Novinky ze světa filmu (7.týden)

Novinky ze světa filmu (7.týden)

Dnešní filmové novinky se věnují britské radosti z předávání cen BAFTA, hráčským duším přinášejí zprávy o novému seriálu na téma Mortal Kombat, odhalují téměř kompletní obsazení očekávaného Hobita a nový projekt Christophera Nolana. A to samozřejmě není vše…

colin firthBritská filmová akademie předala svá ocenění a k velkému potěšení jich sedm získala domácí Králova řeč. Britský BAFTA večer narušil jen David Fincher a jeho The Social Network a černá labuť Natalie Portman. V technických kategoriích se dařilo Počátku, mezi animáky opět uspěl letos bezkonkurenční Příběh hraček 3.

Zatímco hollywoodští tvůrci se snaží nově zpracovat příběh Sněhurky, holandský tvůrce Jacco Groen se pod názvem Snow White pustí do drsného příběhu z prostředí dětské prostituce ve filipínské Manile. Filipínská herečka Sandy Talag si zahraje dívku, která došla jako dětská prostitutka na konec svých sil a rozhodne se spáchat sebevraždu. Uvidíme také holandskou herečku a filmařku Johannu Ter Steege jako sociální pracovnici.

Své režiséry dostala pokračování filmových sérií Iron Man a Smrtonosná past. Irona Mana 3 svěří Marvel pravděpodobně scénáristovi a režisérovi Shaneu Blackovi, který se zná s Robertem Downeym Jr. z natáčení Kiss Kiss Bang Bang a na zábavu plnou trefných hlášek je expert (napsal Posledního skauta či Smrtonosné zbraně). Výběr režiséra pro Smrtonosnou past 5 je naopak poněkud zarážející. Noam Murro je ceněný reklamní režisér, na poli celovečerního filmu má však na kontě jen slabší komedii Samotář. Nicméně třeba sestříhá pěknou akci a když Bruce Willis dostane pár dobrých hlášek, nudit se snad nebudeme. Po zábavné čtyřce by to byla škoda.

Emma WatsonJak přitáhnout zástupy dospívajících do kina? Natočit pro ně sci-fi a obsadit hvězdy sérií Stmívání a Harry Potter. Vlkodlak Taylor Lautner a čarodějka Emma Watson si zahrají hlavní role ve filmu Incarceron, odehrávajícím se v izolovaném futuristickém vězení. Dcera jednoho z dozorců, vyhýbající se domluvenému manželství, najde stejně jako mladý vězeň křišťálový klíč, pomocí kterého komunikují a plánují útěk. Emma Watson po dokončení Pottera nezahálí a pustí se také do práce na snímku The Perks Of Being A Wallflower o strastech středoškolských outsiderů.

Christopher Nolan je nyní již definitivně v postavení, kdy si může dělat, co se mu zachce. Na počátku nového tisíciletí plánoval natočit film o Howardu Hughesovi, rybník mu však vypálil Martin Scorsese se svým Letcem. Po třetím Batmanovi by se Nolan chtěl k Hughesovi vrátit. Inspiruje se knihou Michaela Drosina Citizen Hughes, která se na rozdíl od Letce věnuje pozdějším letům milionářova života, kdy mj. kulminovala jeho obsedantně-kompulzivní porucha, která ho kompletně izolovala od světa. Kniha je založena na tisících krátkých poznámek a zápisků, které byly nalezeny v Hughesově kanceláři v roce 1975.

Mortal KombatJsou tu nějací fanoušci Mortal Kombat? Pokud ano, mohou se těšit na nový seriál od společnosti Warner Premiere. Bude hraný a natáčet se bude kompletně digitálně. Styl bude odpovídat krátkému filmu/traileru Mortal Kombat: Rebirth, který natočil režisér Kevin Tancharoen a na webu si ho pustilo více než 10 milionů diváků. Mezi herci uvidíme Michaela Jai Whitea (Jax), Darrena Shahlaviho (Kano) či Jeri Ryan (Sonya Blade). Každý díl se bude věnovat jedné z postav nové hry, která se na pultech objeví 19. dubna.

hobit, hora osuduObsazení nepřízní provázeného Hobita je více méně uzavřeno a kromě tváří z Pána prstenů (Cate Blanchett, Ian McKellen, Christopher Lee, Orlando Bloom) uvidíme především herce známé z britské televizní tvorby, a to především v rolích trpaslíků a hobitů. Kromě Bilba Martina Freemana, povědomého díky Kanclu a Sherlockovi uveďme například Jamese Nesbitta v roli Bofura (Krvavá neděle, Match Point) či Richarda Armitage v roli Thorina (MI5, Robin Hood). A že při natáčení bude panovat humorná nálada, o tom se můžete přesvědčit při sledování sestřihu z jejich první společné tiskové konference na Novém Zélandu. Špatnou zprávou pro Petera Jacksona byl zákaz natáčení v okolí hory Mt. Ngauruhoe, která sice posloužila pro Pána prstenů jako Hora osudu, ale poté byla prohlášena za posvátnou. Zvažuje se prý Mt. Taranaki či jižní Alpy.