Novinky ze světa filmu (49. týden)

Článek

Kromě široce diskutované první ukázky na druhý Star Trek dnes přinášíme novinky například o úspěchu filmu Alois Nebel či radostném návratu Kevina Smithe s mužům za pultem.

Clerks 2

Kevina Smithe máme rádi, ačkoli se poslední dobou odklonil od toho, co umí nejlépe. Dokonce se dušoval, že hokejová komedie Hit Somebody bude jeho posledním filmem. Hit Somebody bude nakonec jen minisérií a místo toho Smith chystá...tramtadadá...Clerks III. V jedničce Randall a Dante začínali, ve dvojce museli dospět a utkat se jako generace fandů Hvězdných válek s fandy Pána prstenů...a ve trojce? Dante by měl mít dítě. A pokud se sejdou opět s Jayem a samotným Silent Bobem, je to vlastně jedno, o čem to bude. Jo!
 
Norský režisér Morten Tyldum (Lovci hlav) se připojil k projektu The Imitation Game. Scénář k tomuto filmu byl několik let na tzv. černém seznamu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů) a vypráví o životě a práci Alana Turinga, matematika považovaného za jednoho ze zakladatelů informatiky. Kromě počítacích strojů se Turning věnoval také studiu morfogeneze a dešifrování. Během druhé světové války byl jedním z vědců, kteří luštili zprávy z německých šifrovacích strojů. Za sexuální vztah s devatenáctiletým chlapcem byl Turning odsouzen (takový vztah byl v Anglii až do 90. let trestný) k chemické kastraci, spáchal sebevraždu pozřením jablka napuštěného kyanidem (Steve Jobs tvrdil, že logo Applu jím inspirováno není, ačkoli by si to zpětně přál). Původně o roli stál Leonardo DiCaprio. 
 

Alois Nebel

Byly předány Evropské filmové ceny a tentokrát se mezi oceněnými objevil i český film. Snímek Alois Nebel byl označen za nejlepší letošní animovaný film. Nejlepším filmem se stala dle očekávání Hanekeho Láska, cenu si odnesl i režisér a jeho herci. V dalších technických a doprovodných kategoriích uspěl například Stud nebo Jeden musí z kola ven.
 
Může se Vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale událostí tohoto týdne je první upoutávka na Star Trek: Into Darkness. A japonská verze traileru, která obsahuje navíc několik (zásadních) záběrů, dokonce vyvolává spekulace, zda má J. J. Abrams koule na to, aby nechal zemřít jednu z hlavních postav... Na co rozhodně ale má, je napnout diváky k prasknutí a divačkám předložit takové obsazení, že ke vstupence do kina by bylo vhodné dávat bryndáky. Těšíme se na 17. 12. na plnohodnotný trailer!
 

Skyfall

Britové (a nejen oni) poslední bondovku rádi, hodně rádi. Skyfall už je definitivně nejvýdělečnějším filmem historie, který se kdy promítal v britských kinech. Po necelém měsíci od premiéry vydělal film skoro 100 milionů liber. Takovému Avataru trvalo v Británii vydělat stovku skoro 11 měsíců. Celosvětově má Skyfall na účtě 870 milionů dolarů (Casino Royale dosáhlo jen na necelých 600). „Country? England!“ 
 
Casey Affleck si kdysi zahrál vraha (Vrah ve mně) a nyní si zahraje naopak detektiva v thrilleru Boston Strangler pro Warner Bros. a Langley Park Production, který se zabývá jednou z nejhrůznějších sérií vražd v americké historii. V šedesátých letech zabil tzv. Bostonský škrtič během roku a půl třináct žen. Byl zatčen Albert DeSalvo, ačkoli právě zmíněný detektiv věřil, že byl jen součástí větší skupiny, ale musí bojovat proti právníkům a politikům, kteří další odhalení nechtějí.

Vložit komentář

bizzaro - 08.01.13 17:29:06
videl jsem tech 9min Into Darkness v Imax pred Hobitem a mohlo by to zas byt husty, nicmene Nebel me zklamal docela

Zkus tohle