SNAPCASE

SNAPCASE

Kapela SNAPCASE z Buffala ve státě New York je již léta považována za jedno z nejprogresivnějších a zároveň nejvlivnějších hudebních těles ve stylu zvaném HARDCORE. Členové SNAPCASE apelují k nabourání obecně zažitých myšlenek a protrhávají hráze pozitivní seberealizace posluchačů už od roku 1991 a jejich proklamovaným poselstvím je kombinovat intelektuální teorie s agresivní hudbou. Toto vše, si budete moci již zítra 29/01 ověřit v pražském Lucerna Music Baru, kde vystoupí společně s THE HOPE CONSPIRACY a ALBION.

Kultovní HC label Victory Records, který vydal všechny předchozí tituly SNAPCASE, popisuje nové album End Transmission jako „intenzivní, očistnou a pokrokovou hudební odysseu a zároveň konceptuální vizi futuristické společnosti, zaobírající se tématy jako sebeurčení, předsevzetí či osobní výzva“ a jednoznačně i jako průkazný výsledek neustálého uměleckého rozvoje skupiny.
Již od prvního alba Lookingglasself patří SNAPCASE k pevným základním kamenům HC scény v USA i v Evropě včetně našich končin. Poprvé se v Čechách představili už v červenci 1994 jako předskokani slavných SICK OF IT ALL a poté triumfovali na vyprodaných koncertech v pražském Roxy v srpnu 1995, ve štvanickém skate parku v červenci 1998 a znovu v Roxy v říjnu 2000. Návštěvnost koncertů na turné kapely vykazuje stále rostoucí úroveň a rovněž každého CD se zatím prodalo více než předcházejícícho…
Nové album ve vlastním studiu Salad Days produkoval v HC scéně dobře známý Brian McTernan, bývalý zpěvák legendárních Battery. I na jinak konzervativních hudebních televizních kanálech je občas k vidění aktuální videoklip SNAPCASE ke skladbě Coagulate.
Ani další dva soubory, které tentokrát dostávají šanci se Snapcase vystoupit, určitě nepatří mezi nezajímavé.
THE HOPE CONSPIRACY z Bostonu řadí mezi své vlivy např. Black Flag, Deadguy a Carcass a mají za sebou turné s Boy Sets Fire či Converge. Obě jejich alba, debut Cold Blue i loňské Endnote vyšli na Equal Vision Records a přinášejí pořádnou porci nářezu s vlivy raného agresivního punku i temného apokalyptického post-metalu.
ALBION z Chebu představují špičku české podzimní alternativní scény. V jejich emotivním post-hardcore můžeme slyšet vlivy Fugazi, Radiohead, Grade, Neurosis, Paradise Lost ale třeba i Depeche Mode nebo Bjork…mají za sebou vydání split-LP s pražskou HC stálicí KEVORKIAN a samostatného CD Synthpathy z ledna 2002 na jihočeském labelu Samuel Records.
Snapcase i jejich hosté zkrátka svým koncertem v Lucerna Music Baru ve středu 29. ledna nasadí hned počátkem roku laťku velmi vysoko.

Diskografie Snapcase:
1993 – Lookingglasself
1995 – Steps
1997 – Progression Through Unlearning
2000 – Designs For Automotion
2002 – End Transmission

websites:
www.snapcase.com
www.thehopeconspiracy.com
albion.czechcore.cz

převzato z houser.cz

Tagy:

aktuálně

diskuze