Články

přeposlat článek tisknout

VUVR, Endless, Disfigured Corpse, Mythopoeia, Promises, Alienation Mental

  • kdy: 1.9.2001
  • kde: Brno, Boro

Na místo konání mocné akce dorážíme o kapánek později, takže stíháme pouze konec první z účinkujících kapel – Disfigured Corpse. Jejich materiál mě z CD dost baví, a tak se na oblíbenou hitovku MFNS dokonce trochu proskočím (pochopitelně sám) a ještě si vyprosím přídavek (SOB od Bilosových Malignant Tumour). I po pouhých dvou písničkách, které jsem stihl, musím říct, že přestože kapela hrála dobře a zvuk ji taky nepohřbil, divákům se do noty netrefila. To bylo ovšem spíš složením publika, které na fajnový grind asi nemělo náladu.
V nastalé přestávce se věnujeme opravdu závažným debatám (mrkni na www.shindy.cz kde na fóru uvidíš, co jsme řešili ;-)) Jako druzí nastupují Endless, doom-rockoví panáčci, kteří si mě svou osobitostí taky docela získali. Sice tento typ hudby na koncertech moc nemusím, ale bylo to velmi originální, živé, a na koncertě to docela fungovalo. Jejich nová deska asi bude stát za poslech.
Následující pražské drtikoly Alienation Mental jsem viděl asi poprvé v životě, takže mě jejich sekec mazec překvapil. Podle všeho to vypadalo, že jim ozvučení moc nepřeje, dokonce asi v půli setu redukovalo přetržení strum (viděl jsem dobře?) sestavu o jednu kytaru. Přesto mě vyloženě nadchli svým všeničícím brutal death grindem. Fakt smrtící věc, s tím boostrováním to přehnali, ale asi právě díky němu nakonec vše vyznělo tak brutálně. Skvělé!
Při další kapelce Mythopoeia jsme spíš postávali venku, protože ty pomalejší doomovky moc nemusím, a podle toho, co jsem slyšel ze sálu mi přišli opravdu náležitě pomalí. Fans byli myslím s jejich setem spokojeni, já se raději zdržím hodnotícího soudu.
Podobně u následující kapely, Promises, která je čím dál slavnější, nemůžu jasně říct nějaký odsudek. Zdálo se mi, že hrají docela na dobré úrovni a snad i poměrně svojsky, ale přesto bych se na ně dívat asi nevydržel. Neřekl bych ale, že to je chyba v nich, zkrátka mě tenhle žánr nesedí.
No a nakonec kdo jiný, než domácí mazlíčci z VUVR. Nevím kolikrát už jsem se snažil vtlouct čtenářům do palice, že tohle je nejlepší kapela, která u nás hraje, ale kdo byl na tomhle koncertě, ten musel vidět sám. Opět vražedný set složený převážně z věcí z nové desky, jednoho fungl nového songu (kills!!!) a jedné připomínky starých Slaves of Time. VUVR mě opět totálně zničil, takže jsem jen stál se zavřenýma očima a poslouchal tu hudbu sfér, která se kolem mě roztočila. Skutečně vynikající!!!
Na závěr ještě musím ocenit dobrou skladbu kapel (sice trochu předoomováno, ale i tak víc než pestré) při které si každý přišel na své a ještě si třeba rozšířil obzor. No a především v dnešní době až neskutečně příjemnou cenu šedesáti kaček. Snad ani nemusím říkat, že tuhle turbo-akci (bohužel ne účastí fans, jinak určitě) organizoval Absurd Conflict management. Jestli u vás tenhle cirkus taky staví – jde o šňůru kapel – pak neváhejte ani vteřinu!

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze

aktuálně

diskuze