STILL KNOX

report

Má momentální tíživá ekonomická situace a nutnost ohlédnutí se po jiném zaměstnání není zrovna důvodem k bezstarostné náladě.
Zbytečně zkroušen těmito malichernými problémy ladím úterní HardMusic (Radio 1), kde mě lehce profackovává punkově ironický text z repertoáru kapely, jejíž jméno si zatím pamatuji jako podobné SLIPKNOT. Peťa Korál ovšem podává pomocnou ruku v podobě pozvánky na úterní gig v Rock Café. "Něco jako SLIPKNOT" na mě zapůsobili přepozitivně, takže proč se nezajít mrknout? Snad bych zašel i sám, ale parta je parta... Problém je v tom, kterak kámoše, ztracené v technických prog metalech, navnadit na alternativně rockovou kapelku, kde slečna zpívá "kdybych byla bohatá, měla bych chlapa co by mi to pořád dělal a měl by ho velkýho.."?
Koukám na Fan a zjišťuji, že bandička se jmenuje STILL KNOX a vstup je zadáčo. Není tedy co ztratit a v Rock Café se nás schází hned 6.
Podle jediného songu čekám nezávislejší rock s trochou punkového "na to serem"ismu, čekám méně než více.
Prvním milým překvapením je, že zpěvačka není v kapele slečnou osamocenou, ale že dívčí je celá čtyřka. Mladé holky působí strašně příjemně, snad i proto, že neslintáme nad holčinami jako obrázek.
Zpěvačka, která si říká trefně bordelmamá, usmrcuje hláškama jako "kurwa, kerej žebrák mi ukrat to pivo!". Basistka (Black) v tričku Porno, kytaristka (Mašinfíra) coby v zácloně oblečená/neoblečená Viktorka, bubenice (Silence) - vyžehlená miloučká konzervatoristka...
Onu laxnost HOLE, L7 a Nicka Cavea cítíte i ze STILL KNOX. Charismatická bordelmamá s cigaretkou ("zapalte mi někdo..") přenáší na sál jako životem zkoušená barová vypravěčka vřelou atmosféru, kytara s basou připadají metalovému uchu až minimalistické, ale je to tam. Slaďoučká bubenice (láska!) se na svůj nástroj učí klíďo jen rok, ale na jejím stylu hraní je vidět maximální respekt k učiteli a základům. Hvězdička se neodvážila k jedinému pohybu kterým by si nebyla na 1000% jista. Nejeden sypač by se u ní mohl učit.
V metalu, hc a zpřízněných drsnějších okrajových stylech není ničím neobvyklým, když nejen začínající kapely hrotí cosi, na co jejich muzikantské dovednosti nestačí, že si nakládají co nezvednou. Přesto mě u STILL KNOX udivovalo s jakou lehkostí a jistotou svůj, ač jednoduchý, alternativ grunge rock produkují. Stačí minimum a výsledkem je vyvážená, nehloupá a hlavně dobře znějící muzika.
Došlo na cover HOLE "a miss world" a já bych si rád řekl o "tu svou" rádiovku. Ovšem na skandování "dělal to dobře a měl ho velkýho" si prostě netroufám. Ale zpěvačka, která přez svou hrubost a zdánlivou neženskost působí tak mile, že bych se dobrovolně svěřil pod její opatrovnictví, uvádí song "kdybych měla... (kebych mala...)", jenž je právě onou, v programu STILL KNOX nejen češtinou, vyjímečnou hitovkou. Na místě je omluva, protože mou zkomolený verš zní "chlap by to dělal jako zvíře a měl by ho velkýho, a kdyby mě přestal bavit koupila bych jinýho..". Tzv. hardcore.
Jen jsem se nestačil podívat, zda-li se voňavoučká bubenice červená. Byl bych nadobro ztracen.
Dalším coverem je jedna z klipovek Nicka Cavea a my, ač mile překvapeni a dobře se bavící, se pakujem.. Vražedná logika...
Tedy Roura se bavil, Bizz se chtěl prát...
Mrkněte na www.stillknox.wz.cz

Vložit komentář

bizzna - 19.02.03 12:54:07
prave ze jo, udelame tu eroticke okenko ;))
mosh.2.bleed - 19.02.03 09:15:32
to tady nebudem rozebirat...
bizzna - 19.02.03 09:09:00
a co ty vis, jak se chova ona ke me, co?
bizzna - 19.02.03 09:08:27
chovam se k ni lip nez ty ;)
mosh.2.bleed - 18.02.03 17:40:21
nevím co ti k tomu napsat, k táně se nechováš dobře, neměli byste spolu být :-))
bizzna - 18.02.03 17:15:10
ale mrdka to byla na eNtou
bizzna - 18.02.03 17:14:55
ale ale ale.. co to placas? proc by mi Tana mela vadit nebo si myslis, ze jo? Samozrejme zaklezi na situaci ;)))) to mi vysvetlis! ;o)))
mosh.2.bleed - 18.02.03 15:33:49
no pavlovi se to prostě nelíbilo, já mu řikal že to bylo lepší než ten jeho linkin park a on byl ňákej vytočenej a něco bleptal, mohlo to bejt taky táňou, ke který se chová vždy......... a v jejíž společnosti se očividně necítí dobře, takže sme z rourou šli pryč...
bizzna - 18.02.03 11:18:44
tak jak?
bizzaro >> :: [mju:zik] e-mag :: - 11.02.03 23:42:47
já se chtěl prát?
mosh.2.bleed - 08.02.03 15:08:36
lemmy: je možný že by mě to vůbec nebavilo..
lemmy - crying indie-rocker? - 08.02.03 12:48:03
politicky nekorektní sexismus a akcentace genderových stereotypů! :o)))) jinak - kdyby to hráli kucí, taky by se ti to líbilo? jen ze zvědavosti sa pýtam....
Milda - 08.02.03 10:04:50
Vy to pečete s Korálem???? :-O Mě nazval sráčem a oslem :-[

Zkus tohle