Články

přeposlat článek tisknout
ALLMETAL Fest #20 > Contrastic, Colp, Ador Dorath, Shalter, Samar

ALLMETAL Fest #20 > Contrastic, Colp, Ador Dorath, Shalter, Samar

  • kdy: 17.1.2004
  • kde: Olomouc, U-Klub

V lehce přestavěném Účku s mírným zpožděním zahájila další AllMetal jesenická kapela SAMAR. Ze začátku to působilo jednoduše, ale jejich chytlavé riffy brzo rozhýbaly první nadšence. Hráli nějakou coververzi od KRABATHOR, tak si můžete udělat obrázek, v jakém stylu se asi pohybovali. V některých skladbách se ke zpěvákovi přidal se svým chraplákem i kytarista. Slibný začátek večera…
Jako druzí hráli SHALTER z Uničova. Předvedli nám takový hopsaný death/HC ve stylu SOULFLY a takových smeček. Zpěvák byl šílený, i jak zpíval, i jak vypadal. Pěkně střídali skákačky, nářezy i lehké vybrnkávačky, sehraní byli moc dobře. Prý mají i cd (momentálně vyprodané, bude dolis).
Po nich nás masakrovali PIGSTY odněkud z jižní Moravy, podle zpěvákova akcentu. Skladby jako Mlýnek na maso, Šicí stroj z … (nějaké vesnice) dávají tušit, že to byl zase jednou grind jak sviňa. U té kapely předtím to znělo nasraně a lehce nešťastně, ale tohle byla čistá agrese. Když tam zpěvák v kleče zvracel „Thank you, mom“, no nevím… A přitom takovým milým hlasem uváděl ty songy… Nemusím, děkuji.
No, pak myslím že už byli ADOR DORATH, na které se všichni těšili moc hodně. Jenže zase hodně lidí na pódiu – zvukařova smrt; než se to podařilo vyladit… AD hráli tak jak jsou zvyklí, kdoví, jestli tušili, co slyšíme my. Ale i přesto měli velký ohlas jak na nové (nevím, jak moc nové), tak na staré skladby. Naštěstí na poslední 3 kusy už byl zvuk zpracovaný, že závěrečná Ubique Daemon bylo noblesní zakončení. Celou dobu měla basačka na hlavě velkou červenočernou šaškovskou čepici, kdoví proč…
---- a zase se přestavovaly bicí. ty pauzy mezi kapelama jsou nudné! ----
Jeden člen z té další kapely si zašel ke zvukaři, řekl mu, jak to chtějí ten zvuk, nastavili to spolu a během pár minut se začalo. Opravdu nečekaná záležitost. Rychlé, úderné (velmi), nápadité, dobře zahrané, zvuk (jasně že) pěkně hutný – pro mě nej večera. U jednoho riffu se mi do hlavy drala chuť TESTAMENT a jejich album The Gathering. Kdyby se tam místy objevil ještě čistý vokál, to by byla ecstasy. A jak se jmenujete? COLP (výborné, fakt výborné bicí!).
---- profi muzikanti nevypínají mikrofony ----
Na dobrou noc CONTRASTIC? No, proč ne, trošku space-grindu. Na to, že bylo půl 2, bylo Účko ještě dost plné. Mladé černé krve, cha. Co ke Contrastic? Nářez – electro-dance – nářez – disco – juchú! Kdybych se mohl v tu dobu pohybovat, byl bych před pódiem jako všichni. I když znám jen jedno album, užiju si všechno, co míchají.
Výbornou akci nám pan Lišák nachystal… a příště, že prý ROOT, DYING PASSION, BARRACUDA, DECIDE…

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze