Rambo

Novinky ze světa filmu (33. týden)

Legendary Pictures se rozchází s Warnery, Rambo jde do seriálu, Christian Bale je Mojžíš a Kaiser a Lábus hrají vysloužilé klauny. Takto pestré jsou dnešní filmové novinky!

Legendary Pictures

Logo společnosti Legendary Pictures je nám všem povědomé, protože se objevilo před mnoha velkofilmy (např. Muž z oceli nebo Temný rytíř povstal) natočenými ve spolupráci s Warner Bros. Smlouva mezi společnostmi trvala od roku 2005 a končí příští rok. Legendary se ji rozhodlo neprodloužit a uzavřít novou pětiletou s Universalem. Aby se nadále ale producenti Legendary mohli podílet na Interstellaru Chrise Nolana (dle oficiálního prohlášení zrovna začala produkce), kterému pomohli s celou batmanovskou trilogií, vzdali se práce na pokračování Muže z oceli s Batmanem. Pod Universal naopak přechází například adaptace Warcraft, která by se snad tak mohla dát do pohybu.
 
Darren Aronofsky momentálně dokončuje biblický velkofilm Noah a svým dalším potenciálním projektem se opět chystá do nového žánru, špionážního thrilleru. Snímek Red Sparrow se bude odehrávat v současném Rusku a jeho hlavní postavou bude agentka státní bezpečnosti, která byla proti své vůli najata jako profesionální svůdnice. Brzy je přidělena na případ agenta CIA, který získává citlivé informace, časem se nicméně obrátí proti svým šéfům a pomáhá CIA odhalit vysoko postaveného krtka ve Washingtonu.
 

Klauni

Pro fanoušky dua Kaiser a Lábus nabízí konec roku v kinech film Viktora Tauše Klauni. Vznikal v česko-finské koprodukci, v roli třetího klauna uvidíme francouzského herce Didiera Flamanda (Nebe nad Berlínem, Purpurové řeky) a v další z rolí dvorní herečku Aki Kaurismäkiho Kati Outinen. Setkáme se tedy se třemi klauny, kteří kdysi tvořili ceněné trio, ale něco si provedli. Po třiceti letech mají možnost si společně zahrát. Trailery zde.
 
Christian Bale byl Batman, teď bude Mojžíš. Dostal totiž hlavní roli v epickém filmu Ridleyho Scotta Exodus a vyvede Židy z egyptského zajetí. Fox se rozhodl projekt rozjet ve chvíli, kdy konkurenční projekt Moses Stevena Spielberga u Warner Bros. zkrachoval.
 
Uživatelé Twitteru mají takový zvyk. Pokud fandí nějakému filmu, během jeho vysílání v televizi tweetují slovo „balse“. Na začátku srpna se stala takto nejtweetovanějším filmem animovaná klasika Hayaa Miyazakiho Laputa: Nebeský zámek. Měl v průměru 143 199 tweetů za sekundu. Běžně se za sekundu na Twitteru objeví 5 700 tweetů.  
 
Minulý týden jsme psali o tom, že Rocky se objeví v dalším filmu. Rambo naopak dostane svůj vlastní seriál. Sylvester Stallone prý momentálně jedná o tom, že by se projektu účastnil jako jeden z tvůrců, možná by se zapojil i herecky. Mezi seriály společnosti Entertainment One (eOne) patří například Rookie Blue.
 

Rachel McAdams

Filmy Wima Wenderse nejsou nikdy zrovna lehké a zábavné a ani drama Every Thing Will Be Fine takové nebude. Jeho hlavním hrdinou bude mladý muž (James Franco), který svoji vinu za smrt malého chlapce transformuje do úspěšné spisovatelské kariéry. Když se proslaví, snaží se přerušit vztah s matkou (Charlotte Gainsbourg) a bratrem (Robert Naylor) zemřelého, který ho kontaktoval. Jeho psychický stav se však postupně horší, což ničí i jeho vztah s přítelkyní (Rachel McAdams). Natáčení právě začalo v Montrealu.
 
Timur Bekmambetov chystá nejen film o agresivních veverkách, ale jako režiséra si ho prý přeje MGM pro svůj remake filmové klasiky Ben-Hur. Legendární, 11 Oscary ověnčená adaptace románu Lew Wallace z roku 1959 proslula nejen dlouhou scénou závodů koňských spřežení a bude velice zajímavé, jak se k adaptaci postaví moderní akční tvůrce jako je Bekmambetov.
 
Režisér Abel Ferrara (Poručík) chystá životopisný snímek o režisérovi, novináři a básníkovi Pieru Paolovi Pasolinim. Film by měl pokrývat poslední dny Pasoliniho života a stavět na teorii o jeho smrti, která mluví o vraždě vyděračem, který ukradl několik cívek filmu Salo. Ferrara hodlá zobrazit také režisérův osobní život. Hlavní roli si zahraje Willem Dafoe.