Deka měsíce, červen 2009

Deka měsíce, červen 2009

1/ Mastodon - Crack the Skye

www.myspace.com/mastodon

Mastodon, Mastodon, MASTODOOOOON!!! Metal, ozvěny minulosti, rockový nádech, víc atmosféry, víc muzikálnosti, míň dravosti, míň špíny, míň surovosti, ale proč ne, když to tak parádně funguje. Velká metalová deska od kapely, která má svou velikost už v názvu. Tyhle chapadla vás obtočí silou HUDBY a nenechají ani na sekundu vydechnout. Případné nejasnosti, dotazy a nabídky jakéhokoliv druhu směřujte do oddělení vyhynulých a opět objevených vodních živočichů pod vedením páně onDRajse a jeho vět.
(Jo, je to tak, obšlehnul jsem to z březnový dečky. Teda, skoro obšlehnul.)

article_749_px4

2/ OSIBlood

www.myspace.com/osiband

Třetí deska Blood od Office Of Strategic Influence nebo-li OSI, kteří opět servírují rock-metalový písničky s jasným melancholickým rukopisem matadorů Kevina Moora a Jima Matheose. Nevšední muzika s příjemně posmutnělou atmosférou. Blood ani nemusíte poslouchat, ono umí poslouchá vás. Myslím, že se nebude Ondrajs zlobit (případně mu taky skočím na záda ze zálohy), když mu ukradnu závěr z jeho recky, který v těch pár větách říká vše podstatné: „Pomyslný soundtrack k uplakanému listopadovému počasí, v němž vítr neurvale rve poslední listy ze stromů. Vzít si deštník by ovšem znamenalo zacpávat si uši před zvláštní tajuplností desky Blood.“

article_749_px3

3/ Mars Volta - Octahedron

www.myspace.com/themarsvolta

Jojo, ať chceme nebo nechceme, stárneme. Rána nejednou začínají bolehlavem i po třech čtyřech mizerných večerní pivech. Každej paňák po dvaadvacáté hodině vám naznačuje, že to nebude zadarmo. Paměť už taky není, co bývala. Rychlejší pohyb by leckdy dokonce mohl znamenat odsouzení k doživotní invaliditě. Všelijaké fyzické bolístky se stávají jasnou součástí života. A co teď s tím? Zpomal vole, nejsi nesmrtelnej. Jojo, a pánové z Mars Volta už taky nejsou nejmladší. Ale jinak všechno zůstává při starým. Super palec! Ale pomalej.

Velkej TIP od Baary, takže doufám, že je vám jasný, co to znamená!

article_749_px2

Closure In Moscow - First Temple

Psychedelie a šílenosti Mars Volta.Vyšponovaná post hardcorová energie. Emo zpívánky. Rockový hvězdy (jako hvězdy, ne jako hvězdy, rozumíme si). Sakra živá deska, která vás nenechá v klidu. Jeden silný motiv střídá druhý (a naopak) bez nejmenšího zaváhání. Deska disponuje pevnou strukturou, která drží vše semknutě při sobě, aniž by ztrácela logiku a cit. Milujete Mars Volta? Tak není co řešit. A taky se mi zdá, že kluci ještě zvládnout dát večer deset piv, tři čtyři štamprdle a po pár hodinách spánku jít do práce jako by se nechumelilo. I když mám dojem, že po této desce by už nemuseli.

www.myspace.com/closureinmoscow

article_749_px1

A na konec pár tipů od letních MJC příšer všemožných druhů a rozměrů a Baary:

Mournful Congregation - The June Frost, Alexisonfire – Old Crows, Young Cardinals, Dysrhythmia - Psychic Maps, Pneu – Pince Monseigneur, David Sylvain - Secrets of the Beehive, Suffocation - Blood Oath, Minsk - With Echoes in the Movement of Stone, Liono – It's an Ambulance Farm, Dead Eye Sleeper - Through Forests of Nonentities, Celeste - Nihiliste(s)

PS: Lemmy byl protentokrát diskvalifikován bez jakéhokoliv udání důvodu a jeho tipy byly sežrány redakčním šotkem za hlaholného aleluja všech zúčastněných. Byl to Král, ale metal je zákon. Amen!

Tagy: