MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY

MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY

M.F.A.G.C.O.Q.D. dal dohromady v ’96 Topi (vox PIGSTY) a kytarista Mrkev. První čtyři roky nehráli, neměli nástroje a jen tak seděli v knajpě, pili pyfo a mluvili o tom, jak by bylo skvělý mít grupu :o).
V r.2000 přišel basák Rybíz a začli hrát. Zpočátku byl Topi bicák, ale dóst špatnej, a tak v roce následujícím přibrali Cibula a začli hrát rychlý grind core. V únoru 2002 se dovalil Reef (Antitrend zine) jako druhej vox. Měsíc potom v Poličné nahráli debut s 15 trax, jenž vydal Bizarre Leprous toho léta. Po něm Mincing Fury zaskočili na ňáký festy (Fekal Party, Obscene Extreme a Brutal Assault). Na jaře 2003 zahráli poprvé mimo štat – v Rakous, Polandu, Švajcu a Dojčlandu (Just Killers fest). Následně Cibula a Rybiz opustili z osobních důvodů band a uvažovalo se o konci. Nicméně Mrkev a Reef nevzdávají a makaj na novým matru.
V létě 2003 nastupuje basák Fík a v srpnu, za pomoci Jarina (bicák ALIENATION MENTAL), nahráli novej kus Mincing Fury a jeho polovina vyšla v podobě splitka se SCREAMING AFTERBIRTH jako No Jokes with Devils (podzim 2003) u Bizarre Leprous. Na konci roku MF doplňuje Bibin jako druhý axeman. Na jaře 2004 US label Burning Dogma znovuvydává – o nový layout, video a remixy doplněný - debut pod pozměněným jménem La-mentations. V červnu stejného roku US label Last House On The Right vydává druhou část nahrávky z r.2003 jako mCD Eye For Eye. V červenci ‘04 kapela poprvé křižuje Evropou (CZE – Obscene Extreme, Dojčland, Švajc, Makarónie, Tulipánov a Belgánsko (Death Metal fest) se SCREAMING AFTERBIRTH (US) a CONTRASTIC. V září hrají na Gore festival v Německu a nyní a nyní… více již níže.

interview_26_px2

Nazdar Reefe, není to tak dlouho, co jste u Romana Poláčka vydali svou desku 7. Co se od té doby změnilo nebo nezměnilo v Mincing Fury?
Čuz Nose, vidím, že máš nepřesné informace hned na začátek :-). Nová deska 7 ještě stále nevyšla, její vydání je v plánu na jaro 2006, alespoň teda doufám. Vše teď záleží na novém bubeníkovi (KK alias Karel), jak rychle se bude učit nový materiál. Takže novoty - nový bubeník, odchod Topinky z postu 2. zpěváka a příchod náhrady v podobě zpěvačky Red Alert. Nový matroš je zas někde jinde, ale to ať posoudí každý sám, až to bude venku (přip. naživo, protože teď hráváme většinu nového materiálu).

K poslednímu cd už toho asi ve všelijakých recenzích a rozhovorech bylo řečeno dost, ale kdyby jsi měl vybrat jednu desku od Mincing Fury, která se ti nejvíce zamlouvá,jaká by to byla a proč?
Asi by to byla ta poslední (mCD Eye for Eye), protože je asi nejblíž nynější podobě muziky, kterou chceme hrát.

Hrál jsi před Mincingem ještě v jiné kapele nebo to je první v které prskáš do mikrofonu?
No, tak na gymplu jsme měli takovou kapelku, já jsem tehdy hrál na bicí (hrůza!), ale nikdy jsme prakticky nehráli naživo. Pak tady v Brně jsem asi půl roku zpíval v GOORTH, měli jsme dokonce i jeden koncert v brněnském klubu Boro (se SANATORIUM), ale následně na to jsme se rozešli kvůli rozdílným pohledům na hudbu. Dá se říct, že "zpěv" v MINCING FURY je mé první "opravdové" působení v kapele.

Viděl jsem vaše vystoupení s Monikou (přítelkyně Reefa), byl to jen takový úlet nebo v kapele budeš mít konkurenci?
Nejedná se o žádný úlet, Red Alert (Monika) je teď novým zpěvákem (resp.

interview_26_px3

zpěvačkou), coby náhradou za Topinku, který se rozhodl dál věnovat už jen PIGSTY. Ještě donedávna byla Monča v kapele na zkoušku, ale myslím, že teď v listopadu, kdy naprosto s přehledem zvládla naše 10 denní turné po Polsku, může být už konečně brána jako právoplatný člen. Čas ovšem ukáže, jestli její angažování do kapely byl ten správný komerční tah :-) (chceme si už konečně vydělat hraním na ty vysněné auta a vily s bazénama...)

Nemůžu vynechat otázku, jak to vypadá s Antitrendem, jak v tištěné podobě nebo jako web zin?
Poslední číslo (č.11) vyšlo teď v létě, zin teď pokračuje jako webzin na ://deathgrind.wz.cz. Jestli bude i další tištěná verze, to ukáže čas. Zatím na to nemám ani peníze, ani nervy, ani odhodlání, takže prozatím (nikdy neříkej nikdy...) je tištěná verze R.I.P..

Jak to je s váma a živým vystupováním. Jste spokojeni nebo by jste jich brali více? S kým si nejvíce vážíš, že jsi hrál na jednom podiu?
Huh, těžká otázka. Zrovna teď, kdy jsme odehráli 9 koncertů v 9 dnech, bych řekl, že těch koncertů je až moc! Celý podzim jsme někde jezdili a hráli, tak teď jsme rádi, že je to do konce roku už volnější, navíc se chceme věnovat zkoušení a nahrávání nové desky. Vážím si všech kapel, se kterýma jsme kdy hráli, nejvíc asi těch známějších z Obcene Extreme festu 2002 a 2004 (je jich tolik, že těžko

interview_26_px4

jmenovat), pak taky nedávno WASTEFORM a INSIDIOUS DECREPANCY, na jaře s KRONOS a ZUBROWSKA, před rokem s mexickými DISGORGE, v Německu s BEHEADED, REINFECTION, MORTAL DECAY, WORMED, CRIPPLE BASTARDS, LIVIDITY a dalšími, teď v Polsku s MENTAL DEMISE,PARRICIDE, SQUASH BOWELS atd., je toho hrozně moc a moje paměť teď zrovna neslouží...

Hraje někdo z vás v nějakém vedlejším projektu nebo hrajete všichni jen naplno v Mincing Fury...?
Kytarista Bibin a bubeník Karel mají ještě jednu kapelku – SLEEPING DEFICIT - je to podobný rachot jako MINCING, jen o mnoho víc techničtější záležitost. Basák Fík hrával v HC bandě CRATE, ti se ale nedávno rozpadli. Ex-singer Topinka teď vymetá pódia s PIGSTY (to asi není žádným tajemstvím :-))

Která chytrá hlava v kapele skládá hudbu a píše texty?
Na debutním CD skládala hudbu stará sestava, na split CD a mCD je hudba záležitostí především kytaristy Maři a mě, na nadcházejícím CD 7 složili většinu kytarových partií Mařa s Bibinem, já s Karlem jsme se zase podělili o bicí. Zpěvy si dělám sám, na nahrávkách, které doteď vyšly, zatím moc textů nebylo, každopádně na novém CD 7 je textů tolik, že se je jen těžko všechny naučím :-). Jsou napůl z "dílny" našeho webmastera Máni a "umělce" Motiva.

Jaká kapela tě v poslední době potěšila a která naopak nasrala?

interview_26_px1

Tak teď za poslední dny mě srazil do kolem nový DEVOURMENT! Taky často sjíždím nové CRYPTOPSY! Těžko říct, že by mě nějaká oblíbená kapela nějak zvlášť nasrala.

A něco na závěr. Máš prostor...díky za tvůj čas a odpovědi
Díky za čas a zájem. Zdravím čtenáře Marastu! Kdo by měl zájem o bližší info o kapele (příp. o CD, triko, koncert..), tak mrkněte na naše stránky ://mincingfury.wz.cz. Pokud by měl někdo zájem o poslední tištěné číslo ANTITREND zinu, napište mi na mejl. Taky mrkněte na webovky ://deathgrind.wz.cz. Toť asi vše, mějte se všichni GUT a poslouchejte pořádnou muziku. KILL THE FUCKING TRENDS!!! Reef

MINCING FURY files:

Line-Up:
Reef – zpěv
Red Alert – zpěv
Mrkev – kytara
Bibin – kytara
Fík - basa
KK – bicí

Matro:
Lamentations, CD’02
No Jokes with Devils, splitCD se Screaming Afterbirth’03
La-Mentations, re-edice CD‘03
Eye for Eye, miniCD‘04
7, CD’06 (brzy)

://mincingfury.wz.cz

aktuálně

diskuze