Srpnové koncerty 2018

Srpnové koncerty 2018

V srpnu nás již tradičně zasáhne Brutální Útok a také nějaký exkrement z Fekální Párty.

V průběhu loňského roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. V srpnu nás již tradičně zasáhne Brutální Útok a také nějaký exkrement z Fekální Párty.

čtvrtek 02. srpna

PANDELINDIO + KAIKKI KISSAT (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Akustický drone, psychedelie, ambient, zvukové koláže, soundscapes, indické/předovýchodní nálady z Argentiny. Mohlo by být fajn.

JSt: Letmo dělá argentinské drony v Punctu – kdo jste v Praze, určitě zajděte.

pátek 03. srpna

VIBRATHÖRR + KING KEPORKAK + BEAST WITHIN THE SOUND (Hospoda Brouk, Praha) – FB event

LooMis: Totální undergroung - Brouk se stává hnízdem (téměř výhradně) pražských kapel, pro KK je to navíc hodně domácí prostředí. Malý prostor, kontakt s kapelou, bude to zase dobrý. A BWTS tady? O to víc se těším!

neděle 05. srpna

CHELSEA WOLFE + BRUTUS (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

mIZZY: Po roce opět na Čelzí, tentokrát s novou deskou. Taková příprava před Brutalem.

úterý 07. až sobota 11. srpna

BRUTAL ASSAULT 23 (pevnost Josefov, Jaroměř) – FB event

mIZZY: Tak samozřejmě! Za mě hlavně kapely jako Dodecahedron, Dragged into Sunlight, Aluk Todolo, Celeste, Arkhon Infaustus, Misþyrming, Esoteric, Wrathprayer, Carpathian Forest a Whoredom Rife.
Snad ještě pořadatelé pohnou s programem, aby se mi tolik věcí nekrylo. Více keců snad v separátním článku.

bizzaro: Původně už jsem nechtěl ani jet, páč prostě maratony už nedávám, ale metal a Godless Truth (a Seagulls a Wardruna) nakonec zvítězili.

LooMis: Každoroční hudební dýchánek, který se stává s přibývajícím věkem a posouváním prvního hracího dne stále náročnějším. Z toho přehršle jmen tady těžko něco vypíchnout, proto spíš zvolím několik jmen, kde hrací časy nejsou úplně ideální: ARMORED SAINT - ve 4 odpoledne první den? John Bush je povinnost, ale na tuhle partu se hlavně podívám někde venku, kde jedou turné k opus magnum Symbol Of Salvation. GODLESS TRUTH další den hned ráno? První den ještě budu mít sílu vstát. Pátek je docela ideální na odpočinek - všechny hlavní hvězdy už na BA vystoupily (ale ATG nebo MINISTRY se neomrzí), proto se docela těším na E-FORCE Erica Forresta (bude něco od Voivod určitě), PRVNÍ HOŘE a ULSECT. A poslední den budu sám sobě držet palce, že NOCTURNUS AD nahodí husinu (ale asi to Black Psa nepřekoná) a aby PAIN OF SALVATION nehráli cajdáky, ale prog (v tomhle budou naštěstí jistota PLINI). Jo a BROKEN TEETH bych si radši dal s Jasonem McMasterem (teda úplně jinou kapelu).

brutusáček: Vrchol metalové sezóny patří tradičně největšímu polskému festivalu Brutal Assault. Letos festival nemá hlavní velký tahák jako vloni v podobě Emperor, ale o to víc je rozsetý v menších kapelách. Za mne rozhodně doporučuji Unsane, praotce noise(metalu), Converge, Integrity a samozřejmě třešničku v podobě redneck coveristů Steve N Seagulls! Stay rum!

pátek 10. až sobota 11. srpna

MUSICIANS 2018 (Letní KINO, Karlovy Vary) – FB event

bizzaro: Sere mě, že se Musicians kryje s BA, neb krom týdenních hudebních kurzů nabízí i unikátní koncert. Na jednom podiu tak vystoupí lektoři z Berklee, Special Providence, Plini, Simon Philips & Protocol IV, Dan Bárta & Illustratosphere, David Maxim Micic & Bilo, Mark Lettieri Trio nebo Jordan Rudess & Karlovarský symfonický orchestr ad. "Jedna stage / dva dny / čtyři kontinenty / mnoho žánrů! MUSICIANS 2018 je festival pro hudební labužníky, vášnivé posluchače a hudebníky. Zažijte setkání s výjimečnými muzikanty současnosti z celého světa a dopřejte si mimořádný hudební zážitek."

neděle 12. srpna

AFTERPARTY BRUTAL ASSAULT (Modrá Vopice, Praha)

brutusáček: Zatím jsou potvrzení jen Full of Hell, ale pro nemrtvé jistě něco přibude.

čtvrtek 16. až sobota 18. srpna

DEATH COFFEE PÁRTY 6. (Výstaviště Zahrada Čech, Litoměřice) – FB event

bizzaro: A protože se Keep On Rotting loučí, i já jdu říci (ne definitivní) sbohem. A k tomu super místo a další výborný kapely.

pondělí 20. srpna

DIE ANTWOORD (Výstaviště, Praha) – FB event

mIZZY: Asi jen z toho důvodu, že to bude bizarní prdel.

čtvrtek 23. až sobota 25. srpna

DEATH FEAST OPEN AIR 2018 (Andernach, Německo) – FB event

DR: Vyberu jen ty největší špeky - Dying Fetus, Misery Index, Origin, Broken Hope, Disavowed, Soreption, Hideous Divinity, Cognitive, Abhorrent Castigation, 

pátek 24. až sobota 25. srpnaXenomorphic Contamination. Já mám snad jasný, o co tady jde!

SILVER ROCKET SUMMER SOUTH (Ovčárna u Sedlece) – FB event

brutusáček: Doslova putovní festival známé pražské sekty Silver Rocket daleko od civilizace. Na programu se objevují jména jako Světlo, Plešatá zpěvačka, Calvera, Prohra Praha, Aran Satan a předskokani Dinosaur jr. Laundered Syrup.

sobota 25. srpna

FEKAL PARTY 2018 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

AddSatan: Letos prý naposledy a nutno říci, že s nejlepší sestavou za poslední roky a bez stupidních porno/fekal (sic!) tupa tupa chrochtaček. Teethgrinder, The Arson Project, Chiens, Feastem, Sheeva Yoga atd.

DR: Největší lákadla? Asi Feastem, Teethgrinder a The Arson Project. Návratová deska posledně zmiňované kapely ovšem stojí za prd.

bizzaro: Tvl, loučení aka "nebudem to rozmazávat". A já bych to určitě rozmazal a rozmazával, ať si Neonarcis nemyslí, že to tak lehce zabalí.

brutusáček: Poslední ročník slavné grindové taškařice vně města stověžatého. Slibuje se dokonalý line-up: Ahumado Granujo, Inhumate, Feastem, The Arson Project, Teethgrinder atd. No... nebudem to rozmazávat!

METAL MADNESS V. (Ostrov Santos, Sušice) – FB event

bizzaro: Jak hlásá PR: "K letním jistotám a tuzemským tradicím patří i sušický festival Metal Madness." Inu, tak jo.

čtvrtek 30. srpna

WARFUCK + SEDEM MINÚT STRACHU + CONTROLLED EXISTENCE (Hospůdka Nad Viktorkou, Praha) – FB event

AddSatan: Fracouzské grindcore duo, slovenský noisecore a slovensko-český grind/fastcore.


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

   bizzaro: byl jsem v Susici   

a jak bylo, na Santosu ? a v pivovaru (U Švelchů/Sušičák) jste byli? my tam návštěvu taky zvažovali, málem i vyrazili, ale nakonec jsem měl "povinnosti" na druhým (severním) konci Čech...
Fekal taky mrzí, ale co už...

   gába: Dorazí někdo na Fekál?  
byl jsem v Susici

Dorazí někdo na Fekál ?

Ve středu na hlavní stage normální set, ve čtvrtek na orientalu to bude prý ambient.

Na BA hrají Obscure Sphinx hned dvakrát - nevíte o tom něco? Já tu kapelu zas tolik nežeru, ale může to být zajímavé.

ulsect a zhrine v prosinci v Praze

no, zas tak špatná ta deska TAP není, i když jsem z toho byl taky spíš zklamanej a je to o level, či dva níž, než BaL ... některý věci horší, jiný lepší, líbí se mi třeba brutalizace Niklasova vokálu a i ta "power violencovost" má něco do sebe ... jinak loni hráli v Barytonu právě jen z novinky a naživo ten materiál makal mnohem líp, až jsem se divil, skvěle zahraný a energický pořád jako kdysi...

Keep on Rotting končí? Fekal Party taky?

aktuálně

diskuze