BIG YELLOW DAY, PIKODEATH, KOMBUCHA

report

Do Kainu zase tak rád nechodím, neb to malá špeluňka je, kde se při koncertě člověk ani neotočí :) Ono v takovém klubíku člověk nepozná, jestli je vyprodáno

report_418_px2

oder se jen zbloudilec šprajcnul v sále, neb to klub malinký a útulný. Ale! Zvuk tu mají při mých občasných návštěvách pěkný, takže opomenu i videoprojekci s koncertem Arakainu doplněnou „Géčkem“, kteréž mi přivoditi chtěli každý zvlášť malý žlučníkový záchvat.. Proti gustu žádný dyšputát.
O zábavu se měly postarat tři kapely. Tak se staraly. První poladili kucí z Kombucha-cha-chi-chy a ladili hezky. Z těch pár vystoupení, co jsem měl tu čest strávit, jedno z lepšejších. Odpsychařili si těch svých sedm či osm flákot a nás deset v kotli mile rozjařili. Jejich mix grinujícího bordelu na dva vokály s řadou lámání, sekaček a emo-melo pasáží s velkou špetkou nadsázky je mi prostě blízký. Yarrdesh od mikrofonu občasně zahlásil, povětšinou však kašlal

report_418_px3

a distribuoval bacily věrným předním řadám. Set Kombuchy nepostrádal obvyklou živelnost a i přes čistý zvuk noisový um. Během akce jsem si mohl pokecat jak s kytaristou Hujerem, tak i mikrofonožroutem Yarrdeshem a chlapci nenápadně naráželi na změny u houbičkářů. O tom ale až někdy jindy..
Druzí si pódium přivlastnili Big Yellow Day. Do uší se mi tlačili poprvé. Kapela založená osobou odchodivší z Crusher - Pavlem „Skoupáčem.“ Jejich jehla však nějak ne a ne mi vlézt do žíly.. BYD nehrají klasický grindcore a možná, že ani absurd grind, jak o sobě sami píšou. Problém tkvěl v tom, že dobrý potenciál měl menší počet skladeb, zbytek bohužel

report_418_px4

působil nevýrazně šedě. Chvílemi to závánělo opakovacím čvachtacím kolovrátkem.. Každopádně, abych nebyl za Kazimíra – Big Yellow Day nezapřeli osobitost a i lidi se začali po složitějším gouláshi s houbami Kombuchy, který v českých luzích moc lidí nechápe, projevovat pařením. Konec jejich setu jsem již proseděl a nechal si hlavu vymývat v angličtině od hudby neznalého ruského turisty.
Perníkovou smr(š)ť (Pikodeath) – pro tento večírek jediné mimopražské, v jejich případě liberecké borce, jsem už bohužel zaslechl jen chvilku. Stylově každopádně seděli do dramaturgie večera. Těch málo písní před odchodem znělo dobře. Na jakékoliv soudy a odsouzení :-) to však bylo zu venig..
Je dobře, že kluby jako Kain razí strategii pořádání koncertů širokého hudebního záběru. Až nekřesťanské kilíčko jsem sice oplakal, ale při malé návštěvě (cca 50 lidí), takový vstup i chápu ;) Za doprovodu chrochtáka šímejláka („..za pade dám jen Kombuchu, ale za kilo tady budu i na Big Yellow Day..“) jsem vyrazil vstříc kostrbatě poblitým uličkám Žižkova. Dobře naladěný, napitý a spokojený.
---- --- -- - -- --- ----
www.volny.cz/pikodeath
www.bandzone.cz/kombucha
www.bigyellowday.cz
www.kain.cz

report_418_px1

Vložit komentář

molit - 18.01.08 20:14:35
yarrdesh: jojo rumíček bylo moje ut-RUM..
yarrdesh - 18.01.08 09:18:00
voe k.o. tekk soundsyteme, sy tam bil? nepovsimnuto, nezalito! rum=utrum uee
molit - 18.01.08 00:51:31
jo a nebyl to hujer ale davča??? Yarrdesh mě má s rumama na svědomí...:))
brutusacek - 17.01.08 15:16:35
né asi
molit - 17.01.08 12:01:14
TO BK: tekly tekly, pak jsem se ale dostal do stavu beztíže a za doprovodu hojera dom mi bylo fajn - nevěříte? Věřte!:))
bk - 17.01.08 11:45:12
cheche, "posledního"... tekly slzičky?
molit - 17.01.08 11:26:09
neasi.... mimojiné, rýsuje se mi videíčko z "posledního" koncertu Kombuchy v deltě...
kotek - 17.01.08 00:25:04
O zábavu se měly postarat tři kapely. Tak se staraly. vubec me nerozsekalo
bizz - 17.01.08 00:07:56
vse fota live samozrejme bamboocha :)

Zkus tohle