MoHa!

report

Už dlouho jsem se na nějakej koncert netěšil právě tak, jako na MoHa! a o to

report_716_px1

víc mě mrzí, že nakonec report odbydu jedním odstavcem plných červenejch tich a nedokončenejch vět, protože… protože MoHa! to tak udělali taky.
Moc se toho věru během slabší půlhodinky nepředvedlo. Úvodní čtvrthodina. Ehm, ehm. Jako intro krásně funkční, blastbeaty střídaný tichama, ostrý světla do očí, blikání rozpadlýho neonovýho nápisu, fajn čtvrthodinka, během který se člověk pobavil zlomyslností hlavních aktérů. Ale ne půlka setu, po který se hoděj tři písničky z nový desky a pak už jen zařízlá kachna a šup domů. Ne že by mi vadilo krátký vystoupení, pokud je dostatečně intenzivní, nemám s tím problém. Tak jak to MoHa kdysi předvedli v Arše. Ale tady kapelu neustále provázely prostoje, štelování, přešlapování nohou, ehm, ehm…
Tři písničky (i když samozřejmě super písničky, třema sešívačkama

report_716_px2

napevno sešitý struktury, který se bez ustání ženou dopředu, složitý a přitom plně funkční, tlačej jak nejlepší tlačenka, do toho spoustu octa až pálí jazyk, párty jak má bejt) s tichem uprostřed a neustálým štelováním prostě dobrej koncert neudělaj, chutná polívečka, navnadí na hlavní chod, ale ten… není, takže zůstává jen prázdnej žaludek a krušnej večer před sebou. To kručení, to nééé.

Vložit komentář

AddSatan - 28.05.14 11:08:47
k dnešnímu koncertu na Náplavce (Rašínovo nábřeží) (viz. níže) cituji SR fórum: "kdo se chystáte večer na náplavku na batalj, brutal blues a palahniuk, tak při extra chcanci se koncert přesouvá na cibulku" Cibulka - usedlost v Košířích (ulice U Cibulky)
AddSatan - 25.05.14 20:14:12
BRUTAL BLUES (Nor) = Anders Hana (MoHa!, Noxagt, Ultralyd, Blodsprut) – drums/vox + Steinar (Psudoku, Parlamentarisk Sodomi, BxSxRx) – guitar/vox (tak proto mi to připomíná Psudoku :) ) math/noise/free jazzy grindcore https://soundcloud.com/brutal-blues http://www.youtube.com/watch?v=yHL8kxeXld4 + BATALJ (De/Swe) noise/mathcore/power violence někam do The Locust, Daughters, Melt-Banana, Retox (zhruba, přibližně, volně...) http://batalj.bandcamp.com/ http://vimeo.com/22125060 25. 5. Ostrava - Plan B (+ Otloukánek) 26. 5. Brno - Skleněná louka 27. 5. Č. Budějovice - Velbloud (+ Gride) 28. 5. Praha - Náplavka/Bajkazyl (+ Palahniuk)
brutusacek - 02.06.09 22:18:08
malo hulim
yarrdesh - 02.06.09 22:05:57
to vyzniva nejak utocne, skoro jako ofenzivni "co?!?!". oprava : pro nebe to byl buky, zatimco kotek byl set, a stejny bylo jiny, zatimco se uplne tipovalo. , jsem chtel rict.
bizz - 22.05.09 16:40:58
taky mozny ;-)
yarrdesh - 22.05.09 15:54:05
co kdyz to byl ale uplne jinej set, akorat pro kotka a bukyho to bylo stejny?
brutusacek - 22.05.09 11:41:42
tak si tipnu že to byl uplně stejnej set, akorát pro kotka to byla nuda a pro bukyho sedmé nebe :)
bk - 22.05.09 01:09:14
dobrej, a asi výstižnej report. asi toho měli plný trenky, kucka, kdo ví. každopádně, jak už jsem několikrát opakoval, brněnský a olomoucký sety byly krvelačný a tučný. letos asi nejvíc. nejnovější materiál (úvodních cca 20 minut - skřípění, výtrysky, ticha, kašlání lidí v publiku) vs. nový materiál (one-way ticket to candyland) cca půl napůl. hodně mě pobavila hra reflektorů. zhruva po deseti minutách napůl chaotickýho skřípění pecka mezi oči. a čau, už to jelo. paráda.

Zkus tohle