VEGAS IN RUINS > žánr je přesycený, kapely se kopírují / genre is flooded with over-produced copies

VEGAS IN RUINS > žánr je přesycený, kapely se kopírují / genre is flooded with over-produced copies

Vegas In Ruins jsou mladá metal/hardcorová kapela ze stále a stále rostoucí australské scény. V nedávné době ale do světa vykopli debutní EP Wolves, proč si je tedy při kratším pokecu s Antem (zpěv) a Tommym (kytara) blíže nepřiblížit.

interview_51_px1

English interview follows...

Zdravím, předem díky za rozhovor. Jaké to je, když se Vegas In Ruins pořádně rozjeli a mají propagovat právě vydaný debut Wolves?
xANTx: Čau, díky, že jste si nás vybrali pro rozhovor. Je to skvělý pocit, hrozná úleva, mít konečně vydané CD a moct ukázat světu naši verzi metalu a hardcore. Tenhle žánr už je tak přesycený, kapely se pořád vzájemně kopírují, nemají žádný náboj. Bojí se pořádně se vyjádřit a hrozně se snaží být slavní. Jenomže to hlavní na téhle hudbě je ventilovat skrz ni svoje pocity. Potřebovali jsme asi prostě prorazit se svým vlastním stylem.

Máte nějaké konkrétní plány, jak propagovat nahrávku mimo Austrálii?
xANTx: Mimo Austrálii ne, zatím ne. CD je k dispozici on-line na našem bigcartelu, ale zatím se jinde neprodává. Brzo ale budeme mít CD v obchodech po celé Evropě a Státech, protože odtamtud byla OBROVSKÁ odezva. Obzvláště z Evropy.

EP je venku jen krátce. Jaké mělo odezvy a co to znamená pro vývoj kapely? Bude kapela dál dělat vystoupení hlavně v Austrálii nebo už pracujete na dlouhohrajícím albu?
xANTx: Za tu chvíli od vydání CD jsme měli úžasnou odezvu. Je to pobídka, abychom dělali to, co doteď. V Austrálii je těžké se prosadit, protože naše scéna (posluchačská, pozn. Bizz) není moc velká. Na druhou stranu, když už kapela prorazí, lidi ji potom podporují, zvlášť místní kapely. Zatím budeme hrát dál v Austrálii, máme turné v lednu a v březnu/dubnu, ale můj osobní cíl je vydat dlouhohrající album u solidního labelu.

Co se zrovna děje uvnitř kapely?
xANTx: Teď zrovna pracujeme na turné a na tom, aby naše

interview_51_px4

vystoupení byla pořádná show, s prací na novém CD jsme v začátcích.
Tommy: Máme hrozně moc práce, protože si prakticky všechno děláme sami, ale na druhou stranu do toho všichni hodně dáváme, takže se to tím vyváží. Od začátku jsme měli pořád smůlu, ale teď to vypadá dobře, takže pracujeme, abychom toho využili.

Mimochodem, první věc, která mě osobně na albu zaujala, bylo, jak dobře zní. Zní hodně přirozeně a agresivně. Kde jste nahrávali a jak dlouho trvalo, než jste hotové skladby vzali do studia?
Tommy: Díky za uznání. Těší mě, když se lidem tohle album líbí, protože jsem ho z větší části zpracovával já. Tracking jsem dělal ve studiu u sebe doma a v kamarádově studiu, bylo to takové „udělej si sám”. Neměli jsme šanci jít do profesionálního studia, protože jsme neměli peníze, sotva jsme našli dost na to, abychom zaplatili mixáž/mastering a lisování. Nevýhoda toho, že jsme dělali všechno sami, je, že to trvalo TAK dlouho. Před touhle nahrávkou jsem o tom moc nevěděl, byla to taková zkouška ohněm. Takže abych odpověděl na tvoji otázku: album jsme vydali rok po složení skladeb. Haha!

Jedna z nejzajímavějších věcí na kapele je její název: Vegas In Ruins.

interview_51_px2

Zdá se, že naráží na jedno z nejnemravnějších měst na světě, Las Vegas. Je to tak? Máte k tomu městu negativní vztah? Byli jste tam?
xANTx: Nechám odpověď na Tommym, našem kytaristovi, to je náš kapitán, haha. Ale k té agresivitě – já nejsem agresivní, dokud nevlezu na scénu nebo nezačnu psát texty. Pak chci, aby všichni cítili, jak jsem nasranej nebo aby je něco uvnitř přinutilo praštit nejbližšího člověka.
Tommy: Je to ironie, ale nikdo z nás vlastně v Las Vegas nebyl, haha. Původně jsme si to jméno vybrali, protože jsme mysleli, že vyjadřuje naši hudbu. Postupně ale, jak jsme rostli a jak naše hudba zrála, myslím, že i to jméno vyrostlo a dostalo hlubší význam, aspoň pro mě. Inspiruje mě při skládání hudby, která odráží moje spojení se jménem kapely.

Na EP jsou brutální kytarové riffy, zabijácký náboj a bestiální vokály Anta – vokály zní skvěle, jsou vražedné. Ale co je tématem textů? Napsal všechny texty Ant? Můžete nám říct víc o námětech a objasnit název Wolves? Co znamená?
xANTx: Kytary a hudba mě vedou a vytvářejí náladu pro můj styl zpěvu. Jak jsem už řekl – potřebuju ze sebe dostat vztek. Texty jsou o událostech z našich životů, tedy hlavně mého. Skladba Sixteen Years je o mém školním životě a o tom, jak moc bych si přál zničit město, kde jsem vyrůstal – z toho vychází text skladby I’ll Burn Your Town. Ostatní texty jsou obvykle o věcech, se kterými se potýkám jako kupříkladu napětí a další problémy. Vlk je pro mě houževnaté zvíře, loví ve smečkách se svou rodinou a má neuvěřitelné množství odvahy, což je něco, čeho bychom my VŠICHNI měli mít více. Byl to příhodný název pro agresivní album.

Australská extrémní scéna je plná kvalitních kapel jako Parkway Drive,

interview_51_px3

Psycroptic, Closed Casket, The Red Shore, Hiroshima Will Burn a mnoha dalších. Co je pro mladou kapelu jako Vegas In Ruins nejtěžší na tom dostat se nahoru?
xANTx: Nejtěžší na tom je, že existuje spousta kvalitních kapel, které nám dělají konkurenci. V Austrálii je ale taky těžké si získat fanoušky, protože tamější scéna není tak velká jako ve Státech. Parkway Drive vážně Austrálii nakopli do prdele, aby se do světa dostávalo víc našich kapel. Ukázali světu, že my Australané máme taky úžasné kapely.

Jak vnímáte technologický vývoj? A jak si myslíte, že internet mění hudební průmysl?
xANTx: Haha. Sakra, s tímhle na mě nechoď. Vážně, pro malou kapelu je teď těžké vydělat nějaký peníze kvůli všemu tomu stahování, ale, jak už bylo řečeno, pro mě osobně je důležitější, že jsme vydali CD a že o nás ví víc a víc lidí po celém světě. Ale vypadá to tak, že čím dál tím více kapel si nebude moct dovolit tour po mnoha místech, protože na to prostě nebudou mít.

Hodně štěstí s tím, do čeho se v budoucnu pustíte. Díky moc za rozhovor. Poslední slovo máte vy.
xANTx: Taky ještě jednou děkujeme za rozhovor. Doufám, že vás brzy všechny uvidíme! Metal!

interview_51_px1

---- --- -- - -- --- ----

Hi there, at first thanks for doing this interview with us, man! So how does it feel to have Vegas In Ruins running in this moment and a debut EP, Wolves to promote?
xANTx: Hey mate, thank YOU for choosing us for the interview. It feels great, it's such a relief to finally have a CD out there that we can push and show the world our version of metal and hardcore; this genre has become so flooded with over-produced carbon copies of other bands, they have no emotion! They're afraid of expressing themselves and trying hard to be famous when the main point of this music is to get our feelings out through it, we just needed to get out there and break free with our own style I guess.

Any concrete plans on how you will promote the release outside of Australia?
xANTx: Outside of Australia, no, not yet, we have the CD available on-line in our bigcartel, but no labels at the moment. I know very soon though we'll have the CD out in shops all over Europe and the U.S. because we've had a HUGE response from there, especially Europe!

EP out for short time only is. What responses did you received and what does it mean for the band in band's history; will the band working on the upcoming shows especially around Australian stages to priority promote or full-length is in progress?
xANTx: For the very short time the CD has been out we've had an outstanding response, so that's an incentive to keep pushing forward and doing what we're doing. It's hard to break out in Australia because our scene isn't huge but with that said, once a band stands out then the people here are very passionate about supporting them, especially local bands. We will keep playing shows in Australia for now, we have tours in January and March/April over here but my goal personally is to get a full-length out on a solid record label.

What's going on inside the band in this moment?
xANTx: At the moment we are working on tours and getting our live

interview_51_px4

show rock solid, writing for the next CD is only just beginning, we are still in the early stages.
Tommy: There's a lot of pressure as always because we handle mostly everything ourselves, but there's also a lot of determination from everyone that balances it out. From the start we've had constant setbacks, but things are looking up right now and we're working to make the most of it.

By the way, the first thing that struck me about this record personally is how well it flows. It's a very natural and aggressive sounding EP. Where tracks were recorded, and how long were created than the band came off to the studio?
Tommy: Thanks for the compliment; it means a lot to me when people appreciate the production of this EP as I engineered the majority of it. The tracking was split up between my home studio and a friend's studio, it was a total DIY job. We didn't have a choice to go to a professional studio because we had no money, and we were lucky to scrape up enough to pay for mixing/mastering and pressing. The downside of doing it ourselves was that it took SO long; I had very little knowledge about the process prior to this recording, it was really trial by fire. So to answer your question, the EP was released almost a year after the songs were written. Haha!

One of the most interesting thing of the band is the name; Vegas In

interview_51_px2

Ruins. I seem that name's featuring one of the most unrighteous city of the world; Las Vegas, Nevada, isn't it? Have you got a negative relation to Las Vegas? Was you there?
xANTx: I'll leave the main response to Tommy our guitarist, he's our captain haha, but as for being aggressive, I'm not an aggressive guy until I get on stage or write my lyrics. I want everyone to feel how fucking pissed off I am or I want you to feel something inside you that makes you want to headbutt the person next to you.
Tommy: Ironicly none of us have actually been to Las Vegas haha. At the start we chose that name simply because we thought its imagery could boldly represent our music. Over time though, as we've grown as a band and our music has matured, I think it's also grown to take on deeper meaning, at least for me personally. It inspires me in writing music for this band that reflects my personal association with the name.

EP owns brutal guitar riffs, killing-energy drive and bestial vocal parts of main man, Ant - vocal parts sounds great, they’re killing and murderous, but what's lyrical concept of whole stuff about; were all lyrics wrote by Ant? Could you tell us a bit more to lyrical themes about, and you can make clear to us the name Wolves; what does is mean in compare with lyrical themes?
xANTx: The guitars and the music really set the tone for me, they really set the mood for my style of vocals, like I said before I need to get my anger out vocally and lyrically. The lyrics are about issues in our lives, mainly mine, the track Sixteen Years was about my school life and how much I wish I could destroy that town where I grew up, hence the lyrics I'll Burn Your Town, other lyrics are typically about issues I've been dealing with like anxiety and other problems. The wolf to me is a tough animal, they hunt in packs with their families and have unbelievable amounts of courage, that's something I think we ALL should have more of. It was a fitting title for an aggressive album.

Australian extreme scene is full of quality bands like Parkway Drive,

interview_51_px3

Psycroptic, Closed Casket, The Red Shore, Hiroshima Will Burn and many more. What hardest on going to the top for young band as Vegan In Ruins is?
xANTx: The hardest thing about getting to the top is there are so many good quality bands out there that we must compete with, but in Australia it's also hard to win over a lot of fans because our scene isn't nearly as big as say the U.S. or something. Parkway Drive really did stick a rocket up Australia's ass to get more bands out there, they showed the world that we Aussies can have amazing bands in this scene too.

How do you perceive the advances of technology and the internet changing the music industry in the future?
xANTx: Haha, fuck don't get me started on this, in all honesty its hard for a little band to make any financial progress these days because of downloading BUT with that said, getting our CD out there and getting more kids to our shows all over the planet is more important to me personally. The future is looking more and more like bands won't be able to afford to tour more places simply because they have no money though!

Good luck with all your future endeavors. Thanks a lot for the interview. The last words are yours.
xANTx: Thanks again for interviewing us! Hope to see all you really fucking soon, stay metal!

www.myspace.com/vegasinruins

aktuálně

diskuze