Deka prázdnin

Deka prázdnin

article_552_px2

1. Made Out Of BabiesThe Ruiner

Prázdninová deka je pořádně vyhřátá sluníčkem, ale v rožcích jsou ještě nevyschlé louže festivalového bláta, a pokud jde uprostřed o ten flíček? Ten patrně způsobilo blaho při poslechu aktuálního alba Made Out Of Babies: The Ruiner. Snad to bylo vystoupením na Silver Rocket letní mašině, i my jsme zde nedávno nadšeně o Potěhulce v zemi pejskařů (Holandsku) psali. Skvělý emotivní hardcore, trochu křiku (screama), krásně obtěžkaný zvukem s obrovským nasazením a gradací prostě už nelze více doporučit.

article_552_px3

2. CynicPromo 08

Cynic, mazlivě Cyníček chystá desku. Druhou desku. Desku po patnácti letech od legendárního Focusu. Jmenovat se bude Traced in Air, a ačkoli na ni stále ještě čekáme, už teď se uniklé ukázky povalují pod samým vrcholkem marastího TOPu. První tři písničky v čele s mazlivým Evolutionary Sleeperem jsou předzvěstí velké hudební události.

article_552_px4

3. Genghis TronRemixes (vol.1)

První část masivního projektu série remixů Genghis Tron je konečně na světě. Obsahuje sice jen pět písniček, ale konkrétní autoři jednotlivých remixů jsou: Steve Moore, Justin Broadrick, Rob Crow a jedním kouskem přispěli Eluvium. Jestli bylo původní album Board Up the House kontroverzní, remixy jej posunují ještě dál. Koketérie kytar s elektronikou je dotažená do nejrůznějších konců, původní divoké nápady jsou nově kroceny… A povedlo se, o tom svědčí jistě nejen třetí místo v prázdninové dece. Abych trošku navnadil i na druhý díl, mají se objevit mimo jiné Ulver nebo Odd Nosdam.

Tipy:

Pívečko, párek, hořčice, sluníčko, rozuměj prázdniny, léto, teplo, ale o tom v

article_552_px1

tomhle článku tak úplně povídat nebudu. Začnu totiž s Kehlvin a jejich Holy Cancer a to je opačnej pól zeměkoule. Bouře, zima, černo před očima, máš v ruce nůž a nemáš moc jinejch možností. Jsi včela, která se právě snaží vyletět zavřeným oknem, vzpomínáš na to, jak si poprvé házel žabky na přehradě, na svůj první milostnej románek. Sludge plnej beznaděje, zoufalství, ale i melancholickejch vzpomínek, sludge, u kterýho se dokážeš upít k smrti. Pokud ti něco řiká pojem Rosetta nemáš nad čím uvažovat.

Pokud ti náhodou voní elektronika nalámaná přes 4 a víc kolen, nový EP od dvacetiletýho ukrajinskýho pána, co se volá Limewax by mohlo bejt právě to, co hledáš. Temný jak tma, akorát o něco víc, beaty zlámaný víc než zuby Ol´ Dirty Bastarda, a k tomu hlavu proplachující drum n bassová repetitivnost, co víc už by jsi chtěl.

A hned další plně prázdninová, oddychová deska. Máš rád Converge? Sere tě, když se do mathcoru zbytečně vkládá melodika, heavy metal, mezihry? Tak u Robotosaurus a jejich nový deky Manhater se ti budou klepat prsty, půjde pěna od huby a budou kapat sliny. Tlačenej neurotickej mathcore bez žádnejch serepetiček okolo, synkopy, nervy, krev.

A abych oddechovou kolekci pěkně zakončil, na závěr jeden bonbónek s bílym práškem. Young Widows se svým Old Wounds nechávají doopravdy mozek vyleptat práškama, lékama, čichadlama a vším dalším, co dokáže přivodit pořádnou závislost. Basa, která všechno před sebou drtí jako tank, zpěv feláka, co si právě otřel mouku z nosu a dopil patnáctý pivo, a k tomu úchylně pískavej skřípot kytar, kde se láme všechno, co kdysi bylo rokenrol. Užijte si posledních pár letních posezení s pivem, párkem a trochou hudebního přísnění.

Pro co vše se ještě hlasovalo: Capricorns, Jarboe, Don Cabalero, Capsule, Enslaved, Paradise Lost, Paatos, Victor Wooten, Dark Knight soundtrack, Sadist, Mathias Eick, Carcass, Septicflesh, Robotosaurus, Murcof, Neurosis, Kehlvin, Lack, Gride, Mouth of Architect

Seznam sosy sos adres pak přímo z.d.e!

Tagy: