Články

přeposlat článek tisknout

X-MAS HELL Fest > Hazy Decay, Root, Ador Dorath, Crashpoint

  • kdy: 21.12.2002
  • kde: Ostrava, Tančírna incl. special intie' s Big Bossem

Tak dneska je 21. kteréhosi a já jsem se vyskytnul v Ostravě na nějakém festu (s názvem si nejsem moc jistý). Než jsem se stihl rozkoukat a pokecat se všema známýma lidičkama, začalo se na pódiu dít něco mezi Korn a Sepulturou. Zjistil jsem, že to jsou CRASH POINT ze Studénky. Na rozjezd večera to bylo moc příjemné. Rvali do nás ten svůj „bordel“ s takovou radostí, až se nám hlavičky sami začaly třepat. Jednu chvíli jsem měl pocit, že hrajou něco od Fear Factory, ale všichni kroutili hlavou, jako že ne. Tak jsem si asi jen trochu halucinoval. Potom zase nějaké pomalé (že by balada?), ale rozjelo se to. Celkový dojem moc prima.
A pak se dostavil první hudební orgasmus večera v podobě ADOR DORATH. Z toho jejich CD jsem byl dlouho nemocný a teď budu dlouho nemocný z koncertu. Kdo je nezná, ať si přečte recenzi. Měli sice jen jednoho kytaristu, ale ten to zvládal za oba, že to ani nebylo poznat. Zahráli 6 nebo 7 věcí z debutu a myslím, že všechny posadili na prdel. Opravdu velmi intenzivní performance. Zvuk se povedl, možná jen trochu klávesy mohli zesílit. Vokalisti se střídali, doplňovali i spojili v jedno (myslím zpěv, žádné sprosťárny). Ukrutně dobrý koncert!
Jako třetí (pro mne překvapivě) hráli ROOTi. No, co vám mám o nich psát? Bylo na nich vidět, jak jsou v pohodě a v klidu, a to se taky promítlo do jejich vystoupení. Strašně dobrá atmosféra zavládla v Tančírně, všichni si ten koncert maximálně užili (alespoň to tak vypadalo). Snad jen tracklist: Theriak, Nativity, The Book, Black Seal, Kärgeräs, The Festival of Destruction…… a asi 4 staré kousky, ale vytřepalo se mi to z hlavy, tak kdo víte, napište. Ale i kdyby hráli koledy, tak se z toho všichni poserou, že? Já teda jo.
Proč mi nikdo neřek, že tady jsou dneska Guano Apes? Ne, vážně. HAZY DECAY spustili ten svůj veselý hardkórek. Po Rootech a Adorech to bylo takové…. Duté orgány mi sice rezonovaly do rytmu, ale moc mě to nechytlo. Tak jsem šel radši pokecat s Big Bosem. Možná, kdyby hráli na rozehřání, že by to bylo lepší… no to je jedno.
Na DISFIGURED CORPSE jsem tam už nezůstal (řídil jsem zpátky do Olmika- mazec!!!).
Tak to je všechno. Na konec přepis z diktafonu „rozhovor“ (moc inteligentní slovo) s BB.

Jak se těšíš na vánoce?
BB: Nevím, co to je, kurva ani, takže…

To je takové to šílenství, co se tu děje kolem…
BB: Jestli jsou todle vánoce, tak to je dobrý. (pozn. – stáli jsme u baru uprostřed davu) Doufám, že Ježíšek přinese všem stříbrný Bafomety, hahaha…

A pak se demonstrativně upálí na stromečku…
BB: A zhasíme to spermatem…. hahaha

Jak to, že jste nehráli poslední?
BB: To je pro začátečníky, hrát poslední, neblbni.
Blackie: Myslím si, že by to ani nebylo dobrý, povač lidi stejně spěchaj domů. A i nás to přestalo bavit čekat, až odehrajou všechny kapely a hrát v jednu ráno.

A můžete se dřív ožrat…
Blackie: No samozřejmě, že nějaký panáčky tu právě probíhají…
BB: Vůbec nejde o to, kolikátej hraješ, ale jak to umíš. Onehdá jsem se snažil prosadit, abysme hráli první, ale neprosadil jsem to.

No když seš hvězda, musíš hrát poslední…
BB: No to je právě ta chyba. takhle to funguje jen u nás. Třeba jedeš ven, hlavní hvězda večera jsou Slayer vole, ti hrajou třeba v devět vole a po nich hraje ještě dalších 20 kapel.

...přichází Igor... Kde máš ty fešné boty? (viz foto, jestli bude)
I: Na sobě.
BB: Dávej si bach, pičo, to je Marastjakcyp, vole.
I: Jej. Jeden se mi už představoval v Praze. Já mám strach, s tím foťákem…

To není foťák, to je diktafon…
I: Tak to jsem idiot..
BB: To je idiot!!!! To je debil ten Hubis.

Já bych měl mít nějaké inteligentní otázky, ale mě nic nenapadá.
BB: Ser na to, pičo. Tak nic, tak si uděláme rozhovor. Jak se máš?

No, jde to…
BB: Co váš Cyp, dobrý?

Cyp se má fajn… haha
Co Marast? hahaha…

Marast, jak cyp. Ještě se ptej, to mě baví…
A co posloucháš za muziku?

To nebudeš znát, nějaké Růty.
No to stačí úplně. Nejsem vůbec zvědavý na ty tvoje kapely posraný. Oblíbený film nějakej?

Twin Peaks od Lynche.
Jo tak piks, dobrý.

A ty? A máš to!
Nečtu, nedívám se, nic mě nezajímá. Všechno to jsou zkurvení pozéři zasraní a mrdám je do hlavy.

A co posloucháš za muziku?
Nic.

A svoje desky posloucháš? přikývne A jak se ti to líbí?
Vůbec! Hehehehe….
přišel nějaký týpek pro podpis…
BB: Ten už nás má osmdesátkrát!! Všude. Všude! Ten má fotky, který já vůbec nemám, hajzl. Vždycky mi to slíbí tady, piča a stejně mám hovno, vole. Vloni mě vyfotil, jak vycházím z hajzlu a letos jsem mu ji už podepisoval. Co vloni, to bylo letos, vole. V Trinity…

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.