Novinky ze světa filmu (34. týden)

Článek

Kromě smutné zprávy o smrti Tonyho Scotta se dnes podíváme na další plány Chrise O’Dowda z IT Crowd, natáčení erotického dramatu Larse von Triera či trailer na novou sezónu Dextera.

Ellen Page

Ellen Page si zahraje jednu z hlavních rolí v celovečerní hrané adaptaci oscarového krátkého dokumentu Freeheld. Ten vyprávěl o příběhu policistky Laurel Hester, která na smrtelné posteli bojovala o to, aby mohla její družka Stacie Andree (Page) dostávat po její smrti její policejní penzi. Její heterosexuální kolegové a kolegyně s tím neměli problém, ale lesbický pár ještě v roce 2005 podobné právo neměl. Pár nakonec změnu pravidel vybojoval. Scénář píše Ron Nyswaner, autor Philadelphie. A přese všechny internetové diskuse, Ellen prý lesba není.
 
Ještě před pár týdny bratři Scottovi pobývali na jedné z amerických leteckých základen kvůli výzkumu pro možné pokračování Top Gunu. A minulý týden spáchal Tony Scott sebevraždu. Zanechal dopis na rozloučenou a skočil z mostu poblíž Long Beach. To vše v 68 letech. Tony Scott byl prvním režisérem, který v akčních filmech začal ve velké míře pracovat s formálními prostředky jako je rychlý střih, zpomalení záběru, sytost a kontrast barev atd. Jeho postupy se inspirovali Michael Bay či Peter Berg. Sice si asi nebudeme znovu a znovu užívat Top Gun nebo Nepřítele sátu, ale rozhodně nezapomeneme na Pravdivou romanci nebo Posledního skauta. Uvidíme, zda se o režisérově smrti dozvíme něco bližšího.
 

Chris O'Dowd

Kariéra Chrise O’Dowda se od Roye z IT Crowd značně posunula. V komedii Ženy sobě přesvědčil o tom, že britský přízvuk může být sexy, a dva roky na to pracuje na scénáři k vlastní komedii odehrávají se během patnácti let vývoje a pádu irského hospodářství. Navíc dostal hlavní roli v seriálu BBC2 a HBO Family Tree. Zahraje si průměrného muže, který zdědí po tetě krabici plnou podivností a vydává se hledat své kořeny. Režíruje Christopher Guest.
 
Kdo dokoukal poslední sérii Dextera, jistě je převelice zvědav na pokračování…něco málo naznačí trailer na sedmou sezónu! Nenajdeme v něm ohlášené hostující hvězdy, mezi které patří například Ray Stevenson (Řím) a Calista Flockhart (Ally McBeal). První díl uvidíme 30. září.
 

Charlotte Gainsbourg

Zdá se, že točit pod taktovkou Larse von Triera může být zábava. Shia LaBeouf se novinářům svěřil, že jeho sexuální scény v chystaném erotickém dramatu dánského režiséra Nymphomaniac nebudou hrané, budou tzv. „natvrdo“. Film bude příběhem sexuálního života ženy (Charoltte Gainsbourg) od mládí do padesátky. Role mají kromě LaBeoufa také Stellan Skarsgard a Nicole Kidman. Co nebude legální, bude ve filmu rozmlženo. Ve finále vzniknout dvě verze filmu, které se budou lišit právě svojí explicitností. Aneb může být porno umění?
 
Většinou Američané předělávají japonské filmy. Jednou tomu bude naopak. Loni v listopadu souhlasil Clint Eastwood s tím, že Warner Brothers Japan natočí japonskou verzi jeho Nesmiřitelných. Hlavní roli stárnoucího zchudlého samuraje, který přijde na ostrově Hokkaido v roce 1880 poslední práci, bude napsána na tělo Kenu Watanabemu (Počátek), roli Morgana Freemana a Genea Hackmana si zahrají Akira Emoto a Koichi Sato. Premiéra je plánována na podzim příštího roku.

Vložit komentář

bizzaro - 28.08.12 01:09:07
ten trailer k Dexovi je hustej!

Zkus tohle