Slovo Boží stále platné a aktuální!

Článek

Dr. Laura Schlesingerová je rozhlasovou moderátorkou v USA a
posluchačům, kteří ji zatelefonují do její show, uděluje rady. Před nedávnem prohlásila, že se jako dbalá křesťanka nemůže za žádných okolností příznivě stavět k homosexualitě, protože ta je podle Třetí Knihy Mojžíšovy (Leviticus 18,22) ohavností.

Následující text je otevřený dopis jednoho občana Spojených státu dr. Schlesingerové, uveřejněný na Internetu.

Draha paní doktorko!

Ze srdce Vám děkuji, že vynakládáte tolik obětavého úsilí, abyste
lidem přiblížila Boží zákony. Leccemus jsem se díky Vašemu vysílání naučil a o toto poznání se snažím podílet s co největším počtem lidí. Například, když se někdo pokouší obhajovat své homosexualní chování, připomenu mu prostě Třetí knihu Mojžíšovu (Leviticus 18,22), kde jasně stojí, že jde o ohavnost. A basta fidli.

Jenže od Vás ještě potřebuji poradit ohledně několika speciálních zákonů a způsobu, jak je dodržovat.

Za prvé: Když u oltáře obětuji býka jako zápalnou oběť, vím, že je to libá vůně pro Hospodina (Leviticus 1,9). Problémem jsou moji sousedé. Tvrdí, že je to nelibá vůně pro ně. Mám je odrovnat?

Za druhé: Rád bych prodal svou dceru do otroctví, jak to dovoluje Druhá kniha Mojžíšova (Exodus 21,7). Jakou přiměřenou cenu bych dnes podle Vašeho názoru měl za ni chtít?

Za třetí: Vím, že se nesmím dotknout žádné ženy, je-li ve stavu menstruační nečistoty (Leviticus 15,19-24). Problém je v tom, jak se to o ni dovědět. Zkoušel jsem se ptát, ale většina žen reagujena dotaz podrážděně.

Za čtvrté: Leviticus 24,44 ustanovuje, že mohu vlastnit otroky, muže i ženy, získám-li si je ze sousedních národů. Jeden přítel má za to, že se to vztahuje na Mexičany, ale na Kanaďany ne. Proč nesmím vlastnit Kanaďany?

Za páté: Mám souseda, který o sobotách vždycky pracuje. Exodus 35,2 jasně stanoví, že musí zemřít. Znamená to pro mě morální závazek, abych ho vlastnoručně usmrtil?

Za šesté: Jeden můj přítel si myslí, že i když pojídání všeho, co nemá ploutve a šupiny, jako mušlí a humrů (Leviticus 11,10) je prezentováno jako hodné opovržení, je to ohavnost menší než homosexualita. Mně se to ale tak nejeví. Mů?ete mi to nějak víc objasnit?

Za sedmé: Leviticus 21,20 praví, že se nesmím přiblížit k hospodinovu oltáři, jsou-li mé oči stiženy nějakou nemocí. Přiznávám, že nosím brýle na čtení. Musí můj zrak být dokonalý, anebo se na tohle dá použít nějaká obezlička?

Za osmé: Většina mých mužských přátel si dává stříhat vlasy i přistřihovat vousy, přestože to Leviticus 19,27 jednoznačně zakazuje. Jakou smrtí mají sejit?

Za deváté: Podle Leviticu 11,6-8 vím, že dotknu-li se kůže mrtvého vepře, budu nečistý. Smím doufám hrát kopanou míčem z vepřovice, když si navléknu rukavice?

Za desáté: Strýc má statek. Proviňuje se proti Leviticu 19,19, protože osívá totéž pole dvojím druhem semene. Navíc nosí jeho žena šaty utkané z dvojího druhu vláken (bavlna + polyester). On nadto často zlořečí a rouhá se. Je opravdu zapotřebí té námahy se svoláním cele vesnice, abychom je ukamenovali (viz Leviticus 24,10-16)? Nestačí, když je formou drobného rodinneho obřadu upálíme, jako se to dělá s těmi, kdo se vyspí s tchyní
(Leviticus 20,14)?

Vím, že jste se všemi těmito věcmi podrobně zabývala a tak jsem pln důvěry, že nám budete moci být nápomocna. A ještě jednou mockrát děkujeme za to, jak nám připomínáte neměnné a věčné Boží slovo.

S obdivem Váš oddaný učedník a fanoušek
Jake

Vložit komentář

- 11.09.04 13:48:21
honzík v tom má fakt jasno :o)))
lemmy - upřímný sociální demokrat - urinoterapeut - 11.09.04 12:30:43
už píšu honzíkovi h8 mail, případné šťavnaté výňatky najdete jak píše asshook :)
bizzaro :: direk-thor - 11.09.04 11:43:31
asshooku, posli mail Jirkovi ;)
shnoff - 10.09.04 18:30:48
nahodou na tom neco je.
Ashok - 10.09.04 16:25:08
to jako myslel vazne nebo si spletl rubriku (napr. forum / citat roku popr. vtip tydne) ? :o))))
hONZIK - 10.09.04 16:15:01
jINAK MUJ MAIL JE B.KOL@SEZNAM.CZ
Honziik - 10.09.04 16:13:25
caute lidiasi jsem se ozval pozde ale prece : )) .ely ten clane je sice vtipny ale je trosku mimo krestanstvi.Omzna vas ve skolach ucili ze bible se deli na dve casti (Stary a NOvy zakon) .Stary zakon byla smlouva kterou uzavrel Buh s Zidy.Ale kdyz prisel Jezis(Buh),uzavrel s vericimi novou smlouvu.je tam to co je pro cloveka sutecne podstatne. Zakony ve Starem zakone byly na tu dobu revolucni.Tam se obetovavaly zviratav te same dobe pohane obetovavaly male deti !! ten kdo se ozenil nemusel rok do valky atd. ,kdyz si vezmete jak se musely tenkrat sirit nemoci tak zakon nedotykej se zeny ktera ma cervenou uz ma nejake opodstatneni.Nebo kdyz sahnes na mrtvolu tak si znecisten a Musis se umit.DO 19.STOLETI CHODILI LEKARI S PITEVNY ROVNOU POMAHAT RODIT.pAK SE DIVILI ZE MATKY S DETMI UMIRALI. atd atd. PROBLEM JE ZE HOMOSEXUALITA SE ZAVRHUJE I V NOVE SMLOUVE.kDEZTO TREBA ZAPALNE OBETI UZ BYT NEMUSI PROTOZE V nz JE TOU OBETI JEZIS kRISTUS. jESTE K TE HOMOSEXUALITE,VERIM ZE JE TO PROSTE SPATNE STEJNE JAKO LHANI NEBO ZLOBA NA NEKOHO.vERIM ZE bUH TO MUZE VYLECIT,KDYZ MU NEDELA PROBLEM VYLECIT NA POCKANI ZLOMENINU. JEN BYCH CHTEL RICT AT SE NEPOUSTITE DO NECEHO (BIBLE) DYZ O NI NIC NEVITE A NECHAPETE SOUVISLOSTI. HLEDEJTE pRAVDU PAPA
Ashok - 06.09.04 14:37:02
no to teda je, ale fakt nemam na to , to cely prelouskat :o), skoda, ze jsem to propasl, kdyz to bylo aktualni :o)
corbow - 03.09.04 15:34:31
Tohle je hovno totalni vymejvarna je tady: http://www.fobiazine.net/clanek.php?kat=10&item=437 a nezapomente kouknout i na diskuzi.....ta je obzvlast plodna:)))
sajgou - 20.01.03 20:25:44
proste de o to, ze se sam chci nejak chovat, protoze cejtim, ze to je tak nejlepsi a ze mi to prinasi stesti. nic neztracim, ale naopak ziskavam. a takhle nejak bysme se meli na eticky otazky divat. je to rada, ne prikaz.
sajgou - 11.01.03 23:25:37
teď nevim, co za petici máš na mysli. předpokládám ale, že se mohla týkat registrovanýho partnerství? mrknul jsem se na to do katechismu, což je snad nejoficiálnější dokument co jde - tam se píše, že homosexualitu si nikdo sám nevybere, a tak za to nemůže nikdo bejt nespravedlivě diskriminovanej. co je nepřijatelný, je homosexuální sex. rád bych ale na tomto místě upozornil, že nikdo nikoho k ničemu nenutí. křesťan. učení je návod, ne příkaz. když to někdo dodržovat nechce, nikdo s tim nic nenadělá, je to tvoje rozhodnutí a to už je na tobě. jinak homosexualitu považuju za jednu z nejsložitějších otázek, na kterou asi nejde dát jednoznačný a uspokojivý odpovědi. a taky určitě záleží na svědomí každýho člověka. navíc nejsem homosexuál, takže nevim, jaký to je, ale určitě to maj dost těžký - takže nějaký odsuzování jim určitě nepřidá.
radala - 08.01.03 21:53:41
církev je proti homosexuálům (viz např. petice v kostelech - hnůj)
sajgou - 07.01.03 21:43:36
abych to upřesnil: fundamentalistama jsem myslel třeba lidi, co by nechali všeschny homosexuály někam pozavírat apod. já jsem se teda v církvi s takovejma lidma vůbec nikdy nikde nesetkal, ale někdo jinej to tady tvrdil.
sajgou - 07.01.03 21:30:06
ale jistěže není. ale i v církvi jich pár bude, i když jich není podle mě moc. chtěl jsem jen říct, Že i v církvi potká člověk lidi, který maj dost divný názory, ale to ještě není důvod zatracovat církev jako celek. reagoval jsem na lidi, který zmiňovali svojí negativní zkušenost.
radala - 25.12.02 11:25:20
takže církev je podle tebe skupina fundamentalistů ???
sajgou - 22.12.02 16:32:05
hele to co sem tu napsal je muj pohled (a myslim v cirkvi dost rozsirenej, vetsina krestanu je normalni). to, ze si skupina fundamentalistu mysli neco jinyho, za to nemuzu a vadi mi to stejne jako vam. problem je, ze tyhle lidi sou vetsinou nejvic videt - napr. tv hvezdy americkych televizi apod.
Milda - 09.12.02 21:43:19
kdyby mi to ta holka předvedla v realu, tak bych ten zájem o Ježísche i předstíral.... ;))
lemmy - emgeton - 09.12.02 20:02:56
já sem satana nevzýval. satan je ještě horší než bůh (jenom je víc sexy). v této souvislosti bych rád připoměl u nás bohužel nepůsobící křesťanskou sektu rodina, v jejíchž materiálech se nacházejí tyto a podobné vály: "Ježíš je sexy, pojď za ním" (křik dívky u orgasmu): "alelujá a jedem znova." nekecám!
ogirf - 09.12.02 19:48:19
+eště http://www.googlefight.com/cgi-bin/compare.pl?q1=hell&q2=paradise&B1=Fight%21&compare=1&langue=us
ogirf - 09.12.02 19:36:01
eště žes to sem dal, jinak si kluci tématiku náboženství nikdy nevyjasnili :)))) ale kůl článek :)))) (hlavně nekompromisní věty jako: mám je odrovnat?) 2milda: ale máš smůlu: kniha Mojžíšovu (Leviticus 18,22 :)) p.s. přemýšleli ste někdy o tom jak ste v 16 vzývali sejtna při poslechu DB, COF či co - jací ste potom ateisti :)))) popř: neateisti věří v boha :))))) Satanisti jsou neateistI jinak popis & vysvětlení víc jak 2000 let starého náboženství ve dvou odstatvcích to je .... a už to tu někdo říkal: mistrovství zkratky
wu long - 09.12.02 14:38:39
dnes jsem upravenou verzi toho clanku poslal do naseho fakultniho casopisu, doufam, ze reakce budou kladne... jinak to co tady rikas sajgou je sice hezke, ale nemyslim, ze by to platilo. sve tvrzeni muzu dolozit radou prikladu z me civilni sluzby, kde buzerace a brainwash byly na dennim poradku ( mimochodem jsem vozil i zradlo fararum a muzu rict, ze odpornejsi lidi jsem nepotkal dokonce ani na metalovych koncertech !!!! ) S tim zesmesnovanim hodnot - ty me byly zesmesnovany, rozebirany a masirovany denne - takze hlavne nezacinej nejake pindy o krestanske toleranci ) pokud bych to mel vyjadrit ciselne - skutecne ciste, uprimne verici duse jsem za sve pusobeni na charite potkal asi tak dve....mezi stovkami lidi, kteri byli falesni, pokrytecti, sobecti atd. na max. Jinak jedine co na krestanstvi beru je postava krista, nebo spise krista jako symbol vnitrniho stavu a nazirani na svet... mozna jeste dve tri veci, ktere se mi nechce rozepisovat....
Milda - 08.12.02 23:31:18
já jsem homosexuál a vadí mi to!!!
radala - 08.12.02 12:02:55
to s těma kobylkama je dobrý Sajgou: ženatej, nebo panic???
lemmy - ztělesněná tolerance - 08.12.02 11:20:07
Sajgou: Je moc pěkný co tady říkáš, ale:::::::::::::(i já budu delší):::::::::::::::::pro mě jakožto nevěřícího křesťanství nemůže být osobním vztahem k bohu, pro mě opravdu je jen sadou zákazů, příkazů, věrouky, kultu, mýtů. A pokud se tu dovoláváš tolerance a chceš po nás, abychom mlčeli o tom, co je ti svatý, pak si prosím tě pěkně uvědom kdo co proti komu dělá! Slyšel jsi někde v seriózní debatě (nezapomínej že název tohoto serveru je marast jak cyp a o smrtelně vážnou diskusi tu jde zřídka) někdo žádal po křesťanech aby se léčili??? A co žádají oni po homosexuálech??? Ano, i když nejsem homosexuál, toto mi OPRAVDU VADÍ!!! Jestli se dovoláváš svobody vyznání, pak mi vysvětli proč mě křesťané pořád dokola vtloukají do hlav, že moje přesvědčení (ateismus) je něco míň než jejich, protože já jsem ještě "neprocitnul."::::::::::::::::::::::Rozumově ti nikdo boha vyvracet neche, ale opět - vzpomeň si kdo si začal s rozumovými důkazy boží existence?:::::::::::::::::::::a jeden "vtipný" výrok na závěr, ve starém zákoně je zakázano požívání hmyzu, kromě vybraných 5 druhů kobylek. Ty vole, na to že je to ztělesněný slovo boží (to myslím nebylo v křesťanství zrušeno) jsou to docela kraviny.
sajgou - 08.12.02 00:09:23
omlouvam se. ze se tochu rozkecam, ale uz to bude asi naposled. radala: jo, sem praktikujici krestan jinak: tvrzeni, ze krestanstvi je zalozeny na zabijeni, snad ani radsi nebudu komentovat. nejsem odbornik na sz, ale myslim, ze je jednak treba brat v potaz historickej i mistni kontext, ve kterym byl napsanej a jednak bych ho nebral jako historickou knihu. ale to bych tady neresil. spis je blbost brat krestanstvi jako nejakej soubor zakazu a prikazu, ktery clovek slepe dodrzuje (aniz by vedel proc) a boha jako nejakyho policajta, co ciha na kazdej prestupek. tohle pojeti je krestanum casto podsouvany, ackoli je v evangeliu odmitnuty jako zakonicky, farizejsky. krestanem se clovek stava dobrovolne (fakt nemuzu za to, jestli to nekdy bylo jinak) a hlavne musi mit zivej vztah s bohem (coz je samozrejme zalezitost viry). zni to mysticky, ale z toho vsechno vychazi. jinak se z toho stane jenom vnejsi forma a nema to smysl. tohle podle me neverici dost nechapou (pochopitelne) a videj v krestanstvi jenom nejakej filozofickej nebo etickej system (ten lze ale racionalne dokazat nebo vyvratit, ale jak chcete rozumem zduvodnovat nebo vyvracet boha? tady nas rozum nestaci) kdyz mam boha rad, tak se sam dobrovolne chci chovat tak, jak chce a vidim v tom smysl. je to podobny jako v lidskym vztahu. kdybych neco slepe a nucene dodrzoval a nevedel vlastne ani proc, tak se na to muzu rovnou vyprdnout. z tohohle vseho je pak jasny, ze za prve: nase diskuse asi nema moc smysl, za druhy: je to kazdyho vec a svobodny rozhodnuti. nakonec bych vas chtel poprosit, abyste tohle moje presvedceni tolerovali a nenavazeli se do toho "vtipnyma" vyrokama a nenavazeli se do toho, co je mi svaty, i kdyz mate treba nektery uplne jinej nazor a myslite si, ze je to vsechno bullshit. snazim se jenom vyvratit par predsudku, kterejch je vuci krestanstvi dost a dost. nekteri lide taky vycitaj krestanum netoleranci a pritom vuci nim projevuji netoleranci vskutku obdivuhodnou...
radala - 07.12.02 09:34:59
tím sem chtěl říct, že u definice křesťanství si nevystačíme s biblí.
radala - 06.12.02 09:06:09
pro mě, jako člověka z jedenadvacátýho století je důležitější, že papež si s Hitlerem dohodli vzájemnou toleranci, než že Ježíš proměnil vodu ve víno...
Czerny Skiin - 05.12.02 15:14:47
To bych netvrdil, korpus zůstává stále stejný (teda pokud nechápeš křesŤANSTVÍ JAKO POKUS O PŘÍRODOVĚDU, ALE TY SAMOTNÝ IDEJE ZŮSTÁVAJ - STEJNĚ NEDOSAŽITELNÝ).
radala - 05.12.02 14:54:16
křesťanství podle mě až zas tak z kristova učení nevychází. zní to možná paradoxně, ale řek bych, že to náboženství už je tolikrát přeomítkovaný že už je to celkem sranda...
Czerny Skiin - 05.12.02 12:39:01
4Lemm - Pohany samozřejmě rubat - představa milosrdného Boha, co nakonec odpustí všem tvorům se prosazuje až v dnešní době. Křesťanství a křesťanské ideje vycházejí především z Kristova učení a ne toliko ze starozákonních textů a už někdy ve 3. stol. n.l. se pokoušeli tzv. Marcionisté postavit křesťanství pouze na novozákonních textech, tzn. chtěli se zbavit krvavého nemilosrdného starozákonního Boha - jak dopadli už asi každej vydedukuje.
Milda - 03.12.02 23:58:42
jsem poctěn důvěrou - otvírá hubičku jako kdyby chtěl cumlat..... ;))) koupiíme ho Frintovi....
Milda - 03.12.02 23:57:42
no jo - já sem dement :-))) vůbec sem si to nepřečet a už dělám chytrýho ;))) no jo - tak se mi všichni od srdce zasmějte a pokračujeme.... ;)))
mosh.2.bleed - 03.12.02 21:30:21
ale jinak ti opravdu věřím že si kapříček lysáček otvírá hubičku někde v jižních čechách..:))
mosh.2.bleed - 03.12.02 21:21:54
věřim ti mildo, jen že radar psal že židí nejedí ryby bez šupin, a lysáč (odvozuji od jeho jména) ty šupiny asi právě mít nebude, takže: židé - nejíst, a ne naopak. vo čem se to bavíme?
Milda - 03.12.02 19:26:22
jistě že je - myslím že se vyskytuje v nějakých chovech v jižních čechách
mosh.2.bleed - 03.12.02 19:14:43
nejsem rybář (ale abro rád mrdkaření, třeba je to něco jako muškaření...), ale dedukuju, že lysáč bude právě bez šupin, tak zrovna toho by židi papat nemohli....
Milda - 03.12.02 17:58:52
no v tom případě by ale klíďo si mohli dát na Chanuku kapra Lysáče ;)) to existuje taková odruda
radala - 03.12.02 16:17:05
milda: židi nesmí jíst sumce a chobotničky proto, že maj zakázaný jíst vodní tvory bez šupin - sranda co :)))
fast-hell - 03.12.02 11:43:07
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaha tak to jo... ho pozdravuj lopatou po hlave... ze se mi jeho show libila :]]]rychly sipy pro me byly celkem revoluce, muhehe, jeste ze sem tenkratnesah po novym zakonu ;)
lemmy - ďáblův advokát - 03.12.02 09:38:46
ten člověk v kotli byl shodou okolností z komína (čtvrť brna kde se nachází i mé obydlí) :o)) alik: biblickým křesťanstvím sem myslel kecy typu "jasně že církev dělala chyby, ale bible je správná a boží slovo a mrd mrd mrd...." - bible stojí na zabíjení lidí, jako v Jerichu, Ninive, sodome atd. proste porubat hříšníky! o to mi šlo. co se novozákonních textů týká, už to není tak veselý, ale stejně bych neřek že je to originální / inspirativní / objevný víc, než rychlý šípy.....
fast-hell - 03.12.02 09:18:43
hehe, jednou v kotli byl nejakej krestan a tam se ho ptali na homosexualy ale jak byl pod tlakem tolerantni, vezte ci ne sme v kotli, vetsiny tak to omlouval az jakoby toleroval, pritom mezi svejma urcite vypravi jak by nejradsi vsechny homoklady dal do ustavu, njn krestansti cinovnici :PpP
Milda - 03.12.02 09:17:32
jaký je důvod k tomu nejíst sumce?? :)) no je fakt že maj docela tučný mäso.....
radala - 03.12.02 09:01:19
na křesťanství, nebo v Bibli by se možná něco dobrýho našlo, ale přece kniha, která zakazuje jíst sumce, nebo chobotničky nemůže být zas tak přelomová :)))
radala - 03.12.02 08:58:09
nejhorší na tom je, že je jen otázka času, kdy křesťané budou muset homosexuály tolerovat, potažmo odklepnout antikoncepci - to mě na tom sere nejvíc, že něco, co vydávají za boží příkaz změní podle toho jak se jim to hodí, jaká je situace... jak jim potom chcete věřit ???
Milda - 03.12.02 08:29:43
mně osobně nejvíc vadí, že jsou křesťani vysazený proti homosexuálům ;-(
mosh.2.bleed - 02.12.02 18:59:54
to by mě taky zajímalo, i když, pokud si v tom nejedeš, tak proti tobě stále nic nemám. myslím, že je v křesťanství (i bibli..) spousta dobrého, čím by se lidé měli řídit, ale když se to otočí, tak se tomu nemusí "nadávat" křesťanství... nějaké morální zásady ...
radala - 02.12.02 18:12:58
kdyby všichni byli jako sajgou, tak by to nebylo v pohodě. a sajgou co seš vlastně za křesťana??? chodíš do kostela??? seš ženatej,ne? seš teda panic ??? dodržuješ půsty, rozjímáš nad biblí???...
fast-hell - 02.12.02 09:08:31
:DDD de o to co si z bible vemes asi, ja si z ni nevzal nic, kdyby byly vsichni takovy jako sajgou bylo by to v pohode pokud by je cirkev za jejich toleranci a cistotu nesesmahla jako pana jana :O
radala - 02.12.02 09:00:40
sračky to bezpochyby jsou, ale že by bibilické křesťanství (co to vlastně je ???) bylo založeno na zabíjení lidí ???
Milda - 01.12.02 19:19:23
pozveš mě až budeš slavit 12té narozky???
mordůrek - 01.12.02 13:11:04
právě jsem exhumoval svého křečíka ze zahrádky a na provizorním oltáři obětoval hospodinovi, chtěl sem se zeptat sajgoa jestli mi ted zmizí ta škaredá vyrážka ze zadnice
lemmy - ďáblův advokát - 01.12.02 11:12:18
když se podíváme do bible, najdeme tam hlavně věci, který jsou předmětem tohohle článku - sračky sračky sračky, kýble sraček, kupy sraček. tak se konečně prober a neargmentuj biblí, od toho sem ten článek sem dával, aby si i lidi jako ty uvědomili, že není nic jako "čisté", "hodné" křesťanství, protože i biblické křesťanství je nesmysl založený na netoleranci (a zabíjení lidí)
Milda - 30.11.02 22:56:32
v poho - to tu také nikdo netvrdí ...
sajgou - 30.11.02 14:03:31
borgia a spol.: nikdo netvrdi, ze se v cirkvi nedely svinstva. ale myslim, ze kdyz se podivame do bible, zjistime, ze to s krestanstvim nemelo nic spolecnyho. vedle tady tech dobytku existovalo a existuje v cirkvi i spousta dobrejch lidi. myslim, ze je to stejny jako vsude. jinak ja osobne krestan jsem a pripadam si naprosto svobodnej, rozum pouzivam, hovna nezeru a nikoho omezovat nehodlam ani nekomu neco cpat, ze?
fast-hell - 29.11.02 09:26:09
na pulnocni ??? =D
mordůrek - 29.11.02 00:37:35
stahováky, burzum do sluchátek, pochodeň do ruky a hurá k nejbližšímu kostelíku
Milda - 28.11.02 21:01:14
a v jiném životě???
Alf Daemon - 28.11.02 18:55:32
Nemám rád křesťanství ani zádné jiné podobné náboženství. je to nástroj k ovládání velkých mas k různým cílům. nejzajímavější je, že ti ovládaní lidé necítí ten řetěz, i když se s ním hodně cloumá. pokud mi ale neškodí nebo neomezují mé zájmy, jsou mi věřící v cokoliv celkem ukradení. alespoň v běžném životě.
radala - 28.11.02 18:18:57
to jo, můžeš se vysmívat věřícím :)))
lemmy - antivšechno - 28.11.02 13:23:21
Byl to Jan XXIII ještě lepší ale byli Kalixtus III (první Borgia na papežském stolci, kterej vlastně rozdal svýmu příbuzenstvu všechny úřady) no a samozřejmě favorit skoro všech mistr Alexandr VI. který byl asi tím pravým mesiášem. to byl pravej maraštjakcüpák!!! (aspoň k něčemu je ta religionistika dobrá :o))
Fast-hell - 28.11.02 12:51:48
2cs ani to podekovani nechci slyset ja bych taky nedekoval... ad2 prispevek to jako urcite :D ja bych to urcite privital, btw nevis o nejakym povedenym papezovi? vim ze to snad byl pirat pak si papezske trun jaksi privlastnil a za jeho vlady to byl celkem moralni odvaz ale fakt netusim jmeno a bohuzel nemohu byt prilis konretni cirkev tyhle ty hrichy a hrisky celkem moc na svetlo nevytahuje... ale kdybys vedel potesilo by to, no potesilo neni spravny slovo... je dobre to proste vedet
Czerny Skiin - 28.11.02 11:38:34
Mimochodem, kdyby byl zájem, tak bych sem moh hodit nějaký výživnosti, třeba o čistce v křesťanských řadách pomocí antikristova mikročipu a ďábelského internetu a podobné extremistické zábavnosti.
Czerny Skiin - 28.11.02 11:07:36
Fast-hell: omluva, byl jsem při čtení příliš nepozorný:-)) době, jejímž jediným smyslem a cílem se stal konzum, děkovat nehodlám. Vanena: Neobhajuju "KŘESŤANSKÉ" PRAKTIKY, KŘESŤANSKÉ INSTITUCE NEBO SAMOTNOU KŘESŤANSKOU VÍRU. jENOM PŘIPOMÍNÁM, DO JAKEJCH SRAČEK DOVEDL TUTO PLANETU ČLOVĚK S VÍROU VE SVÉ SÍLY, KTEREJ NEMÁ ÚCTU K NIKOMU A NIČEMU MIMO SEBE SAMA A V JAK REKORDNÍ DOBĚ SE MU TO POVEDLO.
Fast-hell - 27.11.02 21:22:54
eternal :)
radala - 27.11.02 17:11:53
666Victory
Fast-hell - 27.11.02 10:41:24
2CS-kin - sem napsal ze krestani niceho nedashnou???? haha ! naopak! jsou lepsi stoleti nabozenskych cistek, nedostupnost vzdelani a "mirove" sireni krestanstvi lepsi nez ekologicky stav ci komunismus?takze podekuj tehle dobe za svou gramotnost, za to ze sem muzes psat tyhle radky nekoncicimu :PpP technoligickymu pokroku a svou dan za tyhle a jine moznosti zaplat inhalaci ranniho smogu a az prijdes na idealni reseni toho jak by to melo fungovat tak to sem muzes napsat... jestli tedy nebudes uz mezi svatymi filozofie je hezka vec...
Milda - 26.11.02 22:38:01
jak to víš??
sajgou - 26.11.02 20:53:18
myslim, ze na smrtelny posteli jeste nikdo nelitoval, ze je krestan (myslim skutecnej krestan a ne nejakej pokrytec)
Milda - 26.11.02 20:00:43
tak s touhle debatou radši nezačínat......
lemmy - strážce pořádku - 26.11.02 15:15:02
2černejskín: a kdopaže to požehnal hitlerovým zbraním....? a kdopaže to stojí za tím horečným zbrojením (není to náhodou nejreligioznější západní zem?)
Czerny Skiin - 26.11.02 10:21:02
4Ondra: Jasně, "zaplať pánbů" za atheistický 20. stol., za komunismus a víru v nekončící technologický pokrok, která nás přivedla na pokraj ekologický katastrofy, za iluzi nekončící spotřeby ve světě, jehož zdroje jsou omezené a jednou se vyčerpaj... 4Fast-hell: A proč křesťani ničeho nedosáhnou? Jak jim v tom brání víra? Co si vůbec představuješ pod slovy "něčeho dosáhnout" ?
lustrující lemmy - 26.11.02 08:19:06
mimochodem, co je teda podle wwwkatolíkůcz morální předpis, když ne regule sexuálního chování? další důkaz o demagogii těch ... (to slovo by to nemělo padnout, aby byl sajgou klidný)
Shnoff - 25.11.02 23:31:55
fix mildo - ty jsi rychlejsi nez smrt....
Shnoff - 25.11.02 23:31:24
takze zase vim hovno a porad abych se bal, ze narazim na krev....
Milda - 25.11.02 23:31:23
vidíš - kdybys byl jako já tak takové problémy nemáš ;-))
Shnoff - 25.11.02 23:21:49
takze zase vim hovno a porad abych se bal, ze narazim na krev....
Shnoff - 25.11.02 23:20:23
Tak mi ty otazky taky vrtaji v hlave a zkusil jsem se teda zeptat. Bohuzel jsem netrefil na spravnou adresu.Na www.katolik.cz mi odpovedeli tohle: Otazka : Vím, že se nesmím dotknout žádné ženy, je-li ve stavu menstruační nečistoty (Leviticus 15,19-24). Problém je v tom, jak se to o ni dovědět. Zkoušel jsem se ptát, ale většina žen reaguje na dotaz podrážděně. Prosím o radu. Odpoved : Spletl jste si stránky. Tady to je "katolik". Informujte se u židovské náboženské obce, protože my jsme ze Starého Zákona přejali jen morální předpisy. Jinak dobrý katolík se žen nedotýká a takový harekrišňák s nimi ani nemluví (vyjma o Krišnovi). Záleží tedy na vašem náboženském přesvědčení.
Milda - 25.11.02 22:10:23
a všechno to zakončit homo-haldoprcem ;-))
radala - 25.11.02 18:06:24
ano: Deicide na křesťany a křesťany na Deicide...
bizzi - 25.11.02 17:00:55
nebo Glena ;o)
Fast-hell - 25.11.02 13:26:31
krestani jsou furt ta sama svoloc jako v dobe sveho "duchovniho" rozpuku... jen delaj jako ze ne a to v lepsim pripade... kdyby lidi nebyli slepy hovada a nepotrebovali by berlicky aby mohli aspon trochu alibisticky obhajit svuj retardovanej zivot, ci v dalsim pripade najit silu jak neceho dosahnout a nevi jak to ze sebe vydolovat vlastni silou, tak by se neobraceli k tak laskavemu vseobjimajicimu a milujicimu bohu, ktery odpusti za par supu... kazdej potrebuje svoji pravdu, myslim a kazdej ji najde nekde jinde...... krisiun 6x denne na ne :)
bizzi - 25.11.02 12:39:24
to asi ne, ale myslim, ze to bude nastejno ;)))
ptp X - 25.11.02 12:21:42
hehehe, vaněno, a apk že nehulíš víc než roura....
Milda - 24.11.02 20:12:12
nevím co proti nám ti křesťani pořád maj..... :-(
lemm (stanislav) - 24.11.02 13:10:40
lépe řečeno, že se moc v realitě nevyskytuje to, co sme si my v duchu vytvořili pod pojmem typickej křesťan (netolerantní homofobní bestie) nebo typickej amík (dutohlavej válečnej štváč). i když jich je pořád daleko víc, než by bylo libo.
lemm (stanislav) - 24.11.02 13:09:34
mezi američanama sou stejný vyjímky jako mezi křesťanama...a dokonce mám často pocit, že těch vyjímek je víc než těch pravidel.........
ondra - 24.11.02 12:57:43
Křesťani jsou zasraný čůráci. Kdyby mohli, tak by nás bezvěrce do dneška upalovali (samozřejmě, že by z nás byl asi málokdo bezvěrec, pokud by to do dneška fungovalo jako relativně nedávno). "zaplať panbů" za ateistický 20. století a (některý) naše předky. no možná, že čůráci zní hnusně, tak aby se někdo nenasíral, řekněme, že jsou to dutohlavý loutky žeroucí hovna co jim někdo naservíroval. bible je zasranej bulvár. ... hle - první normální američan o kterým vím - myslel jsem, že žádný nejsou :o)
brainzero - 24.11.02 11:22:09
a navic je v te knize neprehledne mnozstvi postav - treba zde: hospodin... a hospodyne tam neni ani jedna!
mosh.2.bleed - 23.11.02 20:03:55
čus, ty čůráky jsme už vyřešili a ukázalo se že o křesťanech tak nikdo nemluvil. bizz. respekt ke křesťanům jako ke každýmu jinýmu - to sedí
sajgou - 23.11.02 20:01:43
nazdar hosi! rad bych jen rekl, ze bible neni zadna sracka a krestanE nejsou zadni curaci.
radala - 23.11.02 19:54:54
to jest žádnej ???
lemm (stanislav) - 23.11.02 18:17:53
presne bizzi!!!
bizzi - 23.11.02 18:06:24
respekt? k cemu? jediny respekt jaky si zaslouzej je jako ke kazdymu jinymu cloveku
mosh.2.bleed - 23.11.02 17:40:13
tak je to všechno v pořádku. ta doktorka je samozřejme na pěst když komplexy/předsudky vůči mildovi žehlí přez bibli. a jak je to vůbec v tý EmErice možný (viz fórum), to by jí přece měli hned useknout palici.. bizzi: křesťani respekt
lemm (stanislav) - 23.11.02 17:31:25
čůrákama sem tu vyjímečně nemyslel křesťany ale lidi formátu vládi justa a podobných mudrlantů....btw, o křesťanech si nemyslím že jsou čuráci....
radala - 23.11.02 17:28:22
v té knize neplatí základní fyzikální zákony - nedá se tomu prostě věřit :)))
radala - 23.11.02 17:27:35
já bych taky nemluvil o křesťanech, jako o čůrácích, ale o bibli, jako sračce :)))
bizzi - 23.11.02 16:41:48
pročpak, moshi?
mosh.2.bleed - 23.11.02 16:07:40
díky za vysvětlení, já jsem mu to sežral (najivka...), ale nebudem o křestaněch mluvit jako o čurácích, jo? jinak sem z toho fakt móóc..
lemm (stanislav) - 23.11.02 13:08:59
ja sem se tomu solidně zasmál, ale čtěte bibli, tam to všechno je :o))) prostě chtěl ten typ ukázat jaká je homofobie založená na biblické zvěsti sračka a vůbec, jak "vážně" je potřeba bibli brát (coby "základ" naší civilizace, jak se nám to ti čuráci snaží pořád vtloukat do hlav)
bizzi - 23.11.02 11:49:07
toto je Vani for nebo real player?
  • Zkus tohle