REMAINS OF THE DAY, AUTORITAR, SEE YOU IN HELL, HYMN OF DEAD NATION

report

Po cca ¾ roce se v Brně opět koná hardcore koncert, čili důvod k malé oslavičce. Už při vstupu do klubu – mimochodem velmi pěkného a po všech stránkách uspokojivého – se ukazuje, že jména táhnou. Složení publika napovídá tomu, že nejde ani tolik o to, co hraje, jako spíš o to, že něco vůbec hraje. Hodně metalistů, pár panks, slabou polovičku pak tvoří hc kids.
První se pod pódiem objevují Hymn of Dead Nation. Na pódiu se totiž vyhřívá jen bubeník, jinak je koncert bez pódia, což samozřejmě atmosféře jen a jen prospívá. HODN hrají grind/crust mazec, ale není to nějak ono. Zaujal mě především proslov „My nejsme politická kapela, sme nihilisti.“ – aspoň v této podobě jsem ho slyšel. Bubeník se mi osobně moc nepáčil, jinak bych řekl docela průměrná kapela s průměrnou odezvou.
Druzí, amíci Remains of the Day, to už je panečku jiná káva. Už při chystání nástrojů nás překvapuje houslistka, opravdu tahle kombinace není běžná. A pak už jen nestačím valit oči. Parádní emo-violence se skvělou kytarou (ta mě vážně bídačila!!!) a dynamickým bicmanem…jinak samozřejmě ještě dobrý ječivý vokál, basa a již zmíněné housle. Vše dohromady dávalo velmi zajímavý a dobře znějící mix (snad něco mezi fastcorem a doom metalem…ha ha) který se mi, stejně jako drtivé většině návštěvníků moc a moc líbil. Hrálo se prakticky výhradně z aktuálního materiálu, recenze by měla být v patřičné sekci. Otřesným dusnem sálu tak zazněl ještě jeden vymodlený přídavek a vystoupení končilo.
Třetí kapelu, německé Autoritar moc rád nemám a zdá se mi, že ROTD vysoko nasazenou laťku by těžko přeskakovali i onačejší umělci. No, ale subjektivní pocity (jako že je to spíš hospodská muzika) musím vyvážit konstatováním, že stále bylo na sále hodně lidí, kteří A. ocenili. Přesto, taky se vám zdá, že v Německu existují spousty kapel, které hrají líp a živěji, ale jsou daleko méně známé, než mocně koncertující Autoriar?
Poslední se jali okupovat sál See You In Hell, moji dlouhodobí favoriti z Brna. Jak jsem se jen mýlil, když jsem doufal, že by snad domácí publikum mohlo ocenit tuhle kapelu něčím lepším, než jen stáním a zíráním…Bohužel, brněnské publikum opravdu nepatří mezi ta vděčná, a mě osobně ten chlad – pochopitelně ne fyzický, fyzicky to vypadalo jako v sauně – strašně štval a trochu i mrzel, vždyť je tu kurva jeden koncert za rok! Tak na co čekáte??? Jak říkají Oi Polloi, Ste punx nebo myši? No, k samotnému vystoupení – jako obvykle mě moc potěšilo, ale co bych to rozebíral, kdo jste četli nějaký report z akce kde See You… hráli, víte o čem je řeč. Zazněla větší část dema, vály z desky i jeden nový song + 2x staří dobří D.R.I. Mou skvělou náladu kazilo jen to, že jsem ji asi nesdílel s moc velkou částí návštěvníků. Moc dík všem, kteří se na tomhle koncertu jakkoli podíleli!!!!!

P.S. Koho si myslíte, že urazíte posměškem na odchodu „pičo hele vegan / straight edge ha ha“???

Vložit komentář

Zkus tohle