Novinky ze světa filmu (18. týden)

Článek

Nové trailery na Promethea i The Dark Knight Rises, další filmová role pro Rihannu, další filmová verze románu Nicka Hornbyho či produkční plán Pixaru na následující roky. To vše a ještě víc dnes ve filmových novinkách!

Rambo

Sylvester Stallone prohlásil, že pátý a poslední film o Rambovi vypadá nadějně. Mělo by jít o výbušný závěr a Sly by ho rád zasadil do prostředí drogových gangů v Mexiku. Rambo prý došel do životní fáze, kdy si uvědomí, kdo je a proč dělá věci, které dělá. Zda je dělá pro sebe nebo proto, že to od něj ostatní očekávají. No, tak snad se u toho všeho přemýšlení a kontemplace bude taky střílet, krvácet a umírat.
 
Rihanna si poprvé vyzkoušela herectví jako drsná vojanda v Bitevní lodi (a rozhodně nebyla horší než celý film) a už se mluví o její další roli. Měla by si zahrát záporačku v šestém pokračování série Rychle a zběsile. Společně s Vinem Dieselem, Paulem Walkerem, Dwaynem Johnsonem a Ginou Carano by mohla začít natáčet po Evropě během pár týdnů.
 
Peter Jackson promítl před pár týdny novinářům a lidem od filmu 10 minut Hobita a všichni pak používali slovo zklamání. Jackson popsal promítání jako technickou prezentaci rychlého střihu, z které nebylo možné pochytit ani záblesk postav (ukázky scén Bilba a Gluma). Až bude mít film premiéru, bude možné ho vidět v celkem šesti formátech: 24 FPS 2D, 24 FPS 3D, 24 FPS IMAX 3D, 48 FPS 2D, 48 FPS 3D, 48 FPS IMAX 3D.
 

Rooney Mara

Romány Nicka Hornbyho si hledají na plátno cestu pravidelně, spisovatel píše sem tam i scénáře (Škola života). Jeho dalším scénářem bude adaptace románu Colma Toibina Brooklyn, který se odehrává v 50. letech v New Yorku a jeho hlavní hrdinkou je irská imigrantka, která volí mezi svou rodinou v Irsku a milovaným Američanem. Hlavní roli si zahraje Rooney Mara (Muži, kteří nenávidí ženy). Hornby také připravuje k zfilmování svůj román Dlouhá cesta dolů. Jde o příběh čtyř sebevrahů, kteří se na Nový rok setkají na střeše budovy, ze které chtějí skočit. Dohodnou se, že dají životu ještě rok šanci, a vznikne mezi nimi pouto. Tři ze čtyř hlavních rolí jsou již obsazené, uvidíme Toni Collette, Pierce Brosnana a Emila Hirsche.
 
Studio Pixar oznámilo svoje nové projekty na roky 2014 a 2015, a po hříchu, jsou jen tři. Prvním bude snímek The Good Dinosaur režiséra Boba Petersona (Vzhůru do oblak) ze světa, ve kterém nedošlo ke srážce Země s asteroidem, a dinosauři nevymřeli. Dalším bude v roce 2015 projekt režiséra Lee Unkricha (Příběh hraček 3) o Dnu mrtvých v Mexiku. Další film Peta Doctera (Vzhůru do oblak) se prý bude odehrávat uvnitř lidské mysli.
 

Jessica Brown Findlay

Akiva Goldsman dostane 75 milionů dolarů, aby jako svůj režijní celovečerní natočil nadpřirozený thriller podle románu Marka Helprina Winter's Tale. Jeho hrdinou je mladý zloděj, který s jedné noci vloupe do domu manhattanského boháče (Russel Crow) a všechno to skončí tím, že se zamiluje do jeho umírající dcery (Jessica Brown Findlay). Na hlavní roli je několik adeptů, mezi jinými Garrett Hedlund, Liam Hemsworth, Aaron Johnson či Colin Farrell.
 
Režisér spousty komedií Adam McKay natočí remake komedie z roku 1974 Ve městě v sobotu večer (Uptown Saturday Night). Bill Cosby a Sidney Poitier (také režíroval) v něm hráli kamarády, kteří navštíví ilegální noční klub, kde je okradou. Neproplacený los z loterie je však pro ně motivem najít zloděje a získat svoje peněženky zpátky. V nové verzi by se měli objevit Denzel Washington a Will Smith. Kdo jiný.
 
A skončíme trailerovými novinkami. Online jsou další luxusní upoutávky na třetího Batmana i na Promethea a obě nabízí nové záběry a podrobnosti k příběhům a jejich protagonistům. Uslyšíme (velice hlasitého) Banea a zahlédneme i některé prazvláštní organismy temné planety. A koho zajímají první fotky z nové tarantinovky, nechť si poslouží.

Vložit komentář

Zkus tohle