Články

přeposlat článek tisknout

Dizorderz, Dementor, Martyrium Christi

  • kdy: 13.9.2002
  • kde: Praha, Hells Bells

První bandičkou byli sympaťáci Dizorderz se svým pohodovým death-trashem. Ač mě tento styl normálně vůbec nezajímá, musím uznat, že jsou kluci dobře sehraní a jejich vystoupení mělo sílu. Na tvrdý základ naroubovaná melodická sóla a vyhrávky, dynamický vokální projev, houpavé pomalejší pasáže + výborná komunikace s publikem - zkrátka výborná živá kapela, která musí zaujmout každého fanouška tvrdší muziky. Svůj set trošku natáhli kvůli zpoždění druhých dvou kapel a zakončili parádním coverem od své oblíbené Sepultury, což fanoušci jistě ocenili. (8/10)
Druzí na řadu přišli mnou dost očekávání slovenští deathmetaloví Dementor. Výborný hutný zpěv a sympatický projev byl asi tím nejlepším z jejich vystoupení, které bych shrnul jako nudnou, rychlou, tuctovou deathovou klepačku. Málo změn a těch nečekaných, popř. zajímavých ještě míň, všechno podtržené absencí druhé kytary. Jak to bývá u deathových kapel, basák i kytarista-zpěvák byli sice oba na slušné technické úrovni, ale nápady chyběly. Nuda. (3/10)
Poslední na řadu přišli Martyrium Christi a hned od začátku mě svou hudbou probudili, protože přesně to co mi chybělo u Dementoru, našel jsem u MC. Bohatý našláplý projev se spoustou změn, sól, přechodů, prostě death jak řemen. Kapela má svůj vlastní ksicht, sice nic extra originálního v jejich hudbě nenajdete, ale pokud je vám smrtící kov alespoň trošku blízký, můžu Martyrium Christi vřele doporučit. (8/10)

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.