Novinky ze světa filmu (5.týden)

Článek

moWie-$:hOtWs :>>

Začněme rovnou největší novinkou minulého týdne, která v očích mnohých nás přebije všechny hollywoodské zprávy. Deset let po uvedení poslední epizody seriálu Červený trpaslík a několikaletých diskusích o celovečerním filmu BBC oznámila, že digitální kanál Dave plánuje na Velikonoce dvoudílnou speciální epizodu

article_655_px1

Red Dwarf: Back to Earth!!! Návrat na Zemi po více než třímilionovém putování vesmírem napíše a zrežíruje spoluautor seriálu Doug Naylor. Vrátí se téměř kompletní posádka: poslední člověk a odpornej vesmírnej vágus Dave Lister (Craig Charles), hologram a korunovanej ťulpas Arnold J. Rimmer (Chris Barrie), felis sapiens ve skafandru s manžetovými knoflíčky Kocour (Danny John-Jules) a sanitární android s hlavou tvaru legrační kostky ledu Kryton (Robert Lewellyn). Nicméně k Listrově smůle neuvidíme Chloe Annett jako jeho lásku Kochanskou a ani jedno z alter-eg palubního počítače s IQ 6000 Holly. První částí budou dva díly odehrávající se 3 roky po poslední epizodě a bude čile ignorovat otevřený konec posledního dílu „Jenom sympaťáci...“ a nějak to uhraje s věkovým posunem představitelů. Druhou částí budou záběry ze zákulisí nových epizod a improvizované session původních scén. Takže se těšme všichni my, jimž Červený trpaslík otevřel cestu k britskému humoru, i všichni ostatní!

Zisky i kritiky potvrdily, že nový obraz dlouho známého hrdiny je nejen odvážným, ale také pro studia výhodným krokem. Bonda a Batmana bude nyní následovat také jejich kolegyně Lara Croft. Warner Bros. koupili v prosinci 20% (vč. filmových práv) podíl společnosti Eidos, které se práva na zfilmování herních dobrodružství vrátila po dvou projektech Paramountu s Angelinou Jolie. Vzhledem k tomu, ze Angelina se od roku 2003 herecky posunula, jistě dojde k přeobsazení hlavní role. Mluví se o Megan Fox (Transformers), ale nic oficiálního se zatím neví. Do obchodů se momentálně chystá další hra Tomb Raider: Underworld.

article_655_px2

Společnost Cypress Moon Studio chystá nízkorozočtový snímek The Story of Bonnie and Clyde. Prý by se nemělo jednat o remake legendárního snímku s Faye Dunaway a Warrenem Beattym z roku 1976, ale o nové zpracování osudů legendárního zločineckého páru, včetně období, která původní snímek nezobrazoval. Pokud někoho napadá věta „koho tohle napadlo?!“, pak třešničkou na dortu je obsazení idolu teenagerů Hilary Duff. Scénář napsala a režie se ujme Tonya S. Holly, jež má na konci pouze dva bezvýznamné filmy.

Britský herec Charles Dance, jehož známe například z filmu Gosford Park, se zapsal mezi režiséry v roce 2004 filmem Dámy v letech, v němž spolupracoval s britskou hereckou elitou (Maggie Smith, Judi Dench). Podobnou spolupráci se chystá navázat také ve svém novém projektu The Inn at the Edge of the World, ve kterém uvidíme Michaela Gambona (Harry Potter) či Stephena Frye. Scénář je také adaptací románu Alice Thomas-Ellis. Příběh sleduje skupinu navzájem cizích lidí, kteří se snaží uniknout nucenému vánočnímu veselí o odjedou na odlehlý skotský ostrov.

article_655_px3

Nyní na odlehčenější notu. Pamatujete si, kdo zastínil Oslíka v druhém Shrekovi? Takový ten malý, zrzavý, nesnesitelný kocour s hlasem Antonia Baderase? Dream Works se rozhodli dát Kocourovi v botách jeho vlastní film Puss in Boots, i když se objeví i ve čtvrtém pokračování. Jsem však toho názoru, že jakkoli hebkou srst a velké oči má tenhle kocourek, hvězda Oslíkova (zastíněná ve dvojce proměnou v nudně krásného a elegantního bělouše) zaslouží si mnohem větší pozornosti!

Martin Scorsese se po dokončení snímku Shutter Island konečně vrhne na dlouho plánovaný projekt Silence. Jedná se o adaptaci románu Shusaku Enda, odehrávajícího se v Japonsku 17. století. Do země přijíždějí dva jezuitští kněží, aby našli svého učitele a šířili křesťanské Slovo Boží, musí však čelit násilnému odporu a pronásledování. Natáčet se začne ještě letos na Novém Zélandu (tolik k Japonsku) a mluví se o rolích pro Benicia Del Tora, Daniela Day-Lewise a Gaela Garciu Bernala.

article_655_px4

Scénárista a režisér Rodrigo Garcia (Passengers) získal pro své nadcházející drama Mother nad Child výjimečné herecké obsazení. V produkci Alejandra Gonzalese Inarrita (Babel, 21 gramů) vzniknou prolínající se příběhy několika žen; 50-ti leté ženy a její dcery, kterou dala kdysi k adopci, a ženy, která se jako svobodná chystá adoptovat dítě. Kromě Naomi Watts či Anette Bening uvidíme v jedné z mužských rolí i Samuela L. Jacskona. Jedná se o první produkční projekt společnosti Everest Entertainment.

Vložit komentář

DR - 10.02.09 10:59:21
bizz: včera u mě byla na kafi, sorry...
gaba - 10.02.09 08:23:48
ale jen proto ze sef jsi tu ty...
bizz - 10.02.09 08:20:53
ma hroznej pysk jak po pici, tu si Gabo nech a Naomi uz ani myslenkou, ja?! :)
gaba - 10.02.09 08:18:55
no jo no :-)) nejhorsi na tom je ze je stejny rocnik jak moje mama...strasny
Baara - 09.02.09 21:43:25
Někdo viděl wrestlera:-)))
gaba - 06.02.09 10:54:36
to bizz: vymenim za marisu tomei
bizz - 06.02.09 10:50:08
baro, to vis, at taham jak taham, na tech 22 se o ten centak furt nemuzu dostat :) ale aspon Oko (a v tomto pripade i Meshu) bere! :-D kdes prisla k tej fotce Naomi? asi si ho vyskubnu! :)) gaba: BAN!!!!!!!!!!!
lemmy - 05.02.09 18:42:05
to byl krásnej blunt :-)
baara - 04.02.09 23:08:05
aha....už vím, proč jsem to nepochopila. ale někdo ti tu do šéfový fušuje, šéfe:-)
bizz - 04.02.09 12:10:35
baaro, 22 cáků no :-))) v kazdym pripade pri ty fotce Naomi klidne (v klidu :-D) i vic :-)))
gaba - 04.02.09 11:28:56
ach jo,naomi....
baara - 04.02.09 00:36:23
cože, šéfe?
brutusacek - 03.02.09 23:10:14
voe
bizz - 03.02.09 22:50:19
pokud máš dvaadvacet cáků, tak si klidne "třikrát sláva trpaslíku" řvi i na Václaváku :-D
brutusacek - 03.02.09 17:35:29
třikrát sláva trpaslíku
  • Zkus tohle