Články

přeposlat článek tisknout

Requiem, Ambrossia, Hatesick, Imulation

  • kdy: 11.11.2002
  • kde: Praha, Black Pes

Předem se omlouvám, tuše že tento reportík bude kratší, jednoduše proto, že není nálada, což vám ale už více cpát nebudu. Takže to ryskneme rovnou na čisto.
Onu akci jsem původně ani nezamýšlel navštívit, byť domažličtí HATESICK mě na, tuším, prázdninovém festu v Říčanech velice mile překvapili. Od švícarského "zbytku" jsem pak více než nějaké překvapení nečekal vůbec.
IMULATION - nákladný aparát, 100%ní image a produkce hodná průměrné demokapely. Kluci, zřejmě čekající na us občanství, se po molu prošli v tryčkách DISAVOWED, INTERNAL.SUFFERING a DISGORGE, ovšem hudebně zamrzli na "Butchered.at.birth" (viz poznámka Franka a Jurgena..). Přehnané obehrávání kombinace slam + něco svižnějšího, žádné čtyřky, minimálně osmičky a více, po chvilce zaručeně nebavilo. Bicmen také jak Mazurkijewičův klon, navíc se neustále úspěšně vyhíbal sypačkám. Průměrná demokapela zralá na svou první čtyřstopou nahrávku.
Druzí HATESICK nezklamali. Ještě než to rozbalili jsem každému cpal, že teď se jako bude sypat, vzpomínaje na energický mazec v Říčanech aneb střežte se, máme tu Objev!! Tak nějak to asi bývává, klukům je kolem sedmnácti, hrají spolu snad přez rok, maximálně ke dvoum, ale svým deathgrindem smýchaným s hc těžce nakopávají řitě. Pro nepříliš trefné přirovnání zmíním ALIENATION.MENTAL, jakožto jednu z mála, ne-li jedinou kapelu, která umě kloubí nejmodernější prvky hc (či v jejich případě nu-metalu) s námrdem nehorázným. Kombinace, při které mi v 99% vstávají vlasy hrůzou, protože kapely jedoucí celý život v metalu, roubující, za vidinou zaručené "originality" ("vliv"..), či osvěžení, otřesné houpavé rytmy na thrash/deathový základ, toť nejhorší paskvil ukazující kapelu v pravém světle falše. Ale HATESICK jsou rozumní a mají uši i srdce na správném místě, a tak jejich MAXIMÁLNĚ nasypaná drtičina je energickými, stopkami a parádními najazzlými rytmy prošlapanými (néééééé..), jo, hou-pa-vý-mi pasážemi správně okořeněna. Bicmen je prostě TALENT, a to univerzální, nejen na sypání, ale právě díky nápaditým neoposlouchaným rytmům v pomalejších pasážích stojí kapela na něm (violet: na to, co mu nabízí kytarista, je strašně nápaditej...). Ovšem sešli se tu (nebývá to jen v pohádkách?...) samí borci. Snad kytarista je trošku slabší (vydrž chlape!!!), ale super bubeník, rozjetý basák chtějící se ukázat a hlavně být slyšen a zakřiknutý ale zatraceně brutální zpěvák (frank: v tom zpěvákovi něco je), řvoucí do vás inteligentními českými názvy ocejchované songy, toť nevídaně silný základ. Takže HATESICK, tentokrát už povinně.
Omluva, ale zbylé dvě švýcarské bandy už jen maximálně okrajově. ABROSSIA opět zaůtočila se sinistrovským euro us brutal deathem. Pozitivem byl určitě kvalitní zpěvák, ale "to už stačilo, dem na pivo...". Jurgen: Tahle kapela (stále AMBROSSIA) má úroveň... Jasně, ale byli tu HATESICK, tak jdeme na pivo a trošku je vyzpovídáme.. K REQUIEM, coby hrotu večera, vám neřeknu už nic. Střap se nevyjádřil moc lichotivě..
A tak jsme odchytli domažlické mladíčky HATESICK, v silné pražské přesile jsme každého obklopili a nahustili jsme do nich náž zájem/nadšení/otázky...
Kluci vědí o rytmice MESHUGGAH, sandálových nohou na "Gateways...", bicmen se přehnaně živě zajímal jak že to Corňák hraje tu svou "patentovanou" sypanici.. sjíždějí Mr.Bungle a na ChristMosh mi basák vypálí 2x VITAL.TECH.TONES.. no že vám to cpu... Tihle kluci prostě mají uši i srdce na správných místech, je jim něco kolem sedmnácti.....A PROSTĚ JE ŽERU!!!! HATESICK!!!!

Jiné názory


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

m2b a mYloval´s mně?

MADE IN SWISS STÁLO CELÝ ZA HOVNO.HATESICK RULES................

NO bylo to proste skveli, takovou death.dechovku (Hatesick) jsem dlouho neslisel, jen tak dal .....
PS: prosim vas, hlavne nejezdete k nam do svycarska :)

pcx: a to sem tě měl docela rád.... navzdory všem...

jojojojo, svÍcarsko ruleZZZZ

nebo "ryskneme" úplně mě bolej voči ;-))

prijed na Christ Mosh

aktuálně

diskuze