Novinky ze světa filmu (5. týden)

Článek

Kdo náhodou nezaslechl jméno režiséra další epizody Hvězdných válek, dozví se ho v dnešních filmových novinkách!

Ve stínu

Hlavní Cenu české filmové kritiky si za rok 2012 odnesl snímek Davida Ondříčka Ve stínu. Film byl oceněn také za režii, kameru, hudbu a hlavní herecký výkon Ondřeje Trojana. Nejlepším scénář měla podle kritiků Čtyři slunce Bohdana Slámy, nejlepší herečkou byla vyhlášena Gabriela Míčová za výkon ve snímku Odpad město smrt. Uvidíme, jak si Ve stínu povede na populárnějších Českých lvech.
 
Je to jasné, společnost Disney vydala na konci minulého týdne oficiální oznámení, že Epizodu VII bude režírovat J. J. Abrams! Tím byly vyvráceny jeho výroky o posvátnosti univerza Hvězdných válek, které chtěl vždy sledovat jen jako fanoušek. Prostě neodolal. Sám George Lucas se vyjádřil, že Abramsovo filmařství obdivuje a sága je podle něj v dobrých rukou. Také Abramsova společnost Bad Robot se přidá k produkci vedené pod značkou Disney/Lucasfilms producentkou Kathleen Kennedy. Scénář napíše Michael Arndt (Malá Miss Sunshine, Toy Story 3, Hunger Games), jako konzultant bude po ruce autor Impérium vrací úder a Návratu Jediho Lawrence Kasdan.
 
Abrams kromě produkčních závazků na třetím Star Treku a další Mission Impossible spojí síly také s Alfonsem Cuarónem (Potomci lidí) při tvorbě nového seriálu stanice NBC. Bude se jmenovat Believe a jeho hlavními hrdiny budou mladá dívka nadaná nadpřirozenými schopnostmi a propuštěný trestanec, který ji má chránit před temnými silami. Curaón je spoluautorem scénáře k pilotu a Abrams potřebuje po ukončení Hranic nemožného nový seroš.
 

Eva Green

Jak vypadá dáma, pro kterou se zabíjí? Narážíme samozřejmě na titul pokračování Sin City, o kterém jsme psali již nedávno. Titulní dáma, žena jménem Ava Lord, která je pro mnohé hrdiny splněným snem a noční můrou zároveň, bude mít tvář Evy Green. Co na to pánové?
 
The Weinstein Company oznámila, že v květnu odstartuje produkce pokračování oscarového snímku Tygr a drak (2000). Harvey Weinstein ho bude produkovat za více než 20 milionů dolarů, scénář k němu napíše John Fusco (Krvavý oceán, Zakázané království) a o režii se jedná s čínským režisérem Ronny Yu. Zatímco film Anga Lee byla založen na čtvrté knize wuxia-romancí spisovatele Wang Du Lu (nazývané také Crane-Iron pentalogie), pokračování bude vycházet z páté knihy Silver Vase, Iron Knight, který vypráví opět o Yu Shu Lien ztvárněné v Tygrovi a drakovi Michelle Yeoh.
 

Dr. Who

Zajímavý projekt pro fanoušky seriálu Doctor Who (pardon, ale na Pána času si nikdy nezvyknu) chystají BBC a BBC America. Televizní film s názvem An Adventure in Space and Time bude vyprávět o vytvoření a úplných počátcích seriálu, který letos oslaví už padesáté výročí. Setkáme se s prvním představitelem Doktora Williamem Hartnellem (David Bradley) i vedoucím dramatické sekce tehdejší BBC Sydneym Newmanem (Brian Cox), kterému je připisováno autorství seriálu. Scénář napíše Mark Gatiss (píše i seriál), ujme se i produkce s tradičními spolupracovníky Steven Moffatem a Caroline Skinner. Režírovat bude Terry McDonough (Perníkový táta).
 
Warner Bros. Pictures potvrdili, že nepustí do produkce Justice League, dokud nebude jasný zisk z Muže z oceli aneb nového Supermana. Poslední známá sestava Ligy spravedlnosti, která by byla případně cílena na léto roku 2015, je Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern a Flash.
 
Kdo vyhrál letošní filmový festival Sundance? Mezi hranými filmy drama Ryana Cooglera Fruitvale a mezi dokumenty Blood Brother Stevea Hoovera. Fruitvale je příběhem mladého Američana, který se setkává s přáteli, rodinou i nepřáteli v den, který se ukáže být jeho posledním. Film získal i cenu publika. Blood Brother je o turistovi, který se usadí v Indii a pracuje se sirotky nakaženými HIV. Přehled všech oceněných najdete zde.

Vložit komentář

Baara - 06.02.13 09:58:42
nemela byt Ava Lord puvodne Angelina? .. Eva Green much better
Úplně původně jo, tak před třema rokama...
zzn - 05.02.13 10:49:47
nemela byt Ava Lord puvodne Angelina? .. Eva Green much better
D. - 04.02.13 18:08:10
tak on ne ze by se ten obrazek primo nelibil baro, ale ten model co ma na sobe je teda fakt mega .-)
Baara - 04.02.13 15:39:26
Myslím, že se Star Wars odpadne to, co vyčítají někteří jeho Star Treku, málo fyziky a vůbec málo sci-fi.
Baara - 04.02.13 15:37:55
tywoe co je to za slapku s tim silenym vystrihem? .-D mi skoro upad rohlik kdyz jsem to videl
A já se tak snažím vybrat obrázek, kterej by se líbil... rohlík jako rohlík, doufám :-)
brutusáček - 04.02.13 09:18:25
Star Wars nebude režírovat Mickey Mouse?
taká troufalost!!!
DW - 01.02.13 14:37:01
Star Wars nebude režírovat Mickey Mouse?
D. - 01.02.13 10:46:43
tywoe co je to za slapku s tim silenym vystrihem? .-D mi skoro upad rohlik kdyz jsem to videl
bizzaro - 01.02.13 10:19:43
Eva Green by sla a SWars jasna mrda!
ten poslední star trek je pecka...!
Brute, jsi si jist, ze ten posledni?
brutusáček - 01.02.13 10:07:40
ten poslední star trek je pecka...!
shogun - 01.02.13 09:50:01
J. J. Abrams... seriály mu celkem jdou, ale v tomto mu moc nevěřím.

Zkus tohle