Novinky ze světa filmu (8.týden)

Článek

Předoscarové filmové novinky odhalí, jak pokračují kariéry některých letošních nominovaných, co kutí naši oblíbení tvůrci Darren Aronofsky a Michel Gondry a do čeho se zakousl Rob Zombie.

Hailee SteinfeldHailee Steinfeld (ročník 1996) oslnila v Opravdové kuráži bratří Coenů, vysloužila si nominaci na Oscara a jede dál. Vybrala si projekt s názvem Forgotten. Zahraje si šestnáctiletou London Lane, jejíž paměť se vymaže každý den v půl páté ráno. Po probuzení se pamatuje namísto minulosti budoucnost. Ve škole však potká chlapce, kterého ve svých vzpomínkách na budoucnost nenachází, a rozhodne se zjistit proč. Příběh se inspiruje fabulí románu, který vyjde v létě.

My Fair Lady je dlouhodobě oblíbený muzikál, který byl zfilmován již několikrát. Má ho ráda zjevně i Emma Thompson, která se rozhodla jej adaptovat pro režiséra Johna Maddena (Důkaz). Ačkoli natáčen pod hlavičkou Sony Pictures, příběh bude velmi britský. V hlavních rolích by se měli objevit Colin Firth (jako momentálně nejdiskutovanější Brit v Hollywoodu) a Carey Mulligan (Škola života). Ani jeden však zatím nepodepsal smlouvu. Sony Firtha do role před jeho letošním úspěchem prý nechtělo a preferovalo marketingově přijatelnějšího Hugha Granta. Nyní prý bez Firthova podpisu projekt vůbec nedostane zelenou. A pak že filmová ocenění jsou k ničemu.

UbikMichel Gondry si odskočil na zkušenou k čistě komerčnímu komiksovému filmu (rozporuplně přijatý Zelený sršeň) a brzy se vrhne na sci-fi klasiku. Adaptuje a natočí román Philipa K. Dicka Ubik. Temný románový žert z roku 1969 vypráví o zaměstnanci bezpečnostní firmy, která se zabývá ochranou proti telepatii a jiným nekalým paranormálním aktivitám ve světě, kde po smrti existuje virtuální život a čile se s ním obchoduje. Hrdina musí komunikovat se svým zesnulým nadřízeným a hledat souvislosti s drogou jménem Ubik. Pro Gondryho imaginaci jako dělané.

Darren AronofskyDarren Aronofsky sice momentálně připravuje další dobrodružství Wolverina, ale už si plánuje další vysněný projekt. Již několik let pracuje na scénáři o biblickém příběhu Noema, který však hodlá zpracovat se vším všudy a bez příkras. Podle Aronofského byl Noe nejen prvním environmentalistou, ale také prvním vinařem, který svůj produkt také hojně konzumoval. V příběhu není třeba jít daleko pro příběhy smilstva (to tak bývá, když znovu budujete celé lidstvo) a dalších hříchů, které se do osnov náboženské výchovy nedostávají. Darren jako vždy nemá na projekt žádné přísliby od studií, takže vydá v roce 2012 čtyřdílný komiks (nejen) jako prezentaci pro investory.

Němečtí nacisté se zabývali mnohým. Na rozdíl od formování čisté rasy bylo však nadšení pro film relativně neškodné. A nejde jen o Leni Riefenstahl. Australský dokumentarista Phillippe Mora objevil při výzkumu pro svůj dokument How the Third Rob ZombieReich Was Recorded dokonce dva půlhodinové filmy ve formátu 3D z roku 1936! Jeden je prý o grilování klobásek a druhý o víkendovém výletu šesti dívek. Tento formát, kterému se dnes v podstatě nelze vyhnout, se poprvé ukázal lidem v roce 1953 v americkém House of Wax.

Další film metalového filmaře Roba Zombieho se jmenuje Lords of Salem a podle slov režiséra by měl být syrovější než všechny jeho kusy předchozí (Vyvrženci pekla, Halloween). Tématem budou samozřejmě čarodějnice. Ale nikoli ty domnělé, popravené v příběhu dobře známém (nejen) všem filmovým fanouškům, ale další čtyři „skutečné“ čarodějnice. Ty byly zabity v tichosti stranou a před smrtí slíbily, že se vrátí a uvrhnou Salem do nepředstavitelné hrůzy. A tento návrat bude námětem filmu. Zombie také v jednom z posledních rozhovorů potvrdil, že vycouval z přípravy remakeu snímku Sliz.

Vložit komentář

bruth - 24.02.11 23:20:21
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=batman_3.jpg

Zkus tohle