UNEXPECT

report

„Hnusná garáž“ se stala dějištěm hned druhého vystoupení Unexpect v několika dnech. Kdo kdy Unexpect slyšel, či dokonce viděl, ví, že to jsou všichni skvělí hudebníci. Barevné, mírně šílené vokály vyskakují zleva, zprava, housle hrají spíše kratší vložky, kytary vzývají progové peklíčko a bicí počítají jak matfyzák u písemné zkoušky z analýzy.

Unexpect live - Artagoth„Hnusná garáž“ se stala dějištěm hned druhého vystoupení Unexpect v několika dnech. Na BA prý byli skvělí. Já to však nemůžu posoudit, nebyl jsem tam. V úterý si dali poněkud delší, více než hodinové opáčko v Modré Vopici. A jací byli zde? Zase skvělí. Zvuk sice jako vždy potřeboval na začátku trochu poladit, vytáhnout housle, vokály Leïlindel a trocha zpětné vazby atd., ale to se srovnalo hodně rychle, a pak už bylo vše ok.

Kdo kdy Unexpect slyšel, či dokonce viděl, ví, že to jsou všichni skvělí hudebníci. Od kytary, přes bicí, housle, basu…chybí vám zde klávesy? Exod odešel po nahrání alba a doteď nezískali náhradu. Klávesy z playbacku jsou jen náhradou poloviční. S holohlavým kytaristou Artagothem jsem se o tom bavil po skončení koncertu a prý klávesáka hledají, ale těch, co umí hrát jak „klasicky“, klavírově, tak i zvládat samply, moc není. Škoda, mohlo to být ještě o třídu lepší.

Unexpect live - ChaotHBasa je nástroj, který od dob předchozích alb udělal největší krok kupředu. ChaotH si dal opravdu záležet a svou letadlovou loď (jak jinak chcete pojmenovat prkno s tolika kabely, že by dokázaly zachytit i 747?) využívá na posledním albu prakticky kompletně. Naživo naštěstí nemá problém a zvládá všechno odehrát bez jakýchkoli problémů. Aby ne, když sám říká, že na Fables ho baví basa ze všech alb nejvíce.

Unexpect live - Blaise Borboën-LéonardOstatní nástroje ani netřeba rozebírat do hloubky, vždyť to si určitě dokážete domyslet. Barevné, mírně šílené vokály vyskakují zleva, zprava, housle hrají spíše kratší vložky, kytary vzývají progové peklíčko a bicí počítají jak matfyzák u písemné zkoušky z analýzy.

Publikum už po první skladbě kapelu řádně ocenilo a vypadalo to, že se i kapela baví. Malá garáž jim očividně nezabránila v tom, aby se tam v šesti vešli a zas tolik se neomezovali v jejich typicky živé prezentaci. V sedmi, i s klávesákem, by už Leïlindel měla problém z místem.

Unexpect live - LeïlindelSem tam se objevilo i pár vtipů, jak je dobrým zvykem. Jeden však byl řádně dvojitý: Leïlindel nadhodila, že tohle bude poslední skladba a ChaotH najednou vyhozen z konceptu reagoval překvapeným „co, cože?“ a Leïlindel mu to musela řádně vysvětlit :).

Jak už jsem naznačil předtím, prohodil jsem pár slov s několika členy kapely a zjistil jsem potěšující informaci: album se jim už zaplatilo, což je po pár měsících úspěch a upřímně jim to přeju. Vydat si album vlastním nákladem je řádně riskantní business.

Unexpect live - ChaotHK vám, co v úterý nebyli a jsou z Prahy: styďte se!
 
Setlist:

1. In Velvet Coffins We Slept
2. Orange Vigilantes
3. Novaë
4. When the Joyful Dead are Dancing
5. Summoning Scenes
6. Unfed Pendulum
7. The Quantum Symphony
8. Desert Urbania
9. Unsolved Ideas of a Distorted Guest
10. Chromatic Chimera
11. The Shiver: Meet Me at the Carrousel
 
Fotky: Zbyněk Mlčoch

Vložit komentář

chuckie - 19.08.11 18:51:33
ale je, nemel ;) aj Richard Wagner je progressive námrd a metal, když na to přijde :) no ale Book of Knots jsou každopádně skvělí, nová deska nejlepší, a je třeba to šířit do Čech, Moravy i Slezska
bizzaro - 19.08.11 18:29:40
Dobrý,hm... z těchhle srand bych stejně nejradši viděla naživo Sleepytime Gorilla
StG neni metal a progressive namrd :) ale kdyz StG, tak to radsi The Book Of Knots ;-)
chuckie - 19.08.11 17:30:03
Dobrý,hm... z těchhle srand bych stejně nejradši viděla naživo Sleepytime Gorilla
bizzaro - 19.08.11 11:47:48
donahrany fotky z koncertu, mrknete
Black_Hand - 19.08.11 01:09:27
:(
bizzaro - 19.08.11 00:49:24
videa zadny
Black_Hand - 19.08.11 00:36:35
mas nejaky pohybujici se obrazky?
bizzaro - 19.08.11 00:35:40
masakr koncert a moc dobrej zvuk. na BA taktez paradni, fotky mam pekny, sem sem dal "hnusny" :)

Zkus tohle