek - 20.11.09 12:59:30
kdo je m? kdo to tak trká hmmm :)
m - 20.11.09 11:44:10
baara: no že by jsi vybrala zrovna svůj nejsilnější příspěvek, to se říct nedá, nicméně ten druhý snímek je hodně zdařilý;-)
Baara - 20.11.09 10:58:10
to m. - vždycky holt není podklad pro tohle - http://marastjakcyp.com/new/?c=3&id=690. A jestli nebudeš spokojenej s tímhle, tak se nad sebou zamysli:-)
bizz - 20.11.09 10:20:23
M dostane na holou, at se mi ihned hlasi v cockpitu ;-)
Baara - 20.11.09 09:18:24
Tak když už to s Bryce nedopadlo, tak aspoň se Slyem :-)))
m - 20.11.09 08:52:11
velmi mě to mrzí, ale moje očekávání se opět nenaplnila. ta paní/slečna je snad vyprodukovaná legolandem, když jsem ji viděl poprvé, tak jsem se upřímně zděsil..
brutusacek - 19.11.09 23:22:29
tak jasně..... :) tyvoe Sly v 60 druhej dech :)
CrusT - 19.11.09 22:21:49
jasne a sestej dil uz muze bejt rovnou Alien vs. Rambo...dyt je to blbost, jeste ze to zmenil a bude lovit jenom nejaky prznitele...
bizz - 19.11.09 13:04:18
Sly rozho 4ever! a jak lovi mutanty by byla urco pecka! ;-)
brutusacek - 19.11.09 13:03:01
jo jumanji bylo fajn..monopoly by nemusely být špatné....taktéž hanna - killerka by mohla být luxusní podívaná...a samozřejmě Sly!! Sly vládné škoda že ty mutanty nebude lovit jako Rambo..to by byl masakr!! :) Sly forever
Baara - 19.11.09 12:39:05
no, Evropanka to sice není, ale m to snad ocení :-)
bros - 19.11.09 12:28:19
Jumanji!!!
bizz - 19.11.09 12:05:10
zrzka.. hmm.. doufam, ze M bude spokojen ;-)))
  • Zkus tohle