Novinky ze světa filmu (13.týden)

Článek

Tento týden se ve filmových novinkách dočtete, že odešla z filmového světa jedna z velkých hvězd, byli roztočeni druzí Titáni či ohlášeni šestí Básníci.

Wrath of the Titans

Nový Souboj Titánů se příliš nevydařil. Na dvojku Wrath of the Titans byl tedy najat jiný režisér Jonathan Liebesman (Světová invaze), tvůrci vymysleli nový příběh a už se začalo natáčet. Perseus (Sam Worthington), nyní otec desetiletého syna Helia, se musí spojit s královnou Andromedou (Rosamund Pike) a bohem Hefaistem a vysvobodit ze zajetí otce Dia. Zeus byl totiž uvězněn Hádem (Ralph Fiennes) a Áreem, kteří se spojili s vůdcem sílících Titánů a Diovým otcem Kronem. Inu, bohové kdysi uvěznili Titány a ti jim to lstivě vrací a chtějí smést i lidstvo. Premiéra je plánována na jaro 2012.

Lars von Trier ještě ani neuvedl svou Melancholii (stane se tak v květnu v Cannes) a už se vrhá na svým způsobem protikladné téma. Jeho dalším projektem prý bude snímek The Nymphomaniac o ženě, která objeví svou potlačovanou sexualitu. Režisér prý měl v plánu dva projekty, ale jeho producent Peter Aalbaek Jensen ho přesvědčil, že s názvem The Nymphomaniac má financování jisté předem. Nicméně od páně von Triera jistě nelze očekávat žádnou odlehčenou erotiku, takže se připravme na nějaké to sexuálně-psychologické peklíčko. Básníci

A teď něco málo z českého filmu. Režisér Dušan Klein oznámil, že se připravuje šesté pokračování příběhu „básníka“ Štěpána Šafránka. Příští rok to bude 30 let od prvních básníků a oslava by měla mít právě podobu dalšího filmu. Prý se nemusíme bát, že by se scénář jakkoli inspiroval nedávným protestem lékařů, Klein se prý pokusí hlavně zobrazit další (otcovskou) životní etapu postav, které diváci znají již od jejich střední školy.

Elizabeth Taylor

Minulý týden zemřela ve věku 79 let Elizabeth Taylor. Herečka, která byla i přes spory o jejím hereckem talentu příkladem velké hollywoodské hvězdy. Byla krásná, obletovaná a její život léta plnil stránky bulváru. Málokdo neví, že byla osmkrát vdaná. Prorazila již v 12 letech ve sportovním dramatu O Velkou cenu, úspěch sklidila za roli v Kočce na rozpálené plechové střeše a ve filmu Kdo se bojí Virginie Woolfové? Všichni si ji však budou pamatovat především jako Kleopatru.

Disney Pictures uzavřeli několikaměsíční jednání o právech na příběhy vyšetřovatelky Agathy Christie slečny Marplové. Studio nicméně hodlá americkou Jane Marple drasticky proměnit. Bude mladá, moderní a velkoměstská. Což je velký skok od postarší britské venkovanky, skrývající pod kloboučkem pronikavý intelekt a porozumění temným stránkám lidské osobnosti. Slečnu Marplovou hrálo několik hereček, včetně zmíněné Elizabeth Taylor, Angely Lansbury (Jessica Fletcherová je postavou přímo inspirovaná). Scénář napíše Mark Frost (Twin Peaks), produkovat bude společnost JenniferIvan Trojan Garner Vandalia Films. Potěš koště!

David Ondříček přinese do českých kin v únoru 2012 noirovku Ve stínu. Jedná se o kriminálku scénáristy Marka Epsteina o policistech, kteří v roce 1953 vyšetřují případ loupeže v klenotnictví. Důkazy je však vedou do souboje s komunistickou mocí a vlastním svědomím. Projekt byl připraven k první klapce již loni, ale chyběla špetka peněz. Nyní se už čile natáčí v Čechách a Polsku, v hlavních rolích uvidíme Ivana Trojana jako pražského vyšetřovatele a Němce Sebastiana Kocha (Životy těch druhých, Černá kniha) jako východoněmeckou figurku české Státní bezpečnosti, za kamerou stojí Polák Adam Sikora. Ondříček přiznává inspiraci filmy Hitchcockovými, Kubrickovými či Fincherovými, nicméně projekt označuje jako „středoevropský“. Prý už je zajištěna celosvětová distribuce.

Vložit komentář

Zkus tohle