CHRIST MOSH Beast 2 > Contrastic, !T.O.O.H.!, Draco Hypnalis, Poppy Seed Grinder, Tříštivá Fraktura

report

"Vánoce, vánoce odchazejí..." jsem původně chtěl napsat na začátek tohoto reportíku, ale spíš to rozjedu "Velikonoce, velikonoce přicházejí..." eheh... blbost. No prostě vánoce sou fuč, v prdeli, v hajzlu... odešly někam ;)
Pro nás bylo samozřejmou nutností se této povánoční akce zůčastnit. Takže já, Uproar, Science (Mamba/Negura/Scifi/Díra/Standa.. prostě Vlasta, řikejte si mu jak chcete ;oD), LeeBorg a Tanyya jsme se vypravili mým (otcovým, hehe) sporťákem značky Renault 11GT - to je zkratka co? - do prdele Prahy, Klánovic, kde se tato ukrutnost konala.
Prvním faktorem překvapení bylo, že jsme neměli téměř kde zaparkovat a hned vzápětí po vstupu do Černýho doga početné zástupy u baru a všech oprdelitelných místech. V sále nebylo zrovna ´hot´, a to pro nás znamená, že pendlujem mezi sálem a ´obývákem´ = obyvatelný prostor s barem, hehe..., zdravíme bataliony známých atd. atd., však to znáte ;) Návštěvnost tedy hojná (a to pak přijeli ještě dva vlaky!!!), z čehož k mému údivu nebyl pořadatel mr.Violent příliš nadšen, protože si akcičku představoval poněkud v komornějším, intimnějším a přátelštějším duchu jako minulý rok. Pro vystupující kapely to bylo ale určitě lepší a pro jeho nenasytnou peněženku rovněž, hehehe... bil ftyp ;)) Začíná se vybírat symbolickejch padesát vočí na ty, co nám zTortuřej ouška a odebíráme se k fotbálku (ale že dostali na prdel, co, Aprouro?! ;oP). Tatatáňa v mezičase vystála frontu na pifko - díky, v sále se začíná hlučit a já připravuju to, čím nás maminka vybavila, hehehe... - montuju ´jednoho´ na zvuk ;o))
Frakturisti začínaj hrát. Na pódiu tito ´vesničani´ působí občas vtipně, ale je to pohodička, prostě takovej village death. Bubeník hraje v doktorském plášti, což Frakturovskou image jen umocňuje a skoro se i občas zdá, že mezi nás posluchače leze něco jiného, než jak to na pódiu vypadá..:)..že by playback? hehee... TŘÍŠTIVÁ FRAKTURA mne osobně překvapila a předčila to, co jsem od nich očekával.
Ubíráme se opět k fotbálku, tak jako celý večer a dáváme si drinka - trochu po tom kouři vyprahlo :))
Začínají drtit POPPY SEED GRINDER, kde nijak zajímavým shledávám zpěv. Přehráli matroš (alespoň myslim), který ne až tak dávno točili již pro nějaký ofišl. Opět je poznat kurva zlepšení. Nejen u tlučouna, drtí dva virbly!!!...uffff... ale u celé kapely a ta zní kompaktně. Moc se mi líbí (posílám pusu :)) axeman Pavel, který narozdíl od svého sóla hrajícího kolegy má hru naprosto zmáklou. Jejich detík :) má šťávu a všechny určitě nakopnul. Snad jedinou výhradu bych měl k celkovým délkám skladeb.
Znovu se nacházíme u fotbálku a připravujeme se na připravující se zlínské DRACO HYPNALIS. Jejich techničtější death/black na splitu s Romantic Love se mi poměrně zamlouvá a docela se těšim, jelikož v Přerově (Brutal Assault) chlapci nezklamali. Počáteční problémy se zvukem a nastavením automatu byly nakonec vyřešeny a tudíž spustili.
Prezentovali věcičky hlavně novějšího data a nakonec zazněla i úplná hot novinka, která byla z celého materiálu tím nej, co předvedli - tvrdší, rychlejší, výraznější změny... Před ní kytarista vystřihl takové hero sólo na počest zesnulého Chucka. Mnoho lidí sice tento akt nepochopila, ale byla to od DH taková intimní pěkná poklonka a rovněž rozlučka. Škoda, že celá muzika DH je (mi přijde) takového stupnicovitého (oni by asi řekli nahodilého) charakteru - tak jako u amerických Scholomance - bez výraznější změny, ale jak jsem řekl, tyto akvizice novinka DH nepostrádala, tak se těšme! Málem bych zapomněl pochválit hlasové kreace Blackyho Kašpárka, který si vskutku s blackies umí pohrát..hehe.. Mě osobně se líbili, i když většina asi byla opačného názoru.
V pauzičce, v níž se rozehřívají !T.O.O.H.!, nám WuBlacky sděluje, že by do studia konečně chtěli živého lopaťáka z masa a kostí, aby to byla parádní nálož na utřepání palice ;oD a tuto myšlenku nezbývá než podpořit!!!
V sálu je velmi rychle hotovo a Schizoid s Humanoidem do nás Z boží vůle začínaj sypat. Nejsem fanouškem grindu a podobných hahahudeb, ale !T.O.O.H.! umí! Tak jak začli, tak i skončili a všichni dychtivci se zdáli vskutku uspokojeni.
Po jejich výstupu nástává trochu klidu, následně atmoška houstne a nastává vrchol. Tombola! A o hodnotné ceny! Trička, CDčka, MCčka, EPíčy, plakáty, samolepky... po rozebrání cen je vyhodnocena hlavní speciální cena, ale ta však měla již svého předurčeného výherce, heheheee... a tím nebyl nikdo jiný, než plaZZmák Péťa Frintů. Pan pořadatel ho vzývá na pódium a já s magňou Brzochudým (ta tombola ho musela zruinovat :)) mu v mžiku sypeme čtyři igelitky sněhu na hlavičku :)) Gdo tam nebyl neuvěří a gdo byl, ten se bavil jako nikdy!!! Heheheee.. čekáme odvetu Svetříku :)
Posléze jsou vyměněny a minimalizovány bicí a vsávájí nás taneční kreace CONTRASTIC. Putti to rozjíždí hláškou: "Po podplacené tombole podplacená kapela" a už sme doma, hopsa hejsa do Brandejska (čau Scifi :)), klasika Contrastic. K nim neni co dodat. Jako vždy vysokej standart a závěr večera, jelikož většina přítomných letí na poslední vlak.
A mé poslední slovo? Gdo tam nebyl, pochybil, gdo tam byl, lahodil! :)) See Yaa next (this) year maybe with IncrePreS yet! ;)

Vložit komentář

Zkus tohle