Srpnové koncerty 2019

Srpnové koncerty 2019

Srpen tradičně patří Brutal Assaultu, ale pražský koncert Aluk Todolo byste rovněž neměli vynechat.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

Pokud by někdo z pravidelných návštěvníků Marastu chtěl přispět svými tipy do budoucích článků, stačí se ozvat do komentářů.

čtvrtek 1. srpna

OM + THE BUG (UT Connewitz, Lipsko, Německo) – FB event

mIZZY: OM a The Bug jsou celkem nečekaná kombinace, která by ale mohla být naživo zajímavá. Navíc v super Lipským klubu. Škoda toho termínu a že nedorazili aji k nám.

sobota 3. srpna

FATAL BLASPHEMY FESTIVAL (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Koncert tří (stále)nadějných mladých kapel. Voluptas ve společnosti frýdeckomísteckých Darkwind a taktéž pražských Descent. Black, ambient, death a doom. Nedočkavci na BA tady směle můžou pomalu začít ladit formu.

úterý 6. až sobota 10. srpna

BRUTAL ASSAULT 24 (pevnost Josefov, Jaroměř) – FB event

LooMis: Na Warm-Up party se areál otevítá ve 14:00 a první Victims to odstartují v 17:00. 5 dní hudby, kina, výstav a dalších doprovodných programů je tady. Je třeba něco dodávat? Po minulém ročníku jsem už byl nalomenej, že i nepojedu, ale nakonec se zase rok s rokem sešel a opět vyrazím na svůj jediný festival v roce. I když se řada kapel opět opakuje, BA patří právě svojí další pestrou nabídkou menších a středních kapel k tomu, pro mne, nejzajímavějšímu festivalu u nás. Ale bude to teda šichta.

mIZZY: Už jen kvůli Antaeus a Ved Buens Ende má letošní Brutal smysl. Ale na Hellhammer, Eyehategod, Daughters, repete Emperor a spoustu dalších kapel se opět hodně těším.

Doporučuje také DR.

edit LooMis: o samotném BA, na co se těšit a co neminout, má dva obsáhlé články - úterý, středa, čtvrtek a pátek a sobota.

pondělí 12. srpna

PUP (Café v lese, Praha) – FB event

brutusáček: PUP jsou kanadská punkrocková kapela složená ze čtyř kamarádů z dětství. Poprvé v Čechách, po metalovém brutalu to bude chtít nějaké odlehčení.

čtvrtek 15. srpna

LUMERIANS (007 Strahov, Praha) – FB event

mIZZY: Údajně dobrý psychedelic/space/krautrock, který stojí za to vidět.

pátek 16. až neděle 18. srpna

DOBRŠSKÁ BRÁNA (Dobrš) – FB event

JSt: Nic nevím, ale hraje tam bůh Arve Henriksen s vokálním triem Trio Mediaeval, kde zpívá jeho žena. Jinak tam jsou zřejmě folky, jazzy, world... A asi pěkné prostředí.

středa 22. až sobota 31. srpna

OSTRAVSKÉ DNY (Ostravské centrum nové hudby, Ostrava) – FB event

JSt: Zásadní je, že tam proběhne Feldmanova opera Neither na "libreto" Samuela Becketta. Jinak tam bude klasicky spousta kvalitních věcí, šestihodinový Feldman, Eastman, Riley atd. atd.

středa 28. srpna

ALUK TODOLO + NÁV + TOMÁŠ NIESNER (Underdogs, Praha) – FB event

JSt: Tak zase jednou děláme Aluk Todolo a nepochybně to bude opět totální hypnóza. Plus nový místní bm Náv a fantastický ambient Tomáše Niesnera.

mIZZY: Kombinace psychedelického noise/krautrocku s blackovým feelingem, kterou předvádí Aluk Todolo, je naživo vždycky parádní. Vlastně se jedná o jednu z těch kapel, která vás pokaždé překvapí, jak je dobrá. Na Brutale jsem stihl jen posledních pár minut, tak tohle je samozřejmě povinnost.

Doporučuje také DR.