Novinky ze světa filmu (18. týden)

Článek

Tak nám zabili Usámu, paní Millerová...a musí se měnit filmové scénáře. A konečně přinášíme informace o nových projektech Tarantina a Formana, o kterých bylo dlouho ticho po pěšině!

Usama Bin LadenAmerické zvláštní jednotky zabili Usámu Bin Ladina. To víme všichni, ale co to znamená pro několik filmových projektů, které o jeho osobě začaly vznikat? Většina z nich totiž během posledních let usnula nebo byla zrušena, teď však studia mohou scénáře oprášit. První vlaštovkou je adaptace knihy Garyho Bernstena Jawbreaker, která popisuje hon na Bin Ladina v počátcích války v Afghánistánu a již zakoupil Paramount. V aktivní přípravě je projekt Kathryn Bigelow (Smrt čeká všude) Kill Bin Laden, jehož scénář vypráví o fiktivním dopadení a usmrcení teroristy...co teď? Upravit scénář dle náhlého zásahu reality, celý ho přepsat nebo rovnou projekt zrušit?

Tým, který připravil 3D moderní dobrodružství Tří mušketýrů (trailer zde), se pustí do další výpravné podívané, do zániku Pompejí. Opět pod režijní taktovkou Paula W.S. Andersona postaví scénáristé do centra příběh otroka, který doufá ve svobodu a ve sňatek s dcerou svého pána, která je přislíbena jistému senátorovi. Otrok je prodán a odeslán lodí těsně před výbuchem Vesuvu. Vrací se však do Pompejí zachránit své milované. Začne se natáčet na jaře 2012.

Quentin Tarantino, Christoph WaltzChce-li Quentin Tarantino oznámit, že dopsal scénář, dal mu jméno a předal ho bratrům Weisteinovým, prostě dá fotku obalu scénáře na Twitter. Jeho spaghetti western se bude jmenovat Django Unchained a je částečně inspirován filmem Sergia Corbucciho Django z roku 1966. Django je osvobozený otrok, který se spojil s německým nájemným lovcem lidí (Christoph Waltz). Ten mu pomůže pokusit se vysvobodit manželku z otroctví jižanského plantážníka. Film se prý do jižanských otrokářů opře podobně ostře jako Pancharti do nacistů.

Miloš FormanMiloš Forman nikdy nemusel od jednoho filmu k druhému nijak pospíchat a nedělá to ani dnes. Na oznámení o jeho novém projektu se čekalo dlouho. Nyní prý v jednání jeho účast na adaptaci knihy Mitchell Zuckoffa Ponzi’s Scheme: The True Story of a Financial Legend. Charles Ponzi byl italský imigrant, který na počátku 20. století vymyslel způsob, jak se velice rychle obohatit. Peněžní vklady nových investorů využíval k vyplácení starších investorů. Dnes jde o možná nejznámější způsob podvodu, které mu se říká „Ponzi scheme“, česky „letadlo“.

Natáčet remake vlastního filmu? Dělá to kde kdo a rozhodl se to udělat i režisér akčních béček Albert Pyun, který v roce 1989 natočil Van Dammeova Kyborga. Van Damme tehdy putoval s ženou-kyborgem přes post-apokalyptickou Ameriku, aby předali v ženě obsaženou životně důležitou informaci. Samozřejmě o ni má zájem i spousta zlých lidí. Režisér prý spolupracuje s MGM na získání práv, už prý sehnal peníze a chce se spoléhat spíše na hranou akci než počítačové triky. Otázka je, zda by nešlo peníze investovat užitečněji.

Sacha Baron CohenSacha Baron Cohen dává dohromady obsazení své nové komedie The Dictator. Sám si zahraje dvojroli pasáka koz (zvířat, pánové) a svrženého diktátora, který je ztracen kdesi ve Spojených státech a je odhodlán obětovat svůj život, aby zabránil nastolení demokracie v jeho milované zemi. Výrazně do jeho příběhu zasáhnout dva muži ze Středního východu v podání Bena Kingsleyho Jasona Mantzoukase. Režie se ujme Larry Charles, který natočil nejen Borata a Bruna, ale také výborný dokument Proboha! (Religulous). Filmu bychom se měli dočkat v květnu 2012.

Vložit komentář

DW - 09.05.11 19:57:10
Docela mě mrzí, že nikdo není schopnej zpracovat řecký báje normálně a vždycky se z toho stane nebetyčná ptákovina
LooMis - 07.05.11 13:41:00
Imoltál!
brutusáček - 05.05.11 15:06:40
a 300 se mi hodně líbilo zpracováním.....
bizzaro - 05.05.11 15:05:37
300 podruhe, takze se to mohlo jmenovat klidne 30.000 :)
Stana - 05.05.11 14:36:24
brute ten link cos dal vypadá hodně našláple!
brutusáček - 05.05.11 11:56:24
Mno..tak ten tarantino bude libovej a forman taky nezní špatně jinak docela mě zaujalo tohle, věřim tomu víc než souboji titánů http://www.csfd.cz/film/246663-immortals/videa/

Zkus tohle