Články

přeposlat článek tisknout

ALLMETAL fest #7 > Dying Passion, Condemnation, The Substance Of Change

  • kdy: 18.10.2002
  • kde: Olomouc, S-klub

Diano, je přesně 21:38, pátek 18.10., nacházím se v Olomouci v klubu zvaném S-klub. Dnes se tady koná akce zvaná Allmetal Fest, kterou ti podrobněji popíšu později.
Právě dohrála kapela THE SUBSTANCE OF CHANGE, kteří byli pozváni, aby nahradili kapelu X-Core. Musím Ti říct, že mi to místy připomínalo Meshuggah; znáš přece Meshuggah, ne? Skladby byly celkem komplikované, ze začátku to mělo grády, ale časem začaly jednotlivé kompozice splývat, až se to zdálo být jednotvárné. Poslední dvě písně, na které bych Tě chtěl upozornit, byly daleko čitelnější, proto byla větší chuť pařit, ale celkový dojem byl prapodivný. K jejich smůle kytaristovi během hraní praskla struna, tak nucená přestávka vyvolala další rozpaky.
Diano, je přesně 22:45 a já mám za sebou představení slovenské kapely CONDEMNATION. Sice si ze začátku nemohli nějak sladit intenzitu kytar, ale brzy se vše vyřešilo a „braťja“ do nás mohli pustit proud svého doom metalu, který místy přecházel až do blacku. Jedna skladba začínala moc temným klávesovým partem a já jsem si říkal: Teď by mohl přijít nějaký pěkný black. A taky že jo. Rozjelo se jim to pěkně, radost pařit.
Diano, je 23:54 takže stále ještě pátek. Právě dohráli DYING PASSION, překvapivě nebyli umístěni až na samotný závěr. Když to srovnám s koncertem, kde dělali předkapelu Gatheringům, se mi zdáli daleko více sehraní (pravdaže, vždyť to bylo už předloni). Nechtěl bych Ti říkat mylné informace, Diano, ale myslím, že už s D.P. nezpívá Zuzka, ale Hanka z F.S. Až na pár neukázněných fanoušků – starých a ožralých, samozřejmě, kteří zpěvačce a flétnistce házeli pod nohy skleničky a váleli se po pódiu, to bylo velmi příjemné představení. Hráli převážně skladby z nové desky Voyage. Byl poznat velký rozdíl v zakomponování flétny do celé hudby. Dřív mi přišlo, že je tam navíc a jen zpestřuje projev, ale teď se podílela na melodice i atmosféře skladeb stejným dílem, jako ostatní nástroje. I zpěv byl rozdílný, sice ne moc, ale Hanka má trochu něžnější výraz než Zuzka.
Diano, je 0:42, tedy máme již sobotu a já odcházím za rachotu DEMENTED RETARDED. Této hudbě moc nerozumím, takže Ti o ní nemohu povědět podrobněji. Ale přirovnal bych to ke kafemlýnku, a protože nepřijela ani slovenská kapela GALADRIEL, tak pro mne byli hvězdou večera Dying Passion.

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.