Protektoři hudebních vizí (2.) - THE DILLINGER ESCAPE PLAN - kde by mathcore a karate kids byli

Článek

Co se nám za poslední roky změnilo, aneb nejvlivnější kapely poslední „dekády” a trendy, co hýbou světem.

Podruhé s atlety The Dillinger Escape Plan a jejich vlivem na hardcore matemat(metal)ickou obec... rozšíření mathcore.

Protektoři hudebních vizí

Co si pod tímto představit? Smyslem článku určitě není mé osobní vyzdvihování alb či kapel, které jsou dle mě nejlepší. Nechci poukázat pouze na významné trendy uplynulých let, doby, kdy vznikl nejeden hudební směr. Jen se podívejme na ty poslední… máme zde nespočitatelný zástup -core mutací, stovky klonů Meshuggah stojících ve výprodejové frontě na dnešní djent, a proti těmto často odlidštěným a citově chladnějším žánrům se nám rozvinula emotivní opozice třebas v podobě nejrůznějších sludge a post-metalů/rocků.

Všechny tyto družiny bojovníků za „vlastním“ úspěchem ale mají vždy jedno společné. Interprety, kteří celý boom/trendy odstartovali nebo jim alespoň silně pomohli tím, že vyvinuli „nové“ palivo do věčného a nezastavitelného hudebního motoru. Chci tedy poukázat především na ty, kteří tímto vším silně hýbou a kteří za boomem/trendy tak nějak stojí.

The Dillinger Escape PlanRozhodně zde však nečekejte výčet letitých titánů slyšících na jména Metallica, AC/DC, Black Sabbath nebo třeba Iron Maiden. Nejde mi o sepisování hudební historie, budu se zabývat (převážně žijícími) kapelami za dobu uplynulých cca 15 let, proto „dekády“.

Vítám vás tedy v krátkém (snad týdenním) seznámení se s popředím hudebně pravděpodobně nejvlivnějších a nejinspirativnějších interpretů „metalu“ posledních let. S kapelami, jenž svým přičiněním scénu zahltily vlastními kopiemi, s kapelami, jež jsou nejskloňovanějšími příměry recenzentů.

Díl první MESHUGGAH - kam nemůže djent, tam nastrčí mešugou

Díl třetí - OPETH - nezrezivělá sedmdesátá léta a překopávání kořenů

Díl čtvrtý - NEUROSIS - sludge a post-metal, (n)emoce nalezené v úpadku

Díl pátý - DREAM THEATER - kde by bez nich progresivní metal jako žánr byl
 
 
The Dillinger Escape PlanTHE DILLINGER ESCAPE PLAN - kde by mathcore a karate kids byli
 
Jen těžko si odmyslet, že by v takovémto soupisu chyběli i šílenci z New Yersey. Ti, jako jedni z prvních, si trošku nekonvenčně zvolili jméno po zákonu několikrát úspěšně prchajícím banditovi Johnu Herbertu Dillingerovi, o kterém jest natočen i film. A aniž by tušili, odstartovali tím tak trochu nechtěně možná i trend šíleně generovaných jmen core-kapel. Však dovedete si představit, jak by se třeba dnes Iwrestledabearonce, The Tony Danza Tapdance Extravaganza, Arsonist Get All the Girls,  We Came With Broken Teeth nebo See You Next Tuesday jmenovali? Možná ano, možná ne. To ovšem není pravým důvodem, proč v tomto výpisu figurují.

The Dillinger Escape Plan

The Dillinger Escape Plan na sklonku kariéry jako většina hardcore kapel vydali nějaké ty singly/EPčka a splity, díky nimž si jich všimli hledači z Relapse Records. Výsledkem jejich první spolupráce bylo EP Under the Running Board (několikrát re-vydané), díky němuž TDEP prorazili ven ze zkušebny a dostali se i do širšího podvědomí kapel a fans.

A kde tkví originalita kapely a to, čím zaujala? Bez jakýchkoli debat většinu ingrediencí, které široce The Dillinger Escape Planrozšířila, nalezla u kolegů Botch, kteří svým pulzním a lehce rozházeným hardcorem notně otevřeli vrátka i pro typ kapel jako Converge nebo právě TDEP. Ti jejich vizi jen rozvinuli do ještě větších a daleko šílenějších rozměrů a především extrémů tak, že celou stavbu skladeb ještě více rozházeli a přimíchali i mimožánrových vstupů - třeba jazzových prokladů, později i alternativy a elektroniky – apoložili tak základy pro žánr, který je silnou inspirací nejen samotným core subžánrům (hard-, metal-, death-, math-), ale pro svou neurvalost, nervnost a zběsilou extrémní rytmizaci i pro deathmetalové a ještě častěji grindové spolky; za všechny vzpomenu, pro některé stylotvůrce a experimentátory, Cephalic Carnage, kteří inspiraci v Dillingerech rozhodně zapřít nemohou. The Dilinger Escape Plan tak díky svému nekonvenčnímu přístupu dali „zelenou“ hlavně žánru mathcore a všem chaotickým verzím hardcore, punku a grindu.

TDEP se ani tak ale nechtěli zastavit na místě a zkusili se ještě více otevřít okolnímu světu a oslovili „krále“ alternativních metalů a milovníka experimentů Mikea Pattona. Výsledkem jejich spolupráce, protože Mike na ni kývl, bylo EP Irony is a Dead Sceny (byl bych zvědav, kolik z Vás si po přečtení těchto řádek teď „piškvorky“ půjde zas pustit), kde kapela prokázala, že se nenechá svazovat vůbec ničím a že dokáže pěvně ukočírovat i emotivnější a časově roztáhnutější pasáže. Po této kolaboraci Weinmann a spol. vyměňují zpěváka a přibírají Grega Puciato a Dillingeři se vydávají na spletitou cestu ještě většímu otevření se alternativní scéně, kdy v průběhu dalších tří alb v rozmězí šesti let - počínajeThe Dillinger Escape Plan - Greg PuciatoMiss Machine a následným Ire Works – vstřebali a více či méně dali prostor i dalším žánrům: třeba latině, jazzu, zběsilé elektronice, punku nebo popu. A že se nejednalo jen začlenění nových, resp. dalších prvků, ale že kapela v té době smýšlela ještě dál a mířila výš, potvrdila třeba předělávkovým EP Plagiarism, kde si mistři zběsilých útěků na paškál vzali třeba Justina Timberlakea, Aphexe Twina nebo Massive Attack. Toto pak může potvrdit i fakt, že někteří z členů (Greg) postupem doby začali navazovat spolupráci na jiných kolbištích a realizovat se i mimo domovskou kapelu, např. „projekt“ Spylacopa se členy Made Out Of Babies, Isis a Candiria.

Nutno říci, že talent kapely, resp. hlavního skladatele Benjamina Weinmanna, potvrzuje i fakt, byť poslední album Option Paralysis již nějakou tu The Dillinger Escape Plankritiku získalo, že popularita kapely za poslední roky silně narostla a jejich turné bývají fanoušky napříč scénami a věkovým kategoriím hojně vyhledávána. A to nejen pro jejich pódiové atletické výkony, které se za roky vystupování již staly legendární a pro valnou část hardcore/metalové obce inspirující, ale i pro hráčské puntičkářství a totální nasazení. Však dovedete si představit, jak by dnes potřeštěné kapely na pódiu vypadaly bez typického sekání kytarami? Já rozhodně ne.
 
Vlastní vlivy: Botch, hardcore, punk, Cynic, jazz, alternativa

Přínos: pomatený a zběsilý matematický hardcore, míchání žánrů, pódiové šílenství, ztřeštěný název

Zlomová alba: Calculating Infinity (1999), Irony is a Dead Scene (2002), Miss Machine (2004)

Následníci: PsyOpus, Virulence (recenze 12), SikTh, Norma Jean, The Chariot, Car Bomb, Iwrestledabearonce, Daughters, The Arusha Accord, The Red Chord, The Number Twelve Looks Like You, The Tony Danza Tapdance Extravaganza ad.

Vložit komentář

brutusáček - 18.02.12 00:11:26
cirkus soulfly patri na stranky amaterskych ochotniku a do detskych koutku v hypermarketech
tak to rozhodně....ale ta ignorace je funny :)
666 - 18.02.12 00:10:08
cirkus soulfly patri na stranky amaterskych ochotniku a do detskych koutku v hypermarketech
brutusáček - 17.02.12 23:47:11
koukám že ani soulfly neprošli ideovou komisí na metal archives :)...dobře chápu...ale že ani maxovi na profil nenapíšou že působí v soulfly to je už je hodně funny...
Sud - 13.02.12 16:18:11
MA je pro mě dobrý jako zdroj textů, kde jsou všechny pěkně pohromadě, jinak na hodnocení a recky nekoukám, jelikož si názor vždycky udělám sám a skoro vždy se liší. Dobrý byly některý zamítnutý texty na poslední Cryptopsy. Jo a zkoušeli jste už proces přidávání kapely? Vám řeknu, že to celkem porod hadr..
4x a bez vetsich potizi..
bizzaro - 13.02.12 11:22:43
koukali jste na ty fotky Dillinger? co ta 6.? jako hrat na leseni osvetleni zavesenej za nohy.. hm?
Jo a zkoušeli jste už proces přidávání kapely? Vám řeknu, že to celkem porod hadr..
cokoli tam je dost sileny :)
LordSnape - 13.02.12 09:20:56
MA je pro mě dobrý jako zdroj textů, kde jsou všechny pěkně pohromadě, jinak na hodnocení a recky nekoukám, jelikož si názor vždycky udělám sám a skoro vždy se liší. Dobrý byly některý zamítnutý texty na poslední Cryptopsy. Jo a zkoušeli jste už proces přidávání kapely? Vám řeknu, že to celkem porod hadr..
Sud - 13.02.12 05:23:57
na MA taky zalezi, kdo recku pridava a na konkretnim moderatorovi, vsechno je o lidech
bizzaro - 13.02.12 01:14:28
na MA je elitarsky to, ze zamerne tim, ze uverejnujou jen nektery recky (o ktery tam zas tolik nejde), ovlivnujou hodnoceni nekterych alb, tot vse. jinak neznam na metal lepsi web, ale kazdej si pod nim predstavi neco jinyho - heavy, hard&heavy ve smyslu tvrdy hudby nebo jak? to neni asi obecne vyresitelny, co \m/ je na zbytek nereaguju, zbytecny...
666 - 12.02.12 14:56:13
cajk, thx, sem myslel, ze jsem neslysel tak 1/3, ale nakonec to vypada, ze tak 90% jsem slech, takze jsem vlastne jen prisel o glorifikaci nejakyho dementniho labelu a jeste asi dva vstupy
Sud - 12.02.12 03:16:38
prvni pulka tady, druha snad zejtra http://soundcloud.com/satanpunk/cast-prvni
666 - 11.02.12 20:26:12
sude upni ten marastonair s jozkou, potrebuju vic HATE :>
Sud - 11.02.12 20:14:31
co je elitarskyho na tom, ze v metalovy databazi nejsou nemetalovy kapely?
abro666 - 11.02.12 19:42:17
njn, tak musis to podat nenarocne, aby to dement poochopil. dik, o pivko s redakci tohodle gayplatku nestojim:) za ruce se drzet, hm, este by na mne to teplometstvi prelezlo, fakt ne:) njn, ale tak dement, kterej sam prizna, ze je dement, aniz si to uvedomi, je fakt megadement:)
brutusáček - 11.02.12 19:38:10
njn, na ocividnou demenci reagovat jinak nelze
než dementně :) rozumim...to si fakt pak můžem podat ruce a jít na pivo .)
abro666 - 11.02.12 19:28:18
njn, na ocividnou demenci reagovat jinak nelze
brutusáček - 11.02.12 19:26:00
a někdo trollem prostě zůstane :) voda se uklidní a pojedem dál...
666 - 11.02.12 19:09:19
jinak je ale brutusacek hodnej
abro666 - 11.02.12 19:03:19
666 napises gaytusackovi, ze je dement, tak zacne bulet napises mu, ze ma vyhrabano ve dvou vetach navic a este ti podekuje:)
brutusáček - 11.02.12 18:03:56
Ale fotky Strapa (vlevo) a Abra (po pravy ruce) z mladi urcite pobavi. 29.media.tumblr.com/tumblr_ljfddaNbtA1qdh3gco1_500.jpg
:)))))))))
666 - 11.02.12 17:47:09
Ramses: "Dementni" ve smyslu recnickym pochopeno od zacatku, ale hodilo se mi to ucelove do argumentu :) Jinak to taky dost casto placnu recnicky, ale on se nekdo vzdycky ozve, nevim proc :) Siroko spektralni DB ok (nenazyval bych ji ale metal archives, aby pak Brut nebrecel, ze je tam Michael Jackson). Ze svy prakse, byt jinej obor nez muzika, mam ale zkusenost, ze cim sirokosahlejsi chces nejakou DB udelat, tim je to problematictejsi (o financich vubec nemluvit). Lidi nakonec uplne tyhle megaprojekty nepoberou, vsechno se to rozplizne a nakonec to dopadne tak, ze vyhledaji informace z omezenejsich ale kvalitnejsich zdroju. Ta myslenka mit vsechno pod jednou strechou, je strasne megalomanska. Mj., kdyz jsem prvne narazil na MA (neni to tak dlouho), rikal jsem si ze to nemuze fungovat, ale pak jsem zjistil, ze prave diky jisty konzervativnosti to funguje a dobre. DW: ...jsem taky nevedel, ze nektery "chybejici" informace na MA nekomu lezi mirne v zaludku... V podstate cela tahle diskuze je totalni nerdovina. Metlosi sice maj tu 'drsnou' image, ale jsou ve skrytu nejvetsi barbienky a ubreceny nerdi, z mnoha ruznejch duvodu, osobne se nevyclenuju, ale jsem uvedomelej nerdik a muzu si z toho/sebe delat i prdel. Osobne mam pocit, ze metalovym vzhledem netrpim ;) Ale fotky Strapa (vlevo) a Abra (po pravy ruce) z mladi urcite pobavi. http://29.media.tumblr.com/tumblr_ljfddaNbtA1qdh3gco1_500.jpg
Střap - 11.02.12 17:27:47
Ramses: DW týpci jsou trošku archetyp..Pokud chceš vypadat správně true tak mám spíš tenhle typ http://www.themetalcircus.com/images/noticias/taake_copy1.jpg
DW - 11.02.12 16:55:30
Ramses: takhle http://www.ronniejamesdio.si/upload/novice/manowar_dio_stran.jpg Ale pokud to myslíš ve vztahu k MA, oni se snažej tvrdit, že nesnášej core, jenže pak tam prdnou Textures a jejich světonázor je najednou ten tam :).. Každopádně mě fascinuje, že vás zrovna Archives tak pálej, mně je vcelku fuk, jestli tam najdu všechno, co poslouchám, to jakože asi těžko, když jedu povětšinou takovej střední "ug" a nový kapelky..
Ramses - 11.02.12 16:13:29
666:Neboj neurazil jsi me. Ja taky nikoho nechtěl urazet. To "dementni" jsem placnul spis tak řečnicky. Vetsinou pouzijes nejaky sporsty privlastek kdyz mluvis o necem co je pro tebe naprosto nepoužitelny, nehlede na to jestli pro nekoho jineho je nebo ne :D Jinak se zastavam nazoru ze siroko-spektralni databaze by byla uzitecnejsi nez databaze kde je jen to co si nekdo mysli ze by tam melo bejt. Ale co ja vim jakou maj na MA politiku :D A jinak co se tyka "true metalistu" a podobnejch blabolu. Zajimalo by me jak se lisej od "ne-true metalistu" maji cernejsi obleceni ? Mirne delsi vlasy ? Z vousů jim skačou malý Abbathove ? V očích lidi kteri poslouchaj country nebo klasiku vypadame vsichni stejne rekl bych :D
brutusáček - 11.02.12 16:04:00
no vidíš že to jde napsat rozumně a né kecama "converge jsou blbej hardkor a vlastně na hardkor chčiju"... vás tu ještě naučíme diskutovat a né trollovat ;-) ok to mi stačí takhle vysvětlit :) btw co ti vadí na vokálu na prvních ID?
666 - 11.02.12 15:47:39
hele 666 proč máš pořád nutkání někomu kdo s tebo nesouhlasit vnucovat že je dement? najíždět do osobních urážek?
nemam nic proti nikomu, kdo se mnou nesouhlasi a da nejakej aspon trochu relevantni duvod proc... mj., ze jsi dement jsem ti v tyhle diskuzi nevnucoval (jestli jo, nedivili bych se)... jinak o dodrzovani staryho marastiho kodexu jsem uz psal, proto se rad dementnem ohanim... Ostatne, co chces abych si o tobe myslel? Kdyz ti prijde divny, ze na Rotten Sound na MA jsou a Converge ne? Ty kapely maj uplne jinej zaklad a uplne jiny koreny a druha deska RS je vlastne svedskej death metal (trochu pritazeno za vlasy). Converge dobry, ale furt to oslovuje a vzeslo to z jiny sceny, nez kterou se MA zabyvaji, Jako, co ti na tom pripada nejasnyho? Prvni deska Textures ma jasny speed/thrashovy koreny. Prvni deska Mnemic je relativne poctiva (oproti ostatnim prujmum, co vydali), ale uz tenkrat to byl polonafintenej brutalnejsi (nu)metal a bylo jasny, ze z toho bude nakonec jen burn-out blbost s dobrym managementem. Druhy Textures bych furt nazval metalem. Takze proto tam jsou Textures a proto tam nejsou Mnemic. Pokud to stale nechapes, tak jsi vis co :) To neni nic elitarskyho, ty vole. Proste to ty lidi na MA vidi jinak (edit: a neni to nic bez duvodu). Ja nevim, kdy si tuhle muziku zacal poslouchat a co pro tebe je metal a co ne. Elitarsky a omezeny jsou tvy fnukaci kecy, proc tam neco neni. Mj. Ramsese jsem nijak neinzultoval kdyz MA nazval demenci. V jeho meritkach to bude evidentne pravdivy tvrzeni. To co tady pises ty, nebo Jamos je od toho na mile daleko.
brutusáček - 11.02.12 14:49:24
hele 666 proč máš pořád nutkání někomu kdo s tebo nesouhlasit vnucovat že je dement? najíždět do osobních urážek? jak jsem už několikrát napsal,chápu a rozumím smysl MA, jen mi přijde elitářský že když už to je o metalu, že tam něco i chybí..ano je tam gejovina textures ale mnemic chybí....ale to je prostě fuk, řikam že někoho to může odradit tam už příště něco hledat, nic víc :), jak řikam používam google a když něco vybleje na MA tak se tam podívam...nebežím na MA za každou deskou co hledam :)
Nic sakra proti, ale ty lidi mají svoje postoje a řídí se tím a vlastně tím dosáhnou svýho a to je podle mě v pořádku.
ok když to takhle maj tak jako jejich věc no, pro tebe je to v pořádku ja s tim mírně nesouhlasim...chápu že pro 666 se tím okamžitě stávám omezeným dementem ale to je asi tak vše co se s tím dá dělat :) ... databaze MM je..jen prostě databaze, nic víc zatim neni třeba hledat, prostě je to databaze aby fungovaly diskografie u kapel .)
Střap - 11.02.12 13:17:13
DW: Abrouš zatrolil velmi šikovně tak to tu vzniklo. A největší prdel je jak tu alternativní floutci ukazují, že jsou v jádru větší elitáři než celý MA. Docela zábava. Ovšem si občas říkám jestli to není spíš k pláči.
DW - 11.02.12 13:02:48
"Nevim proc vam MA leze krkem, lidi z MA taky nebreci kvuli tom, ze v djent databazi nejsou Cannibal Corpse..." - takhle nějak asi. Pokud už teda chceš hledat muziku přes web, stejně asi nezajdeš na MA, ale na weby typu Rateyourmusic či na nějaký fórko.. MA mi přijde spíš jako databáze kam se podíváš právě na ty sestavy, orientační hodnocení alb a roky vydání.. Každopádně jak jste se k týhle diskuzi dostali :)?
666 - 11.02.12 12:54:46
Chudak brutusacek ..ho tady trapite s nakym dementnim webem :D Ja tam taky uz nelezu, od te doby co jsem tam prestal nachazet kapely co jsem zacal poslouchat x-let zpátky.
Presne tak. Je to naprosto jednoduchy, viz jak jsi to napsal. Namisto toho se tu udela z jedny skupiny banda omezenejch kretenu a z ty druhy zase banda nechapavejch dementu a uz se marasti... :)
Ramses - 11.02.12 11:06:52
Chudak brutusacek ..ho tady trapite s nakym dementnim webem :D Ja tam taky uz nelezu, od te doby co jsem tam prestal nachazet kapely co jsem zacal poslouchat x-let zpátky.
666 - 11.02.12 02:51:57
true metalista, to me taky strasne pobavilo... ale je pravda, ze jsem radsi za true metalistu, nez za rozplizlou mrdku (bez rozsahu vedomosti a z nich plynoucich nazoru), ktera se musi profilovat tak, ze onen rozsah predstira tim, ze pripousti existenci muldera a ufa jakozto i osobni kontakt s temito entitami :) Nevim proc vam MA leze krkem, lidi z MA taky nebreci kvuli tom, ze v djent databazi nejsou Cannibal Corpse... Bzuku: nas nesvatej trivmvirat je slozen z uplne normalnich nesmrtelniku, jen marasti kodex pravi, ze se musime chovat jako co nejvetsi kreteni pokud nechcem byti asimilovani vetsimi nez nejvetsimi kreteny... Strap: ja ne ten pochcanej hardcore nidky nebyl, na to jsem moc true metal a i kdyby se mi to libilo, tak to nikdy nepriznam... Radsi budu na veky mlatit maso pri poslechu Ligetiho. Ale abych byl vecnej: Demonstrovat svuj nadhled nad veci tim, ze prirknu Metal Archives status radoby-elitaru a omezencu, to uz je fakt dobra demence plynouci z neznalosti pomeru v romske komunite. Death to false metallers!!!
Střap - 11.02.12 02:29:34
Bzuco: true metalista:-)))))) Kluku to už nepij, ani ředěný Jamos: Elitáři, kde koupím diamanty prosím prozraď mi to:-)))) ROFL brutusáček: Hele oni si prostě editujou web po svým. Jako objektivní není nic na světě pokud si to nepochopil a marast taky ne. Přestože si třeba nemálo lidí taky myslí, že si ten web na něco hraje. Hlody o elitařství si nech od cesty hele já nemám pocit, že by web MA byl míň elitářskej než třeba web Silver Rocket. Nic sakra proti, ale ty lidi mají svoje postoje a řídí se tím a vlastně tím dosáhnou svýho a to je podle mě v pořádku. Opravdu mi tohle nevadí a vím na spoustě webu, co sledovat a co fakt ne...ať se týkají čehokoli. 666: Vole Converge jsou dobrej hardcore...ale metal fakt nehrajou na MA se moc nehoděj. I když jak sám, kdysi prohlásil Bannon jsou ovlivněný Voivod, Suffocation a Cynic muhehe
Bzuco - 11.02.12 01:10:09
Neurazte sa na mňa ludia,ale občas sa to tu nedá čitať...hlavne prispevky true metalisotv ako strap,abro 666,666...to je na posranie doslova....chápem, čo im konkretne vadi na DEP,mnemic atd...ale da sa to aj normalne napisať ..nie ako kretén
Jamos - 11.02.12 00:33:09
Těžko říct, jestli mě baví nebo spíš serou lidi, co jsou schopni hodnotit kapely podle jejich ne/existence v nějakém rádobyelitářském smetišti plném překonaných mrdek. Lepším způsobem, jak demonstrovat vlastní omezenost, může být snad jen nemýt si měsíc své deset let pěstěné kadeře, na sebe hodit triko Iron Maiden po tatíkovi a s flaškou vodky vyrazit na MoR. Ne, kapely jako tDEP nebo Converge si místo na MA fakt místo nezaslouží. Opravdové diamanty na tržnici taky nekoupíte. Každopádně není nad to někam patřit, být true metalhead a na všechno ostatní jen plivat a plivat, že? Taky jsem takový býval, v 15ti člověk smýšlí krapet jinak.
brutusáček - 11.02.12 00:20:27
nikdy ze mě nebude elitář :/, já ten web chápu to se neboj, ale pak na co si ten web hraje..na objektivitu co všechno v metalu vychází nebo o tom co se jim zdá a nezdá v pohodě? suffo dobrý, mnemic teplý :) o recenze mi tam vůbec nejde, ty tam postrádají logiku, to je jasný
666 - 10.02.12 23:10:15
METAL ARCHIVES ≠ faggot archives Jeste ze tam veci jako Mnemic, TDEP, Converge a dalsi nejsou. MA se ma pouzivat hlavne na sjizdeni diskografii, sestav kapel (kde kdo hral). Recenze jsou to posledni, co by se tam melo cist. Pokud nekdo citi potrebu publikovat kladnou recenzi na Unspoken King nebo Illus, tak at si takovej magor udela svuj ruzovej blogysek a vystavi si to tam, mozna ho pozvou i do TV, aby ho videl zbytek retardovany vetsiny live. Converge = z velky casti blbej hardcore a ion bych tam nedal uz jen kvuli tomu vokalu na prvni desce. Rotten sound je jasnej. Je dobre, ze se takovymu webu Brutusackove vyhybaj, jeste je to irituje a nechapou to. To me taky tesi prevelice. Metal to the Metals!
brutusáček - 10.02.12 18:05:16
jasne, ale wiki vetsinou nejde tolik do podrobnosti ohledne diskografie, singlu, bonusu, demonahravek, tracklistu, obalu... :) + kdo kdy kde na co hral ;)
jo proč ne to je cenný ale pokud na tohle mají kapacitu proč to nerozšiřovat o další žánry postupně..nevim ion dissonance a converge tam nenajdu ale rotten sound jo..to jako grindcore tam může být? elitářský chujové co rozhodujou co je a není metal jebat :)....ale jak to popisuješ tak nějakej přínos to má... příklad pudu tam hledat mnemic a nenajdu tak proč se tam znova vracet? a jakou to má pak serioznost? neztrácí to smysl? no když google vyjede MA tak se tam podívam..ale že bych šel primárně přes něj..to asi ne střape jakej odliv "vege" MA zaznamenalo? když je tam nikdy nepustili :)...a co ti pořád leží v žaludku vege lidi :)
Adamos - 10.02.12 16:27:50
njn, ja bych rek, ze spis je to tou elitarskou mjuzik extravagayzou:) prcat teply MJC!
no konečně názor :-)
Střap - 10.02.12 14:53:40
Crust: Naprosto přesně si vystihl čím je ten web cennej. Brutusáček: Ano, přesně MA zaznamenali odvliv veganskych emo transexualů a tím na burze tento web zkrachoval.
Crust - 10.02.12 14:45:34
jasne, ale wiki vetsinou nejde tolik do podrobnosti ohledne diskografie, singlu, bonusu, demonahravek, tracklistu, obalu... :) + kdo kdy kde na co hral ;)
abro666 - 10.02.12 14:43:40
njn, ja bych rek, ze spis je to tou elitarskou mjuzik extravagayzou:) prcat teply MJC!
brutusáček - 10.02.12 14:27:17
tak jestli tam nejsou ani mnenic..a podobní tak je to dost na hovno zdroj....vždy co jsem hledal info ohledně něčeho tak jsem našel na wikipedii..takže elitářský metlo klub mi může být u prdele a časem na to třeba i dojede..
Střap - 10.02.12 13:29:06
Bizz: To je mi úplně jasný, ale co se MA upřít nedá, že informací mají víc než dost :-))) Nějaký recenze tam mi jsou u prdele. Brutusáček: Jak pro koho...já metal poslouchám.
DW - 10.02.12 01:28:23
to teda,pokud tam jsou Textures:).. to úlet je dost teda (zvlášť, když poslední album Mnemic je lepší než poslední Textures heh)
Crust - 10.02.12 00:49:28
to jo, ale kdyz bojkotujou treba i Mnemic, tak to je uz ulet
DW - 09.02.12 23:41:32
Pánové, všichni vědí, že recenze na Archives čtou jen masochisti, i když i tam jsem našel dva autory, co vědí o čem píšou a vědí to docela dobře.. S kladnou reckou na Unspoken King tě vyfuckuje skoro každej člověk na planetě :D Na druhou stranu je nechci obhajovat, docela věřím, že je to, jak to píšete, ale core věci tam nemaj co dělat, tzn. že tam nejsou playback dyliny, mi přijde fér.
Adamos - 09.02.12 22:35:38
Bizz: Jo, o zamítnutí recky na Metal-Archives by ti mohl vyprávět Morbo :-). Myslím, že ho vyfákli s kladnou reckou na The Unspoken King. Ale jinak je to kvalitní databáze :-).
brutusáček - 09.02.12 22:12:34
jeste teda k M-A, to jsou jedni z nejvetsich dementu, co znam. schvalujou jen veci, ktery schvalovat chtej, kazda kapela ani recenze se tam dostat sanci nema. nedej boze, kdyz napises neco hanlivyho na album, ktery maj radi. zamitnou ti to.
metaloví elitáři....druhá strana konce spektra
bizzaro - 09.02.12 22:09:24
Dik za pripomenuti Wicked Innocence.
mrdka :)
Metal archives jsou použitelný docela hodně a to rozhodně víc než databáze kapel na MM.
o tomhle nase databaze prece neni, ma ti nabidnout jen neco vic ke kapelam, o kterych se tu aktualne (!) pise, M-A nema smysl dohanet a konkurovat jim
brutíku nebreč :), na metal archives jsou jen metalový alba, proto tam jakýkoliv hardcore/djent/math bandy nikdy nebudou:) Nehledej za tím nějakou nenávist nebo elitářství, prostě se to do metalový databáze nehodí.
btw, jeste teda k M-A, to jsou jedni z nejvetsich dementu, co znam. schvalujou jen veci, ktery schvalovat chtej, kazda kapela ani recenze se tam dostat sanci nema. nedej boze, kdyz napises neco hanlivyho na album, ktery maj radi. zamitnou ti to.
DW - 09.02.12 15:16:44
half playback měli klucí jo:)? Asi dobře, že sem tu bandu nikdy neposlouchal :D Katy Perry hadr :)
Crust - 09.02.12 13:39:54
kua...tak to jsem reagoval hodne pozde :D
Crust - 09.02.12 13:37:38
btw ten web jsem v životě nepoužil...a evidentně už asi nepoužiju :)
tak to asi neposlouchas \m/etal :)
brutusáček - 09.02.12 13:26:41
add metalarchives...no u mě je to prozaický nepoužíval jsem MA a ani nebudu protože, prostě metal tolik neposlouchám :) a je mi jasný a i to beru tak že je to užitečná databáze, která je samozřejmě do obsahu metalu lepší než mm a asi bude nějaký ten pátek, přecejenom ten web funguje hektar času.... já nebrečim ;-) mi je to fuk jeslti jsou někde nebo ne....já jen reagoval na abra ;-) který viděl důvod absence tDEP na MA v něčem jiném ;-)
Nejlepší první full a EPko s Pattonem (jehož styl si pak pan "zpívám na halfplayback a šukám hnusnou pornohvězdu" ehm ehm "vypůjčil")
hehe tak nějak jsem čekal kdy se tohle vyrojí ;-) ale tak trkat se musí....aby se to EPko zbytečně nepřehajpovalo
Ohledně jejich éry s half playbackem. Ať jdou do píči. Je mi milonkrát sympatičtější falešnej Burton než celý DEP. Burton jel za svoje a DEP za Lucku Vondráčkovou. NASRAT! Neposlouchám muziku, protože si přede mnou emo modly našívaj silikonový kozy. Promiň klidně snesu všechny prastarý desky od Bathory po Minor Threat, ale DEP je prostě falešná píčovina.
chápu tě, respektuju to, ale prostě se mi to líbí, to že to nedává je samozřejmě chyba, ale abych pravdu řekl nikdo jsem to u nich neřešil..u tdep budu asi vždy subjektivní :)
DW - 09.02.12 13:04:17
brutíku nebreč :), na metal archives jsou jen metalový alba, proto tam jakýkoliv hardcore/djent/math bandy nikdy nebudou:) Nehledej za tím nějakou nenávist nebo elitářství, prostě se to do metalový databáze nehodí.
Střap - 09.02.12 12:55:02
Brutusaček: Metal archives jsou použitelný docela hodně a to rozhodně víc než databáze kapel na MM. Pokud tam není Dillinger je to v podstatě docela správně. Jmenuje se to metal archives a ne marast archives. Co se DEP týče. Mám to rád někam po "Miss Machine", ale vlastně nevím jestli bych to dneska ještě uposlouchal. Ohledně jejich éry s half playbackem. Ať jdou do píči. Je mi milonkrát sympatičtější falešnej Burton než celý DEP. Burton jel za svoje a DEP za Lucku Vondráčkovou. NASRAT! Neposlouchám muziku, protože si přede mnou emo modly našívaj silikonový kozy. Promiň klidně snesu všechny prastarý desky od Bathory po Minor Threat, ale DEP je prostě falešná píčovina. Ačkoli vliv starších desek nepopírám. PS: Bizzaro jen tak dál článek pěknej. Ač si o tý kapele dneska myslím svoje.
Adolf Satan - 09.02.12 12:17:10
Nejlepší první full a EPko s Pattonem (jehož styl si pak pan "zpívám na halfplayback a šukám hnusnou pornohvězdu" ehm ehm "vypůjčil"), každý pro něco jinýho.. pak už spíš nezájem. Ještě k těm Starkweather, nejvíc se mi pozdává Croatoan, to je do "Morbidního" death metalu a psychopatický vokál (tohodle "dementního hipíka" bych se asi bál :) ), na tom posledním spolupracoval(i) i Dälek snad.. metal-archives jsou fajn, i když starší design byl přehlednější...
brutusáček - 09.02.12 09:10:10
njn, ipko a prvni deska gut, ale neposloucham to uz, je to pro teply intouse z gajc:) dobra sprava je, ze na metal archives se DEP neda najit, to trochu vypovida o tyhle kapele nalestenejch metrousu pro nalesteny rozumbrady:) wacht am rhein!
"How can you not accept dillinger escape plan? " You told it - MATHCORE band. The only disgrace are annoying modern core fans like you, who cannot get from the rules, which kind of bands is banned here. They will NEVER get listed here with their current style - final and definitive answer. "Those two bands are not metal and Ion Dissonance is already on the rejected list" "Why is Converge rejected for not being metal? " to asi tolik k tomu co o dillingrech vypovídá že nejsou na metal archives ;-), btw ten web jsem v životě nepoužil...a evidentně už asi nepoužiju :) add tdep nevim jak onehdá v rock café ..ale v roxy a vloni na brutalu to vokálově bylo supr a show od kapely luxusní...njn tak měli dvě možnosti topit se nějak v tm svým žánru nebo jít jinam..vybrali si mňoukáníčko ale myslim že až do poslední desky je to udělano hodně povedeně, viz miss machine. Calculating je dnes už asi nedotknutelnost....a legendárnost epka možná začíná přesahovat svojí kvalitu :)
666 - 08.02.12 19:31:20
   666: Human Remains zbytecne opomenuty, jestli sem se neprekouknul. Discordance Axis? Osobne mam DEP za ty, ktery ten odkaz a vlivy, ktery meli k dispozici, dokurvili    co ti přesně vadí..že do toho zatáhli pop a mňoukání?
to ne, jak to napsal Abro, umelej prefabrikat pro rozumbrady. To mi ted pripomomnelo, ze ti chlapci jeli cisty vokaly zive na half playback nebo ne!? Hnus. Zive jsem taky ze zbesile skakajicich vegousu nepodelal ani jednou... Nic hlubokyho a vyprcha to za chvili. Celkove jsem od ty kapely asi cekal vic, i toho prinosu. U prvni desky Psyopus jsem si tenkrat rikal, ze by se to jeste mohlo nekam zvrtnout, ale celej ten styl (stahoval jsem toho tenkrat kvanta) me prestal bavit velice zahy. Vystacim si s Human Remains a Faith No More :) Ani Botch nebo Converge jsem neprisel na chut, ale prinos Botch je bez diskuze.
abro666 - 08.02.12 18:30:01
Mam dojem, ze Urine Garden na cd spolecne s Bleached in the Sun vyslo hlavne diky lidem z Cephalic Carnage. Dik za pripomenuti Wicked Innocence.
sis oprasil picoviny, co si chodil ke mennahravat? :)
abro666 - 08.02.12 18:28:34
njn, ipko a prvni deska gut, ale neposloucham to uz, je to pro teply intouse z gajc:) dobra sprava je, ze na metal archives se DEP neda najit, to trochu vypovida o tyhle kapele nalestenejch metrousu pro nalesteny rozumbrady:) wacht am rhein!
brutusáček - 07.02.12 23:34:50
Human Remains zbytecne opomenuty, jestli sem se neprekouknul. Discordance Axis? Osobne mam DEP za ty, ktery ten odkaz a vlivy, ktery meli k dispozici, dokurvili
co ti přesně vadí..že do toho zatáhli pop a mňoukání?
666 - 07.02.12 23:27:20
Mam dojem, ze Urine Garden na cd spolecne s Bleached in the Sun vyslo hlavne diky lidem z Cephalic Carnage.
mozna jo, to nevim, uteklo tam dost casu, ale po confronting to bylo takovy nemastny neslany a uhybaci proste...
Annal - 07.02.12 22:19:03
Mam dojem, ze Urine Garden na cd spolecne s Bleached in the Sun vyslo hlavne diky lidem z Cephalic Carnage. Dik za pripomenuti Wicked Innocence.
666 - 07.02.12 20:49:49
Human Remains zbytecne opomenuty, jestli sem se neprekouknul. Discordance Axis? Osobne mam DEP za ty, ktery ten odkaz a vlivy, ktery meli k dispozici, dokurvili jako Devourment, jen jinym smerem. Song od DEP, co dali Relapse na kompilacku byla naprosta silenost, ale taky posledni vec, kterou jsem od tyhle kapely slysel vic jak 3x, pak uz jsem se jen dival, co se to vlastne deje. A kdyz uz tu padnul Starkweather, tak ti mi dali s nejakym albem, ktery jsem uz davno smazal, zavzpominat na prvni Wicked Innocence, akorat zneli misty moc legracne - byl z toho citit dementni hipik a to vetsinou nepoberu. V obdobi "Conforming To Abnormality" Cephalic Carnage o Skeleton neradi v rozhovorech mluvili. Nevim uz, co se tam stalo, ale tak jako tak inspirace na Conforming neni neokata, mirne receno. Takze i kdyz SOG nejsou v kultovni dekovacce, kredit to nesnizuje. Taky nevim jak do toho vseho pasujou Lethargy, jestli nejak, to by rek spis Strap.
bros - 07.02.12 19:43:46
Starkweather je masakr, znám jen poslední desku ale ta je good
GIANNI - 06.02.12 13:27:25
   brutusáček: zpívej v mathcore bandě a dostaneš porno hvězdu www.youtube.com/watch?v=p4o_uLic5yI    ryspekt!
Michael Keene z The Faceless má tuhle XXX divu :)) http://farm3.staticflickr.com/2690/4309686804_968f9117d5_z.jpg?zz=1 ale aby sme nebyli jen u těch ženskejch, tak se ptám, jestli sou v plánu Ion Dissonance...hlavně teda Solace si myslim, že je hudební přelom v extrému, kterej nakopl spoustu kapel dělat podobný, leč mnohem míň líbivý bordely
Adolf Satan - 06.02.12 11:06:49
do vlivů bych dosadil ještě Starkweather, na které se dost často zapomíná, údajně i (jedna z?) první "metalcore" kapela, sami tDEP je někde uváděli jako hlavní inspiraci a slyšet to tam jde, byť byli Starkweather vždycky "valivější"...
bizzaro - 06.02.12 10:29:26
Ty roky byly fail, mi tam zustaly po Meshu, jak jsem to vcera narychlo dopisoval a nahazoval pred dovcou :-D opraveno. jo, Skeleton byli pro CC urco duleziti, DEP v nich slysim taky a podiovka je taktez jasna. Rorchach neznam :/
Stana - 06.02.12 09:16:27
zpívej v mathcore bandě a dostaneš porno hvězdu www.youtube.com/watch?v=p4o_uLic5yI
ryspekt!
Annal - 06.02.12 07:28:01
Sud ma pravdu s tema Cephalic Carnage. Irony je 2002.
brutusáček - 06.02.12 06:56:24
zpívej v mathcore bandě a dostaneš porno hvězdu http://www.youtube.com/watch?v=p4o_uLic5yI
meshu 888 - 06.02.12 06:44:53
hele pokud si dobře pamatuju, tak calculating je 99 a Irony 2003/4. jinak fpoho článek
lemmy - 06.02.12 02:26:52
Peknej clanek, jen co je pravda. New Yersey je jen preklep :-) Zajimalo by me, kdo zna Rorschach, to byl podle me pro tyhle kapely fakt vyraznej vliv. Neco jak se rikalo o Velvet Underground and Nico, ze sice to album melo jen 2000 lidi, ale kazdej zalozil vlastni kapelu ;-)
Sud - 05.02.12 22:49:42
pěkně šéf.. u těch Cephalic Carnage jsem vždycky spíš slyšel Skeleton of God (thx Ondra), ale ty narozdíl od Dillin v tý slavný děkovačce nezmiňujou.) http://www.metal-archives.com/albums/Cephalic_Carnage/Exploiting_Dysfunction/2413

Zkus tohle