Březnové koncerty 2018

Březnové koncerty 2018

V březnu bude koncertní sezóna již v plném proudu. Spolu s mnoha jednodenními akcemi nás čeká rovněž festival Žižkovská noc.

V průběhu loňského roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. V březnu bude koncertní sezóna již v plném proudu. Spolu s mnoha jednodenními akcemi nás čeká rovněž festival Žižkovská noc.

Mimochodem, pokud se chcete podělit příští měsíc i o své tipy, napište nám do diskuze pod článkem nebo na mail.

čtvrtek 1. března

NESSERIA + DAERRWIN + NICOTA (Underdogs', Praha) – FB event

brutusáček: Francouzská temnota bude tuším prvně v Praze, ale dost možná se pletu, každopádně půjde o dobré zlo na startu měsíce, který nám přinese jaro.

mIZZY: Dříve nablacklý chaotic hardcore ala Celeste, dnes čím dál větší emo. Dobrý koncert to však, doufám, bude jako kdysi v Plzni.

JON PORRAS + GREGG KOWALSKY + LUNA&TARNOVSKI (Studio ALTA, Praha) – FB event

JSt: Jeden si udělal jméno s Barn Owl, mistry magických kytarových ploch ve stylu Earth, druhý s netradičním chillem Date Palms, ale sólově budou Jon Porras i Gregg Kowalsky představovat své abstraktní synťákové věci. Čekejme extrémně příjemné, precizní sety.

AddSatan: Trochu škoda, že na Porrasovo starší kytarové věci asi nedojde, ale i novější ambient/drone/synth věci jsou dobré, zvláště ty temnější z Light Divide, ale i aktuální, světlejší Tokonoma je nakonec celkem zajímavá. I Kowalskyho prosluněný minimalismus z poslední desky se mi docela překvapivě líbí.

pátek 2. března

VOLUPTAS + HROBOKOP + SEKEROMLAT (Hospoda Brouk, Praha) – FB event

brutusáček: Rum-blackový chaotici si dají komornější vystoupení v jedné zapadlé hospodě na Andělu, pokořit nejeden Božkov a křesťana jim pomohou Hrobokop a Sekeromlat!

mIZZY: Ano, ostuda zajisté bude. Ale také dvě nejlépe pojmenované české kapely.

středa 7. března

PLURALS + WHITE WIGWAM (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Improvizační drone, naše akce, od které jsem z jarních koncertů čekal snad nejvíc, s čímž tedy trochu zamávali Zs, nicméně… Syrové, až hlukové plochy, které poskytují jak radost z trvání, tak dostatečné variace a práci s detailem (skládají je čtyři členové!), mě celkem pravidelně drtí tím nejpříjemnějším způsobem. K tomu místní mistr pokroucených ploch a rozsypaných rytmů White Wigwam. 

AddSatan: Jestli nepůjdu na Sedmičku, což je zatím pravděpodobnější, tak půjdu sem.

LYSSA + OTK + ARAN SATAN (Klub 007 Strahov, Praha) – FB event

AddSatan: Silver Rocket benefit na Soulkostel.

brutusáček: Soulkostel je dle vyprávění magický místo, ale i to potřebuje nějakou tu kačku. Silver rocket nelení a pořadají benefit na kterým zabuří OTK, Lyssa a Aran Satan.

pátek 09. března

BUTCHER BABIES + EYES SET TO KILL + KLOGR (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

LooMis: Přijedou holky z Playboye Heidi Shepherd a Carla Harvey, bude se prsit a vřískat. Po koncertě je ve Futuru diskotéka (proto se končí dřív), třeba přijdou :-)

CARPENTER BRUT + YOUTH CODE (Palác Akropolis, Praha) – FB event

mIZZY: Synthwave v Perturbator duchu hraný celou kapelou. Mohla by být slušná party.

sobota 10. března

OR + I AM PENTAGON + CONVERTOR (Trojský most, Praha) – FB event

mIZZY: Pokud nebude zima jak prase, jde se na rockec pod mostem.

KINDER GRINDER 7 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Tradiční Ossieho trachtace s výběrem z hudebního bahna. Takže bude legrace.

neděle 11. března

HIEROPHANT + ANCST (Underdogs', Praha) – FB event

mIZZY: Původně black/sludge/hardcore, dnes čím dál více death metal. Italové se v těchto vodách pohybovat umí, a nářez to bude tak jako tak! Atmo black/crust v podání Ancst snad rovněž nebude ostudou.

pondělí 12. března

PROFANATICA + RIDES OF THY DEGRINGOLADE + AUROCH (Hells Bells, Praha) – FB event

mIZZY: Zde není o čem. Profanatica mi už třikrát naživo potvrdili, že i z nejjednodušší hudby jde vytřískat maximum. Jejich blackmetalový fanatismus navíc v komorních podmínkách Hells bude jistě fungovat skvěle. Smrtelné předkapely stojí rovněž za to.

úterý 13. března

STICK MEN (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

DR: V Ústí na jazz&blues festivalu byli výborní. Osekanější verze King Crimson, ale i přesto - co za plné harmonie zvládnou Reuter a Levin ve dvou lidech je neskutečné. Za nejslabší článek tohoto (super)tria považuju Mastelota... Jinak, živě hrají i Level Five hádejte od koho.

středa 14. března

HEAVEN SHALL BURN + AUGUST BURNS RED + WHITECHAPEL + IN HEARTS WAKE (Roxy, Praha) – FB event

LooMis: Tohle je parádní sestava, zase jednou - August Burns Red vloni s deskou Phantom Anthem (nejednou) zabodovali v desce měsíce a rozhodně se s ní pasovali do role lídrů progresivně laděné metalcorové scény. Whitechapel to hrnou o poznání s větší nekompromisností - přímočaře a rychle.

brutusáček: Němci to umějí nadrtit, ale na tomhle eventu mě spíš lákají August Burns Red, kteří si to povodili na loňském Brutal Assaultu. Celkový line up doplní Whitechapel a In Hearts Wake.

ROME (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

mIZZY: Na Brutal Assaultu to Rome s elektrickou kytarou fungovalo. S novou deskou na kontě by si mohli získat i pražské Futurum.

sobota 17. března 

CANDY MEATWORKS + THE HOPS PARTY + TRUDNO (Klubovna, Praha) - FB event

LooMis: Čeští jentakmimochodem i Primusáci opět v akci, deska vydaná minulý rok je naprostá pecka. Takže nemůžu chybět na dalším koncertě, poslední v Motole byl parádní!

brutusáček: Candy opět! Tentokrát v Dejvické Klubovně.

neděle 18. března

BETRAYING THE MARTYRS (Nová Chmelnice, Praha) – FB event

LooMis: A další metalcore, tentokrát mixovaný s progmetalem a symfonickou vložkou. Frantíci přijedou představit loňskou desku The Resilient a bude se skákat hodně vysoko.

čtvrtek 22. – sobota 24. března

ŽIŽKOVSKÁ NOC (Žižkov, Praha) – FB event

mIZZY: Nejen Kerridge ve čtvrtek, ale hlavně Gnaw Their Tongues v sobotu v Žižkostele jsou důvod, proč na letošní Žižkovskou noc jít. Pár zajímavých českých kapel se však v programu rovněž najde. Pátek v Atriu by mohl být například příjemný.

brutusáček: Ano, po roce je tu přebíhací festival Žižkovská noc.

AddSatan: Samuel Kerridge ve čtvrtek v Crossu je asi jediný koncert, který mě letos na ŽN láká. Temné industrial/noise/experimentální techno, které by živě mohlo solidně nakládat.

čtvrtek 29. března

VENOM INC. + SUFFOCATION + NERVOSA + AETERNAM + SURVIVE (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

LooMis: Suffocation tady budou jednoznačně vládnout, sice to bude (v Evropě skoro již tradičně) bez Franka, ale co na tom, Terrence a Derek budou, těším se na tyhle dva opičáky.

brutusáček: Venom šli vždy mimo mě, tady mě lakají jen Suffocation, ale ti se tu v létě objeví na festivalech, takže Futurum bude jen rozcvička.

sobota 31. března

FURIA + THAW + AU-DESSUS (Underdogs', Praha) - FB event

brutusáček: Mám pocit, že poslední dobou se s blackovýma koncertama doslova roztrhl pytel. Furia na Brutalu bavila, takže ve sklepích underdogs očekávám podobné zlo.

mIZZY: Ano, i když studiovky Furia úplně nemusím, koncert na BA byl naprosto výtečný. Thaw naživo rovněž umí a Litevci Au-Dessus se spolu s Poláky jistě postarají o super večer.