Marilyn Monroe

Novinky ze světa filmu (7. týden)

O čem je hra (a budoucí film) Twisted Metal? Jakou pohádku nám naservíruje Guillermo del Toro a kdo chce vzpomínat na Normu Jean 50 let po její smrti? Dozvíte se v dnešních filmových novinkách.

Twisted Metal

Sony Pictures koupilo práva na zfilmování hry (poslední verze na PlayStation 3) Twisted Metal. Zpozornět by měli hlavně fanoušci Need for Speed případně série Rychle a zběsile, neboť půjde o akci v autech. Příběh se točí kolem podzemních závodů jezdců v obrněných a ozbrojených autech. Vítěz závodu na život a na smrt si může nechat splnit jakékoli přání. Mezi závodníky najdeme třeba klauna jménem Sweet Tooth, který řídí upravený vůz se zmrzlinou, či mladou ženu v porcelánové masce Doll Face. Režírovat to vše bude Brian Taylor (Gamer, Crank).
 
Billy Bob Thornton nyní prezentuje na Berlinale svůj poslední snímek Jayne Mansfield’s Car o rodině poznamenané válkou a zároveň ohlásil svůj další projekt. Půjde o road movie And Then We Drove o muži, který na dlouhé cestě autem nabere mladou dívku a projedou spolu LA, Arizonu i pouště v Novém Mexiku. Thortnton přiznal, že se při psaní s kolegou Tomem Eppersonem inspiroval vzpomínkami na divoký vztah s Angelinou Jolie. Jako jeho poslední film i tento vznikne v americko-ruské produkci (producent Alexander Rodňanskij má za sebou produkci 9 Roty nebo třeba dramatu Východ – Západ).
 

Angelina Jolie na Berlinale

A také zmíněná Angelina Jolie chystá další projekt, tentokrát opět herecký (na Berlinale doprovází svůj režisérský debut V zemi krve a medu). Angelina nehrála dva roky a prý se tedy už těší na snímek z produkce Disney Studios Maleficent. Jedná se o verzi příběhu o Sněhurce z pera Linda Woolverton, který se soustředí především na zlou královnu. Před pár týdny byl jako režisér oznámen Robert Stromberg, specialista na zvláštní efekty s více než 90 filmy na kontě (včetně Faunova labyrintu či Avatara).
 
Když jsme u pohádek, nového zpracování se dočká také Kráska a Zvíře. Scénář původně vycházel z knihy Beauty: A Retelling of the Story of the Beauty and the Beast, které (alespoň dle kámošky Wiki) příběh zásadně nepřepracovává, ale po příchodu Guillerma del Tora na režisérskou židli nabral projekt trochu jiný směr. Všichni víme, že pohádka v rukou del Tora není nikdy jen pohádka a uvidíme, co se jeho rukou stane s Emmou Watson v roli Krásky.
 

Elizabeth Olsen

Zajímavé obsazení se sešlo na projektu nezávislého thrilleru scénáristy a debutujícího režiséra Johna Krokidase Kill your darlings. Skutečnými událostmi inspirovaný příběh vypráví o vraždě, která v roce 1944 na Kolumbijské univerzitě svedla dohromady spisovatele „beatníky“ Allena Ginsberga (Daniel Radcliffe), Jacka Kerouaca (Jack Huston) a Williama Burroughse (Ben Foster). V dalších rolích uvidíme Michaela C. Halla (Dexter), Kyru Sedgwick (Closer) nebo „tu třetí Olsenku“ Elizabeth Olsen, která si zahraje Keruacovu lásku a budoucí ženu. Slibný námět.
 
5. srpna uplyne 50. let od smrti Marylin Monroe. Částečně nám ji připomněla snímek My Week with Marylin (s cenami ověnčenou Michelle Williams) a dokumentárním projektem se nám herečku pokusí přiblížit Liz Garbus pod názvem Fragments. V dokumentu bude použit materiál z pozůstalosti Arthura Millera (manžela Marylin), spisovatele Trumana Capoteho a hereččiných dopisů či deníků. Komentář k materiálu namluví herci „v rolích“ Marylin (Uma Thurman, Viola Davis, Lindsay Lohan, Ellen Burstyn a Evan Rachel Wood) a jejích známých či spolupracovníků (např. Paul Giamatti jako režisér George Cukor).


Přispěj do diskuze

aktuálně

diskuze