Novinky ze světa filmu (12. týden)

Článek

John Carter finančním propadákem pro Disneyho, HBO ruší seriál kvůli úmrtím koní a George Clooney byl zatčen. Ale nebojte, ženský, hned ho zase pustili.

John Carter: Mezi dvěma světy může být film, jaký chce, u Disneyho z něj však radost mít prostě nemohou. Stál čtvrt miliardy dolarů a producenti ho svěřili ho režisérovi, který dělá animáky (i když skvělé), a do hlavní role opravdu neobsadili žádnou velkou hvězdu (vám něco říká jméno Taylor Kitsch?). Ve výsledku zatím film celkově utržil kolem 50 milionů dolarů. Nijak extrémně už to asi nevyskočí, takže Disney samotné prodělá tak 120 milionů, a to je zatraceně velký problém. Disney může doufat, že díru v rozpočtu zalepí Avengers (nová galerie pro zájemce zde) či pixarovka Brave.
 
Seriál HBO Luck z prostředí dostihů a byznysu s nimi spojených bude po první sezóně zrušen. Sice neměl ideální sledovanost, ale důvodem je to, že během natáčení zemřeli tři koně. Ano, to se stává často i na dostizích a lze tomu jen těžko zabránit, ale ve filmové či televizní produkci to není akceptovatelné. Na to dohlíží organizace The American Humane Association. Dustin Hoffman a Nick Nolte si určitě nějakou práci najdou.
 
Jestli je komu na světě co závidět, je to George Clooney. Jako herec si dělá absolutně, co chce, babu si našel až před pár lety (a jakou!), své názory vyjadřuje jako scénárista a režisér. Angažuje se stejně jako kámoš Brad se ženou v oblasti lidských práv, což mu nedávno vyneslo krátký pobyt v cele společně s jeho otcem, když na protestu proti postupu súdánské vlády proti civilním protestům překročil policií vymezenou linii. George to vzal s klidem, jeden povolený telefonát využil na hovor s maminkou a byl rád, že se o Súdánu bude o trochu víc mluvit.
 
Společnost Roddenberry Entertainment, která se zabývá sci-fi ve všech možných formátech, vedou synové Genea Roddenberryho, tvůrce Star Treku (viz dokument Trek Nation za účasti J. J. Abramse, Roba Zombieho či George Lucase). Jejich společník Trevor Roth vytvořil komiks Days Missing, který nyní společnost hodlá zfilmovat a dostat do televize a možná i na plátna kin. Jde o příběh bytosti nazývající se The Steward (Správce), jejíž kontakt s lidskou rasou utvářel naši historii. Její interakce však byla z lidské historie vymazána a nikdo si ji nepamatuje, čtenáři nabízí odlišný úhel pohledu na některé dějinné události. Více na oficiálních stránkách komiksu.
 
Fanynky Jakea Gyllenhaala se mohou těšit na thriller An Enemy kanadského režiséra Denisa Villeneuvea (Incendies). Jedná se o adaptaci románu držitele Nobelovy ceny za literaturu (podle jeho románu natočil Fernando Meirelles Slepotu) Jose Saramaga O Homem Duplicado (Dvojník). Herec si v něm zahraje učitele historie, který na půjčeném DVD objeví svého dvojníka, vyhledá ho a obrátí životy jich obou vzhůru nohama. Denis Villeneuve se poté vrhne na drama Prisoners o tesaři (Hugh Jackmann), jehož šestiletá dcera je unesena a policie pustí podezřelého z únosu. Otec se rozhodne ho chytit a mučením z něj dostat, kde je jeho dcera.
 
Režisér Alejandro González Iñárritu (21 gramů, Babel) chystá adaptaci románu Flim-Flam Man. Autorka Jennifer Vogel v něm vypráví o svém otci, zloději, padělateli a závislákovi, který ukradl více než 20 milionů dolarů. Poté, co mu FBI peníze zabavila, a otec se vypařil, absolvovala dcera sérii výslechů na detektoru lži a byla šest měsíců sledována. Vyprávění je prokládáno flashbacky z jejího přese všechno šťastného dětství. O hlavní roli prý projevuje výrazný zájem Sean Penn.

Vložit komentář

Zkus tohle