Novinky ze světa filmu (16. týden)

Článek

Naši oblíbení herci, krásné herečky, další projekt J.J. Abramse nebo nové detaily o dalším Batmanovi. To vše tu pro vás dnes máme!

Marion Cotillard

Až do data premiéry budou (nejen naše) stránky plnit novinky o natáčení The Dark Knight Rises, o tom není pochyb. Také není pochyb, že herci mají rádi Christophera Nolana a on má rád své herce. Proto do menších rolí obsadil svěřence z Počátku  Marion CotillardJosepha Gordona-Levitta. Levitt si zahraje jednoho z členů týmu komisaře Gordona a Cotillard členku správní rady Wayne Enterprises, která se v Bruci Wayneovi snaží probudit filantropické sklony zděděné po otci. Prý se bude natáčet mimo jiné v Pittsburghu, jehož Civic Arena (Jágr! Jágr!) je určena k demolici a hodila by se na nějakou pěknou filmovou destrukci.

Okolo každého nového projektu J.J. Abramse se dělají tajnosti. Pro Paramount bude Abrams natáčet snímek Zanbato. Jedná se o název velké japonské sečné zbraně, se kterou bylo možné čelit i útoku kavalerie, neb prý dokázala jedním sekem setnout koně i s jezdcem. Nicméně, Abrams si k projektu přivolal jako scenáristky Monicu Breen a Alison Schapker, kteří produkovali jeho seriály Alias, Ztraceni i aktuální Hranice nemožného. A prý už pro něj chystají další seriál.

Rebecca Hall

Britský režisér Stephen Frears a scénárista  D.V. DeVincentis, kteří spolu natočili například Všechny moje lásky, se pouštějí do amerického projektu. Adaptují román Beth Raymer Lay the Favorite: A Memoir of Gambling, která se z obyčejné servírky v Las Vegas vypracovala mezi nejlepší bookmakery. Poté, co se zamiluje, postupně přehodnocuje svůj život a především svojí profesi. V hlavní roli uvidíme (Britku) Rebeccu Hall (Vicky Cristina Barcelona, Dokonalý trik), sekundovat jí budou Joshua Jackson (Hranice nemožného) a Bruce Willis. Evropské základy projektu klade i produkční společnost Pathe.

Hugh Laurie

Dva (nejen) naši oblíbení seriáloví herci dostali hlavní role v celovečerních filmech. Hugh Laurie (Dr. House) v adaptaci knihy Lloyda Jonese Mister Pip posledního bělocha na válkou poničeném ostrově Bougainville. Založí tam školu, kde mimo jiné předčítá dětem svou oblíbenou knihu Nadějné vyhlídky od Charlese Dickense a pomáhá dětem bojovat s vlastní složitou situací.
Michael C. Hall si společně s Verou Farmigou zahraje v černé komedii Love, Scotch and Death. Scénář napsal právě tvůrce seriálového Dextera James Manos Jr. o jednom bláznivém týdnu jeho života. Po návratu z dovolené zjistil, že jeho rodiče zemřeli společně přirozenou smrtní ve spánku, musí bojovat s podivínským organizátorem pohřbu a bláznivým pastorem, dětmi a šílenou manželkou. Aby toho nebylo málo, je zatčen za zabití manželčina milovaného psa. Na oba filmy se moc a moc těšíme.

Herec Tim Roth zatím natočil jako režisér jen válečné drama Válečná zóna (1999) a i jeho druhý počin nebude žádná lehká zábava. Půjde o adaptaci non-fiction knihy Marca Parenta Turning Stones: My Days and Nights with Children at Risk. Autor byl neúspěšným hercem, který se připojil k nové sociální službě Emergency Children's Services v New Yorku. Zasahoval v rodinách týrajících a zneužívajících děti, ochraňoval oběti a spolupracoval s policií na zatýkání rodičů. Christian BaleRoth by rád viděl v hlavní roli Sama Rockwella a celý film plánuje natáčet digitálně.

Christian Bale dostal Oscara (Fighter), takže i Sean Penn, známý svým vysokým míněním o sobě samém, ho bere do party. Ve válčeném dramatu The Last Photograph si Bale zahraje válečného zpravodaje, který jako jediný přežil útok afghánských teroristů na skupinu Američanů. Penn ztvární bývalého zvláštního vojáka, který žurnalistovi nabídne za spolupráci na osvobození jeho příbuzného svůj příběh. Režírovat bude Niels Arden Oplev (Muži, kteří nenávidí ženy).

Vložit komentář

Zkus tohle