DECOMPOSING MANURE > deska se jmenuje Liqiud Manure Drill, tedy Močůvkovač

rozhovor

O tom, jak vypadá pražská grind/deathmetalová špička současnosti, se v několika otázkách v rámci krátkého informačního rozhovoru vypovídal kytarista Decomposing Manure Síba. Kapela nově v obměněné sestavě očekávající nadcházející album předskočí v následujících týdnech na koncertě Řeků Slavebreed či Inhumate v rámci 11. ročníku Fekal Party!

interview_44_px2

Zdravím tě Síbo, zkus mi prosím tě na úvod říct, co stálo za poslední personální obměnou čtyřstrunného mága, kterým se ku spokojenosti zbytku kapely stal Venca z kapely Lewd Odium.
Ahoj, taky tě zdravím, ke změně na postu basáka došlo kvůli neshodám, co jsme jako kapela měli s Milanem. Konkrétně se jednalo o to, že zkrátka toužil hrát trochu jinej styl hudby než my, proto jsme se vzájemně dohodli na jeho odchodu. Přátelé jsme ale zůstali i nadále, známe se totiž strašně dlouho, a jen tak pro zajímavost, já i bubeník Kalvos jsme s ním už dříve hráli v jinejch kapelách.

Bandzone.cz přehrávač překypuje vály z nadcházející desky, na které se dolaďují poslední detaily. V jakém stádiu finálních úprav se deska v současnosti nachází?
Tak zvuk už máme kompletně hotový, tudíž na bandzone je finální verze. Booklet nám připravuje jeden grafik a náhledy, co jsem měl možnost vidět, vypadají velmi slibně. V podstatě už je také ve fázi finišování.

Obsahuje materiál umístěný na albu, jehož jméno mi doufám prozradíš, nějaká hostující jména?
Deska se jmenuje Liqiud Manure Drill (v češtině to znamená „Močůvkovač“), a bohužel ti musím odpovědět že ne, na desce se nevyskytl žádný host.

Materiál jste v rámci studiové realizace přenechali vyškovskému studiu

interview_44_px1

Davos, kde si to své odkroutili kupříkladu Pigsty, a zkušeným rukou Otyna. Proč právě tato studiová varianta. Vedlo vás k tomuto kroku vyjma osobního vztahu s Pigsty i něco jiného?
No samozřejmě! Studio Davos je dle mého mínění na tvrdou muziku jedním z nejlepších u nás. Dále pak hrálo roli, že já už jsem u Otyna jednou nahrával s mojí druhou kapelou. Takže když jsme se rozhodli, že půjdeme do studia, neváhali jsme ani chvíli. Davos byla jasná volba.

Zmiňovali jste zájem o nalezení vhodného vydavatele, který se, tuším, do dnešních dnů stále neobjevil? Jaké kroky jste již podnikli v rámci nalezení tuzemského, popřípadě zahraničního vydavatele, a co je v této problematice vyjma upřednostňované distribuce vaším prioritním cílem?
Vydavatele jsme opravdu bohužel nenalezli. Je teď holt i špatná doba a nikdo nemá peněz na zbyt. A i když jsme se snažili seč mohli, ptali se po známých, psali emaily, tak bohužel skoro nikdo nám neodpověděl, proto jsme se rozhodli, že si to vydáme sami a budeme šířit hlavně na koncertech.

26.7.2009 se představíte pražským návštěvníkům klubu Kain po boku Slavebreed a

interview_44_px3

Finů Festem (pozn. Bizz: ovšem těm předevčírem vykradli dodávku a z tour se vracejí domů :-/). Realizační otěže akce dřímají v rukou L’Inphantile Collective. Jaký je váš vztah s vydavatelem, dá se v nějakých směrech očekávat budoucí spolupráce?
S Ossiem z L’Inphantilu se známe už delší dobu, jsem za to moc rád, že nás občas umístí na nějakou ze svých nadupaných akcí. Například v loni jsme hráli na Kinder Grinder festu, kde mimo jiné hrála kapela, kterou máme moc rádi, a to Birdflesh. Jinak nám bylo naznačeno, že desku nám bohužel v nynější situaci vydat nemůže. Takže spolupráce zůstane jen u účasti na akcích.

Nemůže? Jedná se o finanční prostředky či něco jiného?
No, myslím, že ty finance jsou ten hlavní důvod, ono, jak už sem řekl, dnešní doba hudebnímu průmyslu zrovna dvakrát nepřeje. Dokonce je to dost znát i na návštěvnosti koncertů. Lidi teď moc nechodí a nebo si hodně vybírají.

Jak hodnotíš loňskou studiovku Birdflesh The Farmers' Wrath v porovnání s předešlou tvorbou?
Pokud se nemýlím, The Farmers' Wrath je první plnohodnotnou deskou, kterou jsem měl možnost od Birdflesh slyšet. Předtím to bylo dost různých dem, sedmipalců, splitů atd. Birdflesh mě rozhodně nezklamali. Mám velmi rád jejich humor a pojetí grindu. Zvuk si myslím, že je úplně parádní, Švédsko se tam nezapře.

Rovněž jste jednou z 12 kapel, které se představí na 11. ročníku Fekal Party.

interview_44_px4

Zkus nalákat potencionální návštěvníky na vaše vystoupení a říct mi, čím, vyjma plynových masek a dalších experimentálně vyhlížejících pokrývek hlavy, přítomné návštěvníky zaujmete.
Tak budeme se snažit zaujmout především hudbou, možná zajímavostí bude, že to bude zřejmě první vystoupení s naším novým basákem Vencou. Každopádně pro všechny, kdo si nás nechtějí nechat ujít, dorazte co nejdřív, budeme celou akci zahajovat.

Prozraď mi na závěr, čeho všeho se z vašich řad fanoušci předběžně pro zbytek letošního roku dočkají?
Předně to bude již zmiňovaná deska, která, doufejme, bude co nejdříve, v souvislosti s tím plánujeme uspořádat křest, o kterém určitě budeme ještě informovat. Dále si pohráváme s myšlenkou natočení videoklipu, to je ale zatím opravdu jen ve hvězdách.
Na závěr bych chtěl ještě poděkovat všem, co nás podporují, a co jim naše hudba něco říká, a taky tobě, za možnost rozhovoru.

www.bandzone.cz/decomposingmanure

Vložit komentář

bizz - 27.07.09 16:35:16
tak to nebylo vcera nejhorsi, ale dle zvuku cd musel Otyn zavaletjakcyp
cloe - 24.07.09 17:41:38
:-)
bizz - 24.07.09 13:04:20
ajaj..ze bych si ho tam zas nechal? ;-)
annal - 24.07.09 12:56:55
V plastikovym pytlicku? To neni sul...
bizz - 24.07.09 12:11:25
Cloe: Vitej na Marastu! ;-)) chleb a sul naleznes v kuchyni! ;-))
annal - 24.07.09 12:10:46
Cloe: Vitej na Marastu!
cloe - 24.07.09 09:55:25
Skvělá kapela, a myslím že má už ted docela velkej úspěch a to jsem zvědavá až vyjde to cédo, se těšim :-) Annal: ty seš ale dobrej rejpal :-) mě to zas tak úsměvný nepřijde, spíš bych to neřešila, pane dokonalý :-)
bizz - 24.07.09 09:52:11
pro me taky z BZ prekvapeni. a zvuk made by Otyn vladne!
annal - 23.07.09 23:05:21
johny: Ale neznat 2/3 plnohodnotnejch desek uz je divny... Ja taky zabandzonil a jakz takz to uslo. Takovy slabsi Mincing Fury/Psychotic Despair, ale peknej zvuk, to jo.
johny - 23.07.09 22:43:42
jo jinak sem to poslechl a dobře nadupaný to je
johny - 23.07.09 22:23:53
newim no ..to že se někomu nějaká kapela líí tak přece neznamená že musí znát celou jejich biografii :)
annal - 23.07.09 12:50:13
Áájem d mástr of vajlénc!
annal - 23.07.09 12:48:19
bz: Ja si toho napoprvy ani nevsim. Na druhou stranu treba Noc ultimatniho mostu jsou dve recording session splacnuty k sobe, na Alive Autopsy se zapomina, pac to kazdej ma jako Alive Autopsy/Trip to the Grave, takze zbejva jen Mongo Musicale;-) Kazdopadne pripomenutim Birdflesh je to intie prinosny.
bizz - 23.07.09 10:08:38
neprijde vam usmevny, ze DM maji moc rádi Birdflesh a ani nevedi, kolik maj desek? :)

Zkus tohle