Články

přeposlat článek tisknout
NATRON, AHUMADO GRANUJO, UNDERHATE

NATRON, AHUMADO GRANUJO, UNDERHATE

  • kdy: 8.4.2005
  • kde: Praha, Black Pes

Pátek, co zas večer dělat? Jít opět někam na c|_| a zas si pak na všechno vzpomínat? Ee. To to radši spojím s něčím příjemným, což výstup italských Natron rozhodně sliboval. Koncert ale provázela nepříjemná událost, kdy odpadly původně dvě avizované kapely, jimiž byly Rakušáci Mastic Scum, kterým se snad někdo zranil na snowboarďáku a pak naši místní Sarcom, kde se jednalo o nějaké osobní záležitosti. Po vstupu do Black Psa ale zjišťujeme příjemnou informaci, kdy (vlastně takovou pražskou přesmyčkou) funkci předkapely vzali Ahumado Granujo.
Ti ale nakonec jako první nevystoupili a na pódium vtrhávají kolegové Natron, Underhate. Ničím překvapující nasypanej death metal s plno zámořskými vlivy (docela byli slyšet CC), velmi slušně sehráni, jednotlivci dohromady snažící se dělat muziku, kterou mají rádi. Nic víc, nic míň… ale po počáteční nedůvěře si na

svou stranu velmi rychle přiklonili prakticky všechny zúčastněné, kterých ale v Black Psu tentokrát bylo ostudně málo (cca kolem 50ti kousků).
Zato na Ahumado Granujo, na to jsem se vskutku těšil. Totiž, mimopražští (a Marast nesledující – takže vám je to vlastně stejně jedno, protože toto asi číst nebudete) možná ještě nevědí, že to AG rozjeli s novým zpěvákem a nutno říci, předvedli opravdu vynikající show. Ihned od počátku skvostné nasazení a vypadalo to, že AG pořádně začlo zkoušet, protože všechno perfektně drželo. Jak bicí, tak nástroje strunné, i zpěv. Nejenže mladý novic za mikrákem hravě zvládá všechny jitrničky a jelítka, perfektně frázuje a drží rytmus, ale ještě si k tomu poskakuje a vytváří tanečky všelijaké ;) Ohlas zaslouženě výborný a AG přidává.
Po maličké úpravě se ale již dostáváme k tomu hlavnímu, Natron. Již jsem v recenzi

report_144_px3

psal, že vyměnili dlouholetého basáka a Natron, ač bez druhé kytary, mohou být s tímto chlapíkem nadmíru spokojeni, protože jeho precizní a kytaře sekundující hra byla i něčím, na co se dalo s úžasem koukat. A jak je na tom samotná kapela? Uff! Úžasně! I po výrazném zrychlení na novince Livid Corruption se kapela ve všem tom lomozu velmi dobře orientuje a jeden druhého skvěle (především strunná sekce) doplňuje – ono to taky při takové muzice, čímž míním brutálněji pojatý technický death metal, v sestavě kytara, basa, bicí a zpěv jinak snad nejde. Co bych ale nechválil dál. U Tarantina a Marzoccy od minule došlo k viditelným pokrokům kupředu, což v případě prvního bylo slyšitelné od počátku v intonaci a projasnění barvy, u druhého pak hlavně při zvukovém nastavení (ty jazzové prolivy rulezz!), protože ve skladbách samotných pak vesměs převážně krutě klepe ;) A z čeho se hrálo? Samozřejmě se makaróni věnovali hlavně novinkovému cédé, ale ke slyšení bylo i něco z minulosti – hlavně Bedtime for Mercy. Nepovím však nic konkrétního, jelikož jsem byl intenzitou kapely stržen a věnoval se ničení svých krčních, zádových a také i břišních svalů (ano ano… zjistil jsem, že je fakt mám! Bolí to ještě dnes - je neděle).
Na závěr, když už jsem zmínil nevalnou účast v řadách fans, musím alespoň – ale pořádně!!! - pochválit ty, kteří do Klánovic docestovali, protože vidět headbanging, plný kotel a stagediving třeba i do dvou lidí se jen tak nevidí! Kapely děkují! Waw!!!
i?S: Dalasovi von Metalopolis.net budiž díky za Natron fotečky.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze