Filmové novinky 15. týden

Filmové novinky 15. týden

Remake Total Recall? Meg Ryan jako režisérka? Ano, i takové věci se v Hollywoodu dějí. Nicméně máme pro vás i méně absurdní a zajímavější zprávy. Čtěte dál.

Jessica BielJistě jste již slyšeli, že Len Wiseman chystá remake sci-fi Total Recall. Mělo by narozdíl od původní adaptace Paula Verhoevena (1990) jít o hodnověrnější zfilmování Dickovy povídky We Can Remember It for You Wholesale. V hlavní roli dělníka domnívajícího se, že je tajným agentem mocností znepřátelených a vydává se na Mars, uvidíme tentokrát Colina Farrella. Jeho spojenkyni při honbě za pravdou v bizarním prostředí (ano, ty ženy s několika ňadry) by prý mohla být Jessica Biel a kdo si zahraje jeho ženu (průlomová role Sharon Stone), se ještě neví.

Meg Ryan

Meg Ryan, personifikace žánru romantické komedie 90. let...s padesátkou na krku po ní však ve vší úctě neštěkne pes. Nicméně společnost BCDF Productions (kdo?) jí nabídl možnost debutovat jako režisérka. Půjde o tragikomedii s názvem Into the Beautiful, která vypráví o opětovném sbližování starých přátel na způsob Velkého rozčarování z roku 1983. Zda se herečka objeví i před kamerou, to se zatím neví.

Novinář jménem David Grann nedávno vydal v New Yorkeru článek A Murder Foretold o zločineckém prostředí v Guatemale. Konkrétně jde o sérii vražd vysoce postavených osob ve středoamerické zemi, páchané beztrestně členy tajné policie i drogovými dealery. Až vražda bohatého obchodníka, jeho snoubenky a jejího otce se stala podnětem pro reformy s šokujícími závěry. O práva na zfilmování článku se prala čtyři velká studia, zvítězil Paramount. Předlohu si můžete přečíst zde.

Dave Franco

Jamese Franca je plný Hollywood a hlásí se o slovo také jeho mladší bratr, Dave Franco. Zatím dostával menší roličky (Superbad, Milk) a pouštěl online svoje kraťasy (čti krátké filmy), nyní se však objeví jako jedna ze záporných postav v celovečerní adaptaci Jump Street 21. Scénář napsal Michael Bacall (Scott Pilgrim proti světu), detektivy si zahrají Jonah Hill a Channing Tatum (kdo bude asi ten hezoun?) a světe div se, film je plánován jako mládeži nepřístupný. Franco si zahraje šíleného středoškoláka a drogového dealera, jeho kápem bude Rob Riggle. Cameo Johnnyho Deppa stále není vyloučeno!

Filmový svět opustila v 86 letech režisérská legenda Sidney Lumet. Byl znám jako velice nekonfliktní režisér, který si rozuměl s herci a točil velice rychle. Jeho dramata se často odehrávala v kriminálním či soudním prostředí a rád do nich zapojoval New York jako Martin Scorsese či Woody Allen. Začínal v 50. letech v televizi a v muzikálech mimo Broadway. Při svém debutu měl tedy značné zkušenosti a není divu, že z něj vzniklo 12 rozhněvaných mužů (1957), nedílná součást dějin amerického filmu. Nicméně natočil další filmy kvality Sestupu Orfeova (1959), Serpica (1973) či Rozsudku (1982).

James McAvoyKariéru britského herce Jamese McAvoye nastartovalo Pokání, Americe se představil ve Wanted a nyní dokončuje X-Men:First Class jako mladý Professor X. Co ho čeká dále? Režisér Joe Wright ho opět obsadil do románové adaptace, tentokrát do chystané Anny Kareniny a zpátky do Británie se herec vrátí natočit kriminálku Welcome to the Punch. Půjde o akčňák spíše hollywoodského typu, který se bude točit kolem detektiva, kterého návrat unikajícího ozbrojeného lupiče zavede k odkrytí obrovské konspirační sítě.