Godzilla

Novinky ze světa filmu (50. týden)

Dnes filmové novinky přinášejí informace o seriálu Gotham, ve kterém nebude Batman, seznam nejpřeplacenějších herců a výborný trailer na Godzillu!

Adam Sandler

Časopis Forbes každoročně uveřejňuje žebříček nejpřeplacenějších herců Hollywoodu. Nejde tu o kvalitu filmů, ale o podíl platu herce na zisku filmu. Zisk a kvalitu sice nelze zaměňovat, nicméně v čele žebříčku stojí Adam Sandler. Jeho kariéru nastartovaly filmy, které stály málo a vydělaly hodně. Letos to však nevychází a Sandlerovy filmy vydělaly 3,4 mil. dolarů na každý 1 mil. Sandlerova honoráře. Na druhém místě je Katherine Heigl, třetí Reese Witherspoon. Do desítky se překvapivě vešel i takový Matt Damon (10,6 millionu zisku na milion honoráře).
 
Pomalu začíná sezóna cen a slavnostních večerů. Bez velké pompy zveřejňuje svůj top ten Americký filmový institut, který letos nevynechává ani Gravitaci, neb technická stránka se zjevně počítá. Dalšími filmy jsou 12 let v řetězech, Špinavý trik (American Hustle), Kapitán Phillips, Fruitvale Station, Her, Inside Llewyn Davis, Saving Mr. Banks a Vlk z Wall Street.
 
Po letošním povedeném Zmizení už si jméno režiséra Denise Villeneuvea bude pamatovat o něco více lidí. Jedním z jeho dalších projektů bude drama Sicario. A zase to nebude nic světlého a pozitivního. Půjde o mezeru v americkém zákoně, která umožňuje najatým žoldákům přejít mexické hranice a dostat se k tamním drogovým bossům, pokud je doprovází policista. Hrdinkou příběhu bude policistka z Tucsonu, která se připojí kedvěma mužům za účelem zatčení drogového krále, dostane se však do prostředí nepředstavitelně násilného a zkaženého.
 
Druhý trailer na Godzillu dává za pravdu těm, kteří se na film těší. Tohle vypadá na první pohled velice dobře a velice temně!

Lego Indy

Když Disney před rokem koupil Lucasfilm, okamžitě se začalo mluvit o dalších Hvězdných válkách. Ale co Indiana Jones? S tím to bylo složitější, protože kontrolní část práv vlastnil Paramount. Studia se však dohodla na tom, že Paramountu zůstanou práva na první čtyři filmy a bude mít podíl na ziscích z jakéhokoli dalšího filmu. Harrison Ford, George Lucas i Steven Spielberg už se vyjádřili, že by do dalšího dílu šli.
 
Stanice Fox před nedávnem ohlásila, že chystá seriál s názvem Gotham. Teď se ukázalo, že nebude o Batmanovi. Jak je to možné? Bruce Wayne se v něm sice objeví, bude mu ale deset let. Hlavním hrdinou bude totiž Jim Gordon, nováček u gothamské policie. Seriál nás provede jeho cestou k hodnosti komisaře a bojem se zatím blíže neurčeným, všem známým padouchem. Jednou z důležitých událostí bude samozřejmě vražda Bruceových rodičů. Na tvorbě se bude podílet Bruno Heller (Mentalist) a pilot se začne natáčet v březnu.

aktuálně

diskuze