Články

přeposlat článek tisknout

PIGSTY, FEEBLE MINDED, DEADLY ERECTION

  • kdy: 15.3.2001
  • kde: Brno, Brooklyn

Patnáctého března měli do brněnského Brooklynu zavítat němečtí Defeated Sanity, prý směsice Cannibal Corpse a Suffocation, na to jsem byl opravdu velmi zvědav, ale už den předtím jsem se dozvěděl, že hlavní německou hvězdu nahradí naši Pigsty (projekt některých členů z Melancholy Pessimism). O adekvátnosti této náhrady by se dalo spekulovat, zvláště poté, co tato skupina předvedla. Za opravdu férový obnos 40,- kč se dostáváme na sál a už, jako první nastupují brněnští DEADLY ERECTION. Podle mne se pokoušeli podobat se skupině Macabre, i když kombinace otřesný zvuk a THC v krvi mohla v mé mysli splodit cokoli, nemohu si pomoci. Americký originál je samozřejmě mnohokrát lepší, ale vypadá to, že v Brně jsou ještě dobré skupiny, o kterých ani MJC nic neví. A Deadly Erection je jedna z nich.
Pak nastoupili FEEBLE MINDED a jejich brutální, občas melodický death metal, s automatem. Jejich tvorba se mi moc nezamlouvá a rozhodně není moc technická, jak někteří naši kolegové rádi tvrdívají (Antitrend, to je aspoň trend!!).. Jako třetí nastupují „hlavní hvězdy“ PIGSTY a nuda nabírá vrcholné obrátky. Brutální vokál obstarává basák z Melpes, ale jinak skupina za moc nestojí. Opět se na zpáteční cestě ptáme s Vaněnou sami sebe, proč na takové koncerty vůbec chodíme. Mírňoučké vstupné ale nutí zachovat chladnou hlavu a nezačínat si nic vyčítat a naopak zahořet pýchou nad tím, že aspoň podpoříme úplně všechny.
Za zmínku ještě stojí společnost, která s v brněnském Béčku sešla. Hned po vstupu do sálu nás upoutala dvojice zombií, v divokém víru danse macabre – tance mrtvých. Dva totálně ožralí a napůl vytuhlí vesničtí metloši kteří se vzájemně objímali, aby si rovnou nenamleli rypák. K tomu na stole háže hlavou napůl nepříčetný pirát (šátek s lebkami je must!) a dílo zkázy dokončuje slečna, která vypadá tak dobře (a to zcela vážně!) a tak slušně, že o to víc vyniká ta sebranka všude kolem. Když taková bytost omylem vrazila do zatuchlého podzemí s hromadou trosek, zombií a pirátů, nutí to člověka zamyslet se, jakou má tohle všechno vlastně perspektivu.
Aladar & vanena

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze