Deka měsíce, únor 2009

Deka měsíce, únor 2009

1/ PsyopusOdd Senses

Nejšílenější v šíleném, extremní v nejextremnějším, hranice vnímání i tvoření hudby daleko za vším. Další deska Odd Senses (ne)lidí Psyopus je tady, už se stačí jen posadit na pozadí a čumět. Extáze, masakr, matematika s duší, originál i potřetí. Jistota, ale vždy s přidanou hodnotou. Deska roku? Kandidát určitě! S povděkem kvitují všichni MJC ouchylové v čele s kočkopsem Lemmym.
PS: Kdybych to uměl, tak to napíšu ještě víc velkohubě.

2/ Ephel DuathThrough My Dog's Eyes

Velká radost, Ephel Duath na druhém místě, velká radost, tuhle desku nelze nemilovat, snad každý má rád příběhy. Tady není po parádní recce by Šéf nutný cokoliv psát, šup sem a všichni povinně číst každý večer před spaním, vlastně možná i po ránu a tu a tam po poledni by to taky nebylo k zahození. Samozřejmost, že vám bude hrát Through My Dog's Eyes dvacet čtyři hodin denně, nebudu vůbec zmiňovat, to je přeci jasná věc!

article_679_px2

3/ Blut Aus Nord - Memoria Vetusta II: Dialogue with the Stars

Zlo, zlo, zlo, zlo, nebo si to aspoň myslím, křížek na stěně se mi totiž roztočil jak Káča na jarmarku, neřkuli. Avantgardní black metal jako hrom. Zanechaný napospas bouřce pod tím největším stromem v lese, užívej si. onDRajs to přežil a dokonce ho tam velmi často vídávám. Už tam má i svůj dolíček, neustále křičí blahem a já mu to věřím.

Skoro bedna:

4/ Cloudkicker - The Map is Not the Territory

Miluju kapely, co si vydávají desky samy. O kousek větší respekt však všem těm, co si desku vytvoří sami doma na koleně, má to hlavu a patu a ještě to vrhnou na internet. Ba co víc, má to i tělo a určitě není bez srdce. Příjemná, vůbec ne těžká, hlavně však svojská „mešugovina“. Páně Kotka slova tu.

Dále MJC uličníci nutí:

FDK – Borderline, Obscura – Cosmogenesis, Havok - Being and Nothingness, Konkhra - Nothing is Sacred, Crime In Choir - Gift Givers, King Crimson - The ConstruKction

article_679_px1

of Light, Verse – Agression, Bohren und Club of der Gore – Doloros, Architects - Hollow Crown, Johnny Cash - American Recordings I-IV, Place Vendome - Streets of Fire, Mammoth EP, No Remorze - The End, Modern Life Is War - Midnight in America, Solefald - Black for Death: An Icelandic Odyssey Part 2, Big Boss - Doomy Ballads, Cynic - Traced in Air, Rotting Christ – Theogonia, Gojira - The Way of All Flesh

Tagy:

aktuálně

diskuze