Novinky ze světa filmu (49.týden)

Článek

Že je čtvrtek? Nevadí! Pokud vás zajímají novinky o pokračování Machete, počátek sezóny filmových cen nebo co sepisuje pro stříbrné plátno Nick Cave či členové The Clash, pak račte vstoupit!

article_1148_px1

Líbil se vám Machete? Tak slyšte, že od seňora Roberta Rodrigueze se dočkáte dalších dvou pokračování. Aby ne, snímek s rozpočtem 10 mld. dolarů si na sebe vydělal a rozhodně nebude problém sehnat nějaké ty chechtáky na další. Dvojka se bude jmenovat Machete Kills (jak bylo slíbeno v závěrečných titulcích) a scénář už je dokonce hotový. Danny Trejo si po desítkách vedlejších rolí užívá autogramiád a fanoušků a Rodriguez se přinejhorším finančně zahojí příští rok na Spy Kids 4. A trojka? Machete Kills Again!

Členové The Clash si chystají vlastní celovečerní film. Mick Jones a Paul Simonon se dali dohromady se scénáristou Jezem Butterworthem a hodlají zfilmovat příběh o vzniku jejich alba London Calling z roku 1979. Centrem příběhu bude nekonvenční manažer a producent Guy Stevens, který právě v onom roce udělal z anglické punkrockové kapelky jedno z nejúspěšnějších těles. Natáčet by se mělo začít na jaře příštího roku.

article_1148_px2

Režisér Terrance Malick vypouští o víkendu do světa první trailer svého snímku The Tree of Life. Vzhledem k tomu, jak málo Malick točí, všechny potěšila zpráva, že jeho další projekt The Burial by neměl být dlouho odkládán. Naopak, natáčení je téměř u konce. Film je příběhem neúspěšného spisovatele Neila (Ben Affleck) a jeho ženy Mariny (Olga Kurylenko), kteří se vzali v podstatě jen kvůli zelené kartě pro ni. Oba hledají štěstí mimo manželství a vyhledávají rady u otce Quintany (Javier Bardem), především kvůli negativnímu dopadu problémů na jejich dceru. Ale jak známe Mallicka, toto intimní drama se bude určitě odehrávat v úžasných scenériích. Více se jistě dozvíme brzy.

Pomalu se nám rozjíždí sezóna cen, sošek a červených koberců. Skromně startujeme cenou filmových recenzentů

article_1148_px3

National Board of Review Award. Kritiky se podmanil David Fincher (nejlepší režie) a jeho Social Network (nejlepší film, adaptovaný scénář a herec v hlavní roli). Nejlepší herečkou byla zvolena Lesley Manville za Another Year, Christian Bale získal cenu za vedlejší roli ve filmu The Fighter (juchů!). Nejlepší původní scénář má klaustrofobická festivalovka Buried. Nedostalo se na favority jako Black Swan, 127 Hours nebo Muže ve stínu.

Režisérka série TwilightCatherine Hardwicke, zdá se, dostane do rukou nesrovnatelně zajímavější látku. Jedná se sice také o sci-fi o dospívajících, nicméně ze zatraceně zamotanou fabulí. The Maze Runner autora Jamese Dashnera (a další dvě pokračování) vypráví o mladíku Thomasovi, který se jednoho dne probudí mezi čtyřmi stěnami v prostoru zvaném The Glade (místo bez stromů). Spolu s dalšími chlapci a jednou dívkou pravidelně vybíhá za zdi na území zvané Bludiště (The Maze), kde žijí agresivní stvoření, jejichž bodnutí znamená pro člověka bolestivou tělesnou metamorfózu. Chlapci se snaží bludiště postupně mapovat. Nakonec se ukáže, že jde o jistou selekci jedinců, kteří mají splnit úkol na umírající Zemi. Že by se pro teenagery blýskalo na lepší filmové časy?

Nick Cave jako scénárista se vrátí ke spolupráci z režisérem Johnem Hillcoatem (The Proposition, Cesta). Adaptuje pro něj krimi románu Matta Bonduranta The Wettest County In The World, odehrávající se na jihu Spojených států v éře prohibice.

article_1148_px4

Vypráví o třech mužích, kteří založili skupinu obchodující z načerno pálenou whisky. Nakonec byli zastřeleni poté, co odmítli stát se součástí ilegálního kartelu vedeného státním zástupcem Carterem Lee, později souzeného za spiknutí. Jednalo se o dědečka autora románu a jeho dva bratrance. Před rokem se psalo o tom, že projekt ztroskotal na nedostatku peněz, nyní se prý našel nezávislý sponzor. Do hlavních rolí se zatím počítá s Shiou LaBeoufem (Indiana Jones) a Tomem Hardym (Inception).

Vložit komentář

bruth - 12.12.10 20:45:24
olol http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?file=Tady_radsi_nekradu.jpg

Zkus tohle