Brutal Assault 2016 - první dojmy

Článek

Přežili jsme, znovu a opět, něco bylo na hraně, něco za - první, rychlé dojmy.

Organizace: stejně jako vloni jsme kempovali vzadu na tankodromu, ale na dobrém travnatém místě. Cesta „domu“ byla neosvětlená a trpělo se na wc. Nulové světlo mělo za následek, že jsme se všichni, pokud jsme chodili po jednom, ztratili a obcházeli půlku tankodromu. Hlavní příčinou byl rozbahněný kopec. Posun nulový, ale nikdo ho nečekal. Celá redakce se shodla, že za VIP platit nikdy nebudeme. Musím ale dodat, že jsme měli štěstí, protože nejenže nám Jarda držel flek, ale poté, co jsme postavili ležení a ubytovali se, začalo pršet. Nezáviděli jsme dalším, co přicházeli a v největší dešti stavěli stany. Tito lidé mají náš nejhlubší respekt. Čipový systém budil hodně emocí. Běžný uživatel na tom byl dobře, oproti loňsku ne-li líp, POKUD si udělal registraci dopředu a nahrál si nějaké žetony. Fungovalo i automatické dobíjení, které jsem zprvu chválil, ale nakonec mi nesedělo, prostě to dobije kredit bez vašeho přičinění, které jste si v systému dopředu zadali. Příště budu volit napevno částku a poté až dobíjení na místě, tohle musím mít pod kontrolou. Opáskování: zde jsme měli druhé velké štěstí, protože jsme byli odbaveni do 15 min. Fronta je něco, co se nám při opáskování naštěstí nestává. Slečna nám řekla, že musíme ještě spárovat účet s čipem v customer service. Tam nám řekli, že je vše ok a nemusí se nic, takže první pivo netrpělivě čekalo a bylo na spadnutí. Překážkou bylo pípaní u vstupu, festival si prostě sbíral data a pípnout při příchodu a odchodu znamenalo obrovské fronty, obzvláště po večerních headlinerech. Víc než rozhořčení bylo na místě. Běžné placení už pak probíhalo v pořádku, člověk nemusel hledat žetony a jenom pípal. Zůstalo se opět u „žetonů“, nikoliv peněz, byznys jel tedy opět naplno, ne-li víc. Nic se nezměnilo.

MastodonJedeme tam kvůli kapelám a to bylo nejdůležitější. Středa byl už headlinový den, proto se nevyplatilo se hned zbořit, já tak ale učinil. Hvězdou středy se stali rozhodně Vektor, takhle nadřenej thrash zahraný na živo se vidí málokdy. Ultra rychlý a ultra technický. Sadist klasika. Devildriver houpavka pro děti a pak Neurosis. Bez plachty, bez projekce jenom šedivá zatažená obloha. Přišli, vše zničili a odešli. Poslední Lucerna byla lepší, ale tohle bylo taktéž mimořádně intenzivní. Jim se nikdo v žánru nevyrovná. Z trojice Dying Fetus-Conan-King Dude vybírám death metal, ještě jsem je neviděl naživo a zadrtili parádně. Hlavně po nich přišli headlineři celého festivalu. Mastodon nakonec pokrčená ramena až zklamání. Je to studiová kapela a naživo ten zpěv prostě nedávají. Ke cti jim patří, že se o vokály dělí a nejlepší z nich je Brann, hudba ale dobrá. Abbatha mi nepřísluší hodnotit, není prostě pro mě. Kapela na něj dře a on si valí svojí show. Tu u mě umějí líp Behemoth. Běžel jsem raději na našince Brutally Deceased, nová deska je venku a naživo to pro mě nyl jejich nejlepší set, nový skladby prostě válí. Správnej nacrustlej, švédskej oldschool.  Po nich už jenom Chelsea Wolfe, mocná žena s mocným zvukem, nečekal jsem, že to bude až takový metal. To ze středy vše.

GojiraČtvrtek bohužel od rána. Startovali Demimonde, který měli na hovno zvuk u první skladby, pak se to srovnalo. Perfecitizen byl opět šílenej blast. Live Evil by se hodili na Masters of Rock, hudba mimo mě, ale zpěvačka dobrá! Heaving Earth jsou králové pekla! První lahodné brnkání předvedli Plini, prostě Cynic bez Pabla. Parno nevadilo. Polská Antigama to nadrtila a německá Obscura  se již k těm Death naplno přiznala. Poslední z celého toho šíleného bloku od 10:30 do 15:35 uzavírali Animals As Leaders, zvuk parádní, The Woven Web boží a při Cafo výměna trenek. Pák moc nevím až do Mono, tak ještě víc zkratkovitě… Immolation horší než Heaving, Tesseract mňoukačka festivalu. Gojira těžkotonážní,  Parkway Drive blbost. No a ti Mono,  jéjejej, to byla láska a slzička, ta kapela je naprosto fenomenální. Přál bych si vidět koncert, kde by to měli s živým orchestrem. Strašně velká hudba a přesto tak intimní. No raději končím. Čtvrtek dosekali fantasticky Leprous. Dojezd byl už jenom interní záležitost Marastu.

Iron ReaganPátek megakocák, peklo, třas, divno, špatno, zlo. Za celý den jsem měl jenom jedno pivo, takže jsem si s kocourem vychutnal natlačený death Kronos. Jak mě vloni rozšvihali Dr. Living Dead, tak letos to úspěšně zvládli Iron Reagan. Bubeník to zahrál naboso a s přehledem jako kdyby se nechumelilo. Voivod byli asi možná nejvíc punk ze všech jejich vystoupení, které jsem viděl. Textures a jejich nová deska fungovala, tam mi Daniël seděl, u starších skladeb byly bohužel opět rozpaky. Poté dávám až Coroner, kteří se rozhodně stali kapelou pátku. Technický, napěchovaný thrash opět fungoval. Hráli méně z Grin a víc průřez, ale i tak skvělý koncert. Hodně koncentrovaná a precizní kapela a zároveň hodně uvolněná. Žádný křeče. Na Satyricon se halekalo. Arch Enemy asi největší překvapení, jdou zcela mimo mě, ale koncert s Loomisem u kytary luxusní, prostě metal. Na podium nikdo nemohl a pěvkyně u sebe údajně měla neustále tři gorily. Pátek pro mě uzavřeli Unearth a jak to mají natlačené na poslední desce, tak si to stejně dávají naživo. Slušná práce.

Díky nulovému přísunu alkoholu v pátek jsem v sobotu vstal lehce, dal si parádní snídani a vyrazil na Keep On Rotting. Postupně se slezla snad celá Praha vyjma Čupery a Bizze. Koncert masakr i bez Ručníčku, celý set byl neskutečný a Dahlien je pekelnice, právem se pak dostala na obrazovej rotátor do BA TV.  Hvězdou soboty se téměř vzápětí stali Disavowed. Technický brutal death metal drhnul, ale největší show patřila zpěvákovi, který se nechal povozit na rukou až ke zvukařovi, u toho neustále growloval do bezdrátového mikrofonu, načež si s ním odběhl rozpoutat i circle pit. Určitě se z toho objeví videa. Pak následuje blok z televize a nějaké to napravování světa pivem, svědomitě chodili kolegové, takže jak bylo zmíněno, určitě si počkejte na plnohodnotný report. Já si dal vzadu Lightning Bolt, kteří byli neskutečná šleha, to bylo něco neuvěřitelného, celej industrial, kterej letos na Brutalu hrál, jim nešahá ani za nehet. To byla taková noiseová jízda, že mi to kompletně odpálilo mozkovnu. To jsem vydejchával a vypivával až do Behemoth, asi nejlepší show (myšleno jako divadlo) festivalu. The Satanist naživo dobrý, ale prý neměli svého bubeníka. Kdo hrál, poví Bizzaro. Pak si dávám uhalekaný Destruction, před 10 lety ve Svojšicích byli lepší a festival jsem zakončil Mlhou. Nejlepší black festivalu a víc říkat nebudu. Zbytek byl už jenom dojezd žetonů, které se automaticky dobíjely, ale z Kobky nás včetně hlavního pořadatele vyhnala ochranka, kolik bylo? Půl čtvrté?

Takže jaký je sumář dojmů? Pivo stejné jako vloni. Zvuk letos na Metalshopu horší než vloni, čip fachal. Setkání se všema známýma ksichtama a zachlastání opět příjemné. Počasí zazlobilo jenom ve středu, takže za mě nakonec spokojenost. Uvidíme se za rok na císař pánovi a Ulcerate. Opatrujte se!

Vložit komentář

fill - 18.08.16 19:10:47
hmm, tak refund fee dělá 1.5 žetonu, tudíž padesát korun, za to, že vám někdo za x dní vrátí vaše peníze...
Ty "německý" ceny byly celkově slušná zlodějna. Já si nabil poprvé kredit za 2 kila a měl jsem z toho 2 pivka a blbej kelímek, který jsem vyhodil, než abych se s ním tahal. Takže potom to řešili lahváče v kempu...
Jeelwert - 18.08.16 18:44:25
hmm, tak refund fee dělá 1.5 žetonu, tudíž padesát korun, za to, že vám někdo za x dní vrátí vaše peníze...
bizzaro - 16.08.16 18:58:57
venku vládnul hlavně Rampušák 11 (ovšem ta nefiltr. 12ka, na kterou jsme ve čtvrtek vyrazili přímo do dobrušskýho pivovaru byl ještě o 2 úrovně lepší) a Wajtem zmiňovaný Primátor 13, popř. i Krakonoš se taky dal.
u me venku vladl Tambor 12, i Krakora fajn, Rampusaka jsem asi nezahlid
...jdu se stydet ;))))   mám dojem, že to byla ta noc, kdy jsem pak v lese potkal bílýho jednorožce, co po mě chtěl cigáro, takže... :))) ...jdu se stydet ;))))   mám dojem, že to byla ta noc, kdy jsem pak v lese potkal bílýho jednorožce, co po mě chtěl cigáro, takže... :)))
:DDDD Arthur C Clark by z tebe mel radost :DDDDD, ja este ve stredu to deni jeste jakz takz sledoval, pak uz se jen zeme otrasala :)
Kezir - 16.08.16 16:25:45
jo a nechápu, co měla znamenat ta nechutná "výstava" v Josefově na náměstí...to snad nijak nesouvisí s brutalem, ne?
Tato "výstava" nemá s BA nic společného, krom toho, že se autoři na festu na tom místě vyskytují každý rok a nejen tam, ale i na jiných festivalech
brutusáček - 16.08.16 15:49:05
ještě když se zastavím u automatickýho dobíjení a "Zbytek byl už jenom dojezd žetonů, které se automaticky dobíjely, ale z Kobky nás včetně hlavního pořadatele vyhnala ochranka, kolik bylo? Půl čtvrté?" Jen tak pro zajímavost, kolik jsi tam tímhle stylem přibližně letos nechal Brute? :)))
hele jako každej rok - úterý zlý, středa/čtvrtek kalba, pátek megakocák o vodě, sobota na pohodu, letos ale tak nějak mín, v podstatě tam nechávam 4tis bez listku (i se zlejma :-) a dopravou) vip sraní mělo být za půlžeton, účtoval se celý...
AddSatan - 16.08.16 14:22:53
když už teda pivní debata - vidím, že rozhodnutí nedat si letos v areálu ani jedno pivo bylo správný :), přes den jsem tam skoro nebyl a v chladných nocích to jistil grog :), popř. matcha tea s tatranským čajem :). venku vládnul hlavně Rampušák 11 (ovšem ta nefiltr. 12ka, na kterou jsme ve čtvrtek vyrazili přímo do dobrušskýho pivovaru byl ještě o 2 úrovně lepší) a Wajtem zmiňovaný Primátor 13, popř. i Krakonoš se taky dal. ještě když se zastavím u automatickýho dobíjení a "Zbytek byl už jenom dojezd žetonů, které se automaticky dobíjely, ale z Kobky nás včetně hlavního pořadatele vyhnala ochranka, kolik bylo? Půl čtvrté?" Jen tak pro zajímavost, kolik jsi tam tímhle stylem přibližně letos nechal Brute? :))) já dobil jen asi 3x za 320 (žádný velký fronty - 5 lidí max.) a vystačili jsme s tím (a to většina padla na vege jídlo) ve dvou, druhý pásek jsme ani nenabíjeli...
AddSatan: ale jó, ty si to nepamatuješ ? :) (vzadu u Metalgate stanu někdy v noci, tuším, že okolo setu Mithras) dost jsem nadával na frontu, ty zase na zvuk při vašem setu a že Neurosis byly hrozný a že A. už odjela... víc si toho nepamatuju, ale to už jsem měl v sobě půl lahve rumu, pár grogů a Rampušáků :) objížďku ne, ale preventivně zavíráme okýnka :) :D myslim, ze ted uz je jasny, jak jsem ten fest letos pojal, pamatuju si jen Hmyziho, ale jinak jsme tam byl az do poslednich Embrional :D a pak asi do sesti v hospode v backstage a kazdy nasledny den vzdy o hodinu dyl :D no nic, tak nezaviram okynka, ale dvere a jdu se stydet ;))))
mám dojem, že to byla ta noc, kdy jsem pak v lese potkal bílýho jednorožce, co po mě chtěl cigáro, takže... :)))
Wajt - 16.08.16 11:58:30
Ad. pivo: v areálu fakt chcanky. "Desítky" jsem se napil dvakrát a vylil jsem ji. "Dvanáctka"? Je smutný, že Budvar dokáže tohle prezentovat jako svůj věhlasný ležák. S přimhouřením oka se dal pít ten do skla a jedno, dvĕ černý. Tohle nejde za organizátory, ale za pivovarem, kterýmu není hamba navařit na fest takovou levnou moč. Venku pivo dost v klidu-ať Rohozec, Holbův májový ležák či primátorský ale a polotmavá třináctka.
bizzaro - 16.08.16 10:19:35
Pivo - čekal jsem, že loňský chcanky už nic nepřekoná, ale letos to byla snad ještě větší bída, desítka nepitelná, jediný co bylo jakž takž ok, byl special do skla v kobce. Chápu, že Budvar to má podchycený, ale nějakej stánek s pivníma speciálama by bodnul.
presne tak, souhlas. jen ty specialy tam jsou (v kasematach hned pri vstupu do Octagonu od podia), ale budvarsky, takze sice silny, ale hodne sladky, cili de facto dyl nepitelny
Dreamscythe - 16.08.16 10:16:51
Cashless system za mě jednoznačný plus, až na drobnej fail u prvního pivního stanu hned u vstupu, kdy jim ve středu na chvíli všechno spadlo, fungoval naprosto bez problémů. Automatickej top up okamžitej, nikde jsem na nic nečekal, ani ty hojně diskutovaný fronty na odchodu/příchodu (nemáte furt courat z areálu ;-) ). Chcanec, holt počasí neovlivníš, a k fesťáku trochu toho bahna a marastu (pun intended) patří, ačkoliv uznávám že alespoň prostor před stagema a hlavní koridory mohly bejt vysypaný pískem/pilinama/štěrkem, aby to nebylo tak na houby (postupně to udělali). Pivo - čekal jsem, že loňský chcanky už nic nepřekoná, ale letos to byla snad ještě větší bída, desítka nepitelná, jediný co bylo jakž takž ok, byl special do skla v kobce. Chápu, že Budvar to má podchycený, ale nějakej stánek s pivníma speciálama by bodnul. Hudba - letos osobní top (bez pořadí) Mono, Mgla, Disawoved, Vektor, Gojira, Animals As Leaders, Textures
Otus - 16.08.16 10:14:04
...abych stál ve frontě, ve které bylo dvacet lidí, hodinu a půl, to bylo fakt moc. Zvlášť, když odbavení jedince trvá tak pět minut (když moc)...
20 x 5 = 100 = 1 hodina 40 minut :) Jen kvůli počtům...Chápu výtku Za mne zvítězili Ministry (což jsem ani nečekal) a Perturbator (i když o fous míň než vloni)
Jeelwert - 16.08.16 09:36:01
jo a nechápu, co měla znamenat ta nechutná "výstava" v Josefově na náměstí...to snad nijak nesouvisí s brutalem, ne?
Jeelwert - 16.08.16 09:03:45
organizace a další: minus - tři hodiny ve frontě na odbavení, žádný pytle do campu, chcanky vzadu u stánků, píp, píp, píp, pivo - chcanec plus: platební systém, celková atmosféra a spousta drobností k dobru kolem kapely: bohužel jsem neviděl - Neurosis, Mono a další slabota - z Mastodon jsem utekl radši ok - King Dude, Gojira, Agno, Behemoth, Shining, Obscura, Taake, Ufomammut, dost dobrý - AaL, Chelsea Wolfe, Ahumado, Satyricon, Monarch, Perfecitizen nejlepší - Jig-Ai, Ministry, Year of No Light, Birdflesh, Mgla, Archgoat
mIZZY - 15.08.16 15:32:20
To odbavování akre byl hroznej fail letos. Já chápu, že se problémy najdou a občas to trvá, ale abych stál ve frontě, ve které bylo dvacet lidí, hodinu a půl, to bylo fakt moc. Zvlášť, když odbavení jedince trvá tak pět minut (když moc). Navíc na hovno, že v té frontě na guestlist nejde předbíhat. V té čtyřhodinové frontě na lístky bych samozřejmě nestál.
bizzaro - 15.08.16 14:37:03
ale jó, ty si to nepamatuješ ? :) (vzadu u Metalgate stanu někdy v noci, tuším, že okolo setu Mithras) dost jsem nadával na frontu, ty zase na zvuk při vašem setu a že Neurosis byly hrozný a že A. už odjela... víc si toho nepamatuju, ale to už jsem měl v sobě půl lahve rumu, pár grogů a Rampušáků :) objížďku ne, ale preventivně zavíráme okýnka :)
:D myslim, ze ted uz je jasny, jak jsem ten fest letos pojal, pamatuju si jen Hmyziho, ale jinak jsme tam byl az do poslednich Embrional :D a pak asi do sesti v hospode v backstage a kazdy nasledny den vzdy o hodinu dyl :D no nic, tak nezaviram okynka, ale dvere a jdu se stydet ;))))
ad akre - tam to bylo ještě mnohem brutálnější, řada "jen" asi 20-25 metrů, ale posunovala se neuvěřitelně pomalu, tam byl údajně hlavně problém v lidech, které v těch papírech nemohli najít, tak se to potvrzovalo telefonicky atd., prý i někdo neměl občanku (jestli ani řidičák třeba, tak ven s ním...) atd. apod. - nicméně bylo otevřený jen jedno okýnko = 1 člověk, ve vedlejším se prodávali lístky a v dalším výměny pásek, ale skoro nikdo tam většinu času nestál, tak nevím proč nemohli alespoň na chvíli vyřídit pár akre ve frontě, když se tam jeden člověk vyřizoval i třeba 15 minut !!! ... nebo jedno okýnko navíc alespoň na tu středu ? my a pár lidí okolo bylo vyřízeno bez problémů asi za 15 vteřin... po 3+ hodinách na dešti - mlask! :)
jo, tohle byl fakt pruser
AddSatan - 15.08.16 13:56:35
brut: jo vždyť píšu, že čipy a nabíjení v pohodě... no jestli ses neoctnul ve středu odpoledne na cestě mezi Josefovem a hlavní bránou a nemluvil a nepotkal tolik nasranejch lidí jako já (nemluvě prý o fb, atd. ale tam nejsem), tak začínám chápat, že sněžnej muž no :) ad akre - tam to bylo ještě mnohem brutálnější, řada "jen" asi 20-25 metrů, ale posunovala se neuvěřitelně pomalu, tam byl údajně hlavně problém v lidech, které v těch papírech nemohli najít, tak se to potvrzovalo telefonicky atd., prý i někdo neměl občanku (jestli ani řidičák třeba, tak ven s ním...) atd. apod. - nicméně bylo otevřený jen jedno okýnko = 1 člověk, ve vedlejším se prodávali lístky a v dalším výměny pásek, ale skoro nikdo tam většinu času nestál, tak nevím proč nemohli alespoň na chvíli vyřídit pár akre ve frontě, když se tam jeden člověk vyřizoval i třeba 15 minut !!! ... nebo jedno okýnko navíc alespoň na tu středu ? my a pár lidí okolo bylo vyřízeno bez problémů asi za 15 vteřin... po 3+ hodinách na dešti - mlask! :)
AddSatan - 15.08.16 13:46:36
jsem myslel, ze jste ani letos nebyli, zadna potkavacka
ale jó, ty si to nepamatuješ ? :) (vzadu u Metalgate stanu někdy v noci, tuším, že okolo setu Mithras) dost jsem nadával na frontu, ty zase na zvuk při vašem setu a že Neurosis byly hrozný a že A. už odjela... víc si toho nepamatuju, ale to už jsem měl v sobě půl lahve rumu, pár grogů a Rampušáků :) objížďku ne, ale preventivně zavíráme okýnka :)
brutusáček - 15.08.16 13:43:47
víc páskovačů, terminálů atd. by asi pomohlo, ale ve chvíli kdy se zesere systém je to asi jedno (?), otázka je, jestli vsadím na to, že to bude fungovat bez problémů a nebo jestli vymyslím, co dělat, když se to zesere...
no vypadnutí systému je taky u mě něco jako sněžný muž, nepotkal jsem, ale věřim že to pak asi začalo padat...ale my byli odbavení hned po té co jsme přišli na řadu, pípla vstupenku, pípla čip a šli jsme na pivo - akce na 30 vteřin. Zároveň když teda pominu hosty na akre, tak lidi co si stěžovali na fronty u dobíjení bych profackoval. V tom ten systém fungoval perfektně, měl jsem nasysleno dopředu a k tomu okénku jsem za celý festival nemusel
bizzaro - 15.08.16 13:34:33
to jsem byl teprve na cestě a vězel nejspíš někde v dopravní zácpě u Holohlav :)))
se divim, ze nedelate objizdku :D jsem myslel, ze jste ani letos nebyli, zadna potkavacka
AddSatan - 15.08.16 13:34:01
Immolation teda nic moc? To se divím. Hráli kromě fotra, co není fotr, i přímo Blízko ke světu vespodkách?
Já se taky divil no : / Viděl jsem je teď asi po 7. (?) a vždycky předtím totální peklo ať už v klubu, nebo na festivalu a teď.. ta druhá kytara tam prostě chyběla + i ta Vignova byla slyšet poměrně slabě/zanikala (min. v sypačkách) a celkově zvuk nic moc... taky jsem si uvědomil, o kolik víc mě baví věci z Close... (titulku nehráli) oproti deskám po něm a Unholy Cult, (Ne)fotr v sólech vraždil... jinak spíš zklamání no...
AddSatan - 15.08.16 12:22:15
Fronty jsem tam nikdy, osobně, nezažil, takže jsou to pro mě legendy :D. Každopádně jeden rok to bylo tak, že těch odbavovacích stánků bylo víc ale lidi se prostě postaví do první fronty, kterou potkaj a stojí. Víc páskovačů a víc to rozprostřít u té "hlavní" cesty k bráně.
až do letošního roku, jsem je osobně jen viděl, nikdy v nich nestál, takže do jisté míry chápu... mj. nikde ? píšeš tam: "Překážkou bylo pípaní u vstupu, festival si prostě sbíral data a pípnout při příchodu a odchodu znamenalo obrovské fronty, obzvláště po večerních headlinerech. Víc než rozhořčení bylo na místě" - to jsem zase neviděl já (rozhodně ne "obrovské"), což neznamená, že nebyly... víc páskovačů, terminálů atd. by asi pomohlo, ale ve chvíli kdy se zesere systém je to asi jedno (?), otázka je, jestli vsadím na to, že to bude fungovat bez problémů a nebo jestli vymyslím, co dělat, když se to zesere... jestli ty kontroly nejsou zbytečně složitý (taky koukáš vždycky a všude na všechny bezpečnostní prvky u všech bankovek a prověřuješ je strojema... ?) já na to neznám odpověď, jen mi přijde, že se tím nikdo nezabejval, narozdíl od vymejšlení blbostí s čipama atd. apod. Alespoň v tu středu, kdy je jasný, že bude enormní nával, tisíce a tisíce lidí !!! Taky by mě zajímalo, kdy to otevřeli, to totiž nevím... ad Voivod a Virus - tam snad jen, že "chytrému napověz..." + je tam :) ... na posledním albu Virus jedno sólo nahrál Dan Mongrain, pak mu tu desku poslali a Czral k tomu napsal: "Kruh se uzavřel". Proč asi ? Pak ještě existuje taková docela trefná definice stylu Virus, ale to už napovídám moc... , ale aby nevznikaly zbytečný nedorozumění, tak jo, máš pravdu, srovnávat to úplně nejde, proto smajlík :). Jinak na Vektor bych se mrknul též, ale to jsem byl teprve na cestě a vězel nejspíš někde v dopravní zácpě u Holohlav :))).
Franta N. - 15.08.16 12:13:45
Immolation teda nic moc? To se divím. Hráli kromě fotra, co není fotr, i přímo Blízko ke světu vespodkách?
brutusáček - 15.08.16 12:05:57
ok já chápu, že za to mohla technika, firma co to zařizovala apod. ... ale nechápu, že po těch letech průserů a slibech, že "tohle už se nestane" to letos bylo možná nejhorší za celou éru festivalu a že neexistoval žádnej plán b), popř. i plán c)… a to mluvím jak o odbavení vstupenek, tak o akre (tam to byl snad horší, než u vstupenek, navíc při nepoměru počtu lidí! nad tím zůstává fakt rozum stát…)
souhlas, marast měl štěstí že jsme přišli zrovna když otevírali další stánek na pásku takže jsme před sebou měli cca 15 lidí. Fronty jsem tam nikdy, osobně, nezažil, takže jsou to pro mě legendy :D. Každopádně jeden rok to bylo tak, že těch odbavovacích stánků bylo víc ale lidi se prostě postaví do první fronty, kterou potkaj a stojí. Víc páskovačů a víc to rozprostřít u té "hlavní" cesty k bráně.
Voivod docela fajn, sympaťáci, rád jsem slyšel Killing Technology, ale chvílema mě to i nějak nebavilo, bicí občas přebíjely kytaru a... Virus jsou prostě lepší no :)
nemyslels Vektor? Protože srovnávat vododovd a virus nejde, ty kapely jsou jinde
AddSatan - 15.08.16 10:32:52
no, já bych ten "nejhlubší respekt" věnoval spíš lidem, co v tom zmiňovaným neustávajícím dešti stáli 3 a více hodinový fronty na odbavení u vstupu, postavit stan proti tomu „imo“ nebylo vůbec NIC (taky jsem si to dal, stejně jako běh z kopce se dvěma krosnama, zatímco T. a kamarádi drželi fleka, po rozbahněnym tankodromu byl taky dost prdel :))... a že nedošlo k nějaký vzpouře, ten dav byl tak obrovskej, že by ho nazastavily ani hradby pevnosti :))) ok já chápu, že za to mohla technika, firma co to zařizovala apod. ... ale nechápu, že po těch letech průserů a slibech, že "tohle už se nestane" to letos bylo možná nejhorší za celou éru festivalu a že neexistoval žádnej plán b), popř. i plán c)… a to mluvím jak o odbavení vstupenek, tak o akre (tam to byl snad horší, než u vstupenek, navíc při nepoměru počtu lidí! nad tím zůstává fakt rozum stát…) jsem si naivně říkal, že 2,5 hodinová rezerva na případný problémy s odbavením atd. je až až, takže ty Neurosis uvidíme v pohodě.... na akre jsme čekali 3 a čtvrt hodiny a z N. jsem viděl 2,5 písničky (naštěstí Šutry z nebe padaly až nakonec a to bylo v kombinaci s tím nebem - lepším, než jakákoliv projekce, fakt skvělý a to i přes ne úplně skvělej zvuk - von Till byl jak kytara i zpěv o půlku míň než Kelly)... a to jsem patřil mezi ty šťastnější.... s čipama jsem problém neměl, i když „píchačky“ u vstupu otravný… jinak TOP: 1. Nod Nod – nevěřil bych, že to napíšu, vlastně jsem na ně ani extra neplánoval jít (viděl jsem je x-krát) a je to hodně super i trochu smutný zároveň, ale žádná jiná kapela mě za celý Brutal tak emocionálně nedostala, knedlík v krku (zdravím dreckuse :) ), nejlepší vokál festivalu (zpěv i jekot) + super zvuk, publikum, všechno! 2. Neurosis, ale jenom za ty šutry, jinak setlist spíš nic moc a zvuk mohl být lepší… 3. Satyricon – čekal, jsem, že mě to vezme víc, ale v zásadě super zahranej Nemesis Divina set, zvláště Dawn of the New Age a Mother North chvílema husiňácký, zbytek taky v zásadě super, ale na tom albu jsou holt i slabší pasáže, až na Frostovo čvachtací kopáky super čitelnej zvuk a smutný, že lidi se víc chytaj na bigbeat co byl nakonec (šel jsem pryč), než na sypací hymny z ND. 4. Monarch! – mohlo to být ještě trošku víc nahlas, ale fakt dobrý, i přes monotónní „Mňaaauu“ ječák (zpěvy dobrý), kombinace drone/sludge/doomu a funerál melodií co funguje… 5. asi Wolfbrigade – z desky mě to nebaví, na Obscenu mě nebavili a vlastně to nechápu, ale hrozně energický a živelný vystoupení s hodně raw zvukem (ale v dobrým), nálada publika, taky jó dobře rum a tatranskej čaj :))) Bavili i: Lightning Bolt a Year of no Light (ale viděl jsem z různých důvodů jen asi 10-15 minut setu, zvlášť LB museli být super), na Ministry jsem byl dost ožralej a viděl jen kus, ale bavilo mě to dost,1349 za Frosta – to není člověk!!!, stál jsem s otevřenou hubou, kytarově mě to žel po Hellfire už tolik nebaví… to samý Darkened Nocturn Slaughtercult – bubeník super, zpěvačka vlastně taky, ale kytarově já nevím no… šel jsem před koncem pryč…Chelsea Wolfe první dva songy dobrý, měla dobrý zvuk, pak nuda a pryč…Thaw fajn, ale málo nahlas, Slagmaur rozpačitý, ale první dva songy ok… Voivod docela fajn, sympaťáci, rád jsem slyšel Killing Technology, ale chvílema mě to i nějak nebavilo, bicí občas přebíjely kytaru a... Virus jsou prostě lepší no :), Immo letos zklamání – s jednou kytarou, navíc „papírovou“ – až na „Tato, ty nejsi tata“, kde ty sóla zabijely i tak, nic moc…Mithras fajn, ale novější věci na mě chvílema asi moc „heavík“...
brutusáček - 15.08.16 10:30:59
add čipy, první nabití bylo za jeden žeton /32 kč x 18000 lidí......
bizzaro - 15.08.16 00:18:14
dyt to byl inferno. za nej zaskakoval jen v mexiku jejich technik
jj, pravdu dis
pasik - 14.08.16 20:57:25
Vektor byl v planu ... satanzel jsem jej prostal v 3 hodinove fronte na akre..
slavnar - 14.08.16 19:02:28
dyt to byl inferno. za nej zaskakoval jen v mexiku jejich technik

Zkus tohle