Články

přeposlat článek tisknout
POWERWOLF, BATTLE BEAST

POWERWOLF, BATTLE BEAST

  • kdy: 6.2.2016
  • kde: Zlín, Masters of Rock Café

Napěchovaný klub dostal to, co čekal - chytlavé písně jedoucí v podobném stylu, trochu šaškáren, ohňů a vítr ve vlasech obou kytaristů.

Německá kapela Powerwolf zažívá úspěšné období a zejména v České republice je jejich popularita v maximálních výšinách. To se potvrdilo i na začátku února, kdy jako první kapela v historii zlínského Masters of Rock Café předvedla „dvoják“.

Jakmile byl sobotní koncert vyprodán, byl bleskově dohodnut druhý termín o den později, na kterém měl zaznít odlišný setlist, složený z ne tak často hraných kusů. Řeč ale bude o prvním hracím dni s klasickým setlistem.

Battle BeastZlínský klub otevřel vrata v 19 hodin a prostor se poměrně rychle zaplnil, takže už na předkapelu bylo v hledišti poměrně živo. A živo bylo i na pódiu, které ovládla finská kapela Battle Beast, hrající heavy/power metal. Zpěvačka Noora Louhimo disponuje na albech velice zajímavým hlasem, chvíli čistým, ale povětšinou až rezavě nakřáplým. Někomu může připadat nepříjemný, v živáku to ale neuvěřitelně funguje. Dlouho jsem přemýšlel, koho mi jak projevem, tak i vzhledem připomíná a je to taková metalová Věra Špinarová (bez prdele). Od prvních chvil se nekecalo, ale hrálo. Kapela sice nenabízí něco originálního, chvílemi to na deskách zní jako zaseknuté osmdesátky třetí kategorie, jenže co naplat, v živém provedení, a na menším pódiu zvlášť, to má odpich a i diváci ve Zlíně reagovali na každý song, který kapela nabídla. Nejvíce se ale samozřejmě pařilo na profláklé věci v čele se skladbouBlack Ninja. 45 minut, které kapela dostala k dispozici, bylo tak akorát, aby publikum připravili na hlavní část večera. Předtím ale proběhla půlhodinová pauza na doplnění tekutin, přestavbu pódia a hlavně vyvětrání vydýchaného sálu.

Powerwolf

Powerwolf si v republice udělali jméno před velkými davy na vizovických Mástrech, kde se mohly rozeznít jejich až mnohdy stadionové hity a mě hodně zajímalo, jak to celé bude vypadat v poměrně malých prostorech. A pokud to chcete vědět hned, tak jo, dobře. Kapela s tím očividně nemá problém a zejména klávesák Falk Maria Schlegel byl ve svém živlu. Neustále přebíhal ze strany na stranu, burcoval už tak rozjeté publikum ve vyprodaném sálu, využíval na obou stranách umístěných kláves, společně s Attilou Dornem táhl show a společně si i dali od diváků podané pivo. Ale ani Attila nezůstával pozadu, několikrát pobavil publikum, když ukazoval, jak vypadá správně posedlý člověk, nebo když si přivlastnil výhru nad Schlegelem při jejich souboji, kdo dokáže z lidí dostat hlasitější řev. Ale pojďme k hudbě.

Velkým plusem koncertu byl zvuk, Attilovi bylo rozumět každé haleluja a chvílemi měl člověk až pocit, že ho kapela lakuje a poslouchá se upravená nahrávka. Celý set zahájili písní, která se v loňských Vizovicích moc nepovedla, ale bubeník už ji zvládl a Blessed & Possessed zazněla bez chybičky. Poté se rozjel průřez tvorbou, kapela sahala po svých osvědčených kouscích, které fanoušky nikdy nezklamou. Hrálo se na jistotu, žádné výstřelky, pouze jeden song měl svou živou premiéru a to Dead Until Dark, což je ale také věc, se kterou se nedá šlápnout vedle, neboť na poslední fošně patří mezi ty nejlépe poslouchatelné kusy.

Powerwolf

Suma sumárum, napěchovaný klub dostal to, co čekal, to, na co přišel – a to jsou chytlavé písně, jedoucí v podobném stylu, trochu šaškáren, ohňů, a vítr ve vlasech obou kytaristů. Jenže nemá snad každá kapela své záchytné body? Něco, co je identifikuje na míle daleko? Vysoké umění v tom hledat netřeba, ono tam ani není, performance je to ale Powerwolf zdařilá, a to se potvrdilo i v sobotní večer v MoR Café.

Setlist: Intro (Lupus Demonae), Blessed & Possessed, Coleus Sanctus, Amen & Attack, Sacred & Wild, Army of the Night, Resurrection by Erection, Armata Strigoi, Drum Solo, Dead Until Dark (živá premiéra), Werewolves of Armenia, Let There Be Night, Saturday Satan, Moscow After Dark, We Drink Your Blood, Lupus Dei

Přídavky: Agnus Dei (z pásku), Sanctified With Dynamite, Kreuzfeuer, Catholic in the Morning… Satanist at Night, Wolves Against the World (z pásku)

Fotky © Radek Šich / Spark

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze