Novinky ze světa filmu (42. týden)

Článek

Tentokrát se ve filmových novinkách podíváme na evropské dokumenty, na úspěšnou americkou herečku skutečných amerických rozměrů a také do moravských filmových luhů a hájů. A je tu první upoutávka na Avengers!

Donedávna ji znali jen fanynky a fanoušci seriálu Gilmorova děvčata či Mike & Molly, ale od úspěšné komedie Ženy sobě (Bridesmaids) vypadají vyhlídky herečky Melissy McCarthy mnohem lépe. Moderovala Saturday Night Live (každý z tohoto pořadu na půdě americké komedie něco znamená nebo bude znamenat) a New Line Cinema koupili práva na její komedii Tammy. Půjde o road movie hlavní hrdinky, která dostane padáka, zjistí, že manžel ji podvádí, a vydá se tak raději na cesty se svou opileckou matkou. Půjde tedy o setkání dvou dospělých žen, kterým se v životě dvakrát nedaří. Podobné ladění jako Ženy sobě. A ty byly hodně dobré!
  
 Někteří lidé mají v životě smůlu. Jistý ambiciózní scénárista jménem Michael Alan Rubin se kdysi rozvedl se svou japonskou ženou již po líbánkách a pak o tom napsal scénář. A protože pán má asi od té doby hodně smutný a prázdný život, podal žalobu na tvůrce Pařby v Bankoku, že vykradli jeho scénář i jeho životní příběh. A prý v tom bude mít ruce jeho bývalá žena, chtěla ho zostudit a něco si vydělat. Jenže jak říká Woody Allen (a někdo, od koho to opsal), když už musíš krást, vykrádej ty nejlepší. To nebude tento případ.
  
Po úspěchu nízkorozpočtového hororu Paranormální aktivita založilo studio Paramount malou divizi Insurge, která bude produkovat několik nízkorozpočtových snímků ročně. První počin se jmenuje The Devil Inside a není o ničem jiném než o staré dobré posedlosti ďáblem. Hlavní hrdinka Isabella přijíždí do Říma za svou matkou, která během exorcismu zabila 3 lidi a je držena v psychiatrickém zařízení. Dá se dohromady s dvěma knězi a snaží se matce pomoci. Podle traileru to asi není dvakrát dobrý nápad.
 
Natáčet filmy v Íránu, to už není taková legrace. Íránská herečka Marzieh Vafamehr byla ve své zemi odsouzena k roku vězení a 90 ranám holí za účinkování ve filmu My Theran for Sale. Film z australské koprodukce vypráví o herečce, které vládní režim znemožní účinkování v divadle. Ačkoli je promítání filmu v Íránu zakázané, pirátské kopie kolují vesele. Tak alespoň exemplární trest, ať se sdělení filmu potvrdí. 
 
Evropská filmová akademie ohlásila nominace na nejlepší evropský dokument tohoto roku. „Taneční“ snímek Wima Wenderse Pina (oceněný i zde na Marastu), holandský film o proměnách indonéské společnosti  Stand Van De Sterren a koprodukční pohled na Zemi jako planetu protipólů (vybraných protilehlých míst) ¡Vivan Las Anitpodas!. Vítěz bude vyhlášen 3. prosince v Berlíně. 
 
Režisér Vladimír Michálek (Zapomenuté světlo, Babí léto) natáčí momentálně na Moravě snímek podle scénáře Marka Epsteina (Václav, Roming) Posel. Jde o příběh mladého messengera, který se hrdě staví proti konzumnímu životu a pokrytectví dnešní společnosti. Během filmu se však ukazuje, že tím sobecky ubližuje svým blízkým. Scénář získal cenu Sazky za nejlepší nerealizovaný scénář. Původně měl Morávek natáčet pro kina, ale nakonec skončil v brněnském studiu České televize a půjde „jen“ na televizní obrazovky. Hlavní roli hraje Matěj Hádek, ve vedlejších rolích uvidíme herce moravských divadel.
  
 
 Je závěrem libo první trailer na Avengers? Prosím!

Vložit komentář

brutusáček - 20.10.11 16:24:55
GIANNI - 20.10.11 15:30:01
souhlas Brute...sem zvědavej na recku
brutusáček - 20.10.11 09:54:23
pro mě nejlepší dokument a vlastně i film letos je Senna, recenze se připravuje ;-)
bizzaro - 20.10.11 08:15:06
mne taky nekdo ukradl zivotni pribeh, jisty Mark Z :)) Paranormal Activity picovina, ale o My Theran for Sale jsem slysel, ze je dobry. Pinu doporucuju, ale velky platno udela sve..

Zkus tohle