Novinky ze světa filmu (38. týden)

Článek

Po zdravotní přestávce se filmové novinky vrací s informacemi o končících i nových seriálech, o letošních cenách Emmy či o tom, že třetí část Cornetto trilogie v českých kinech nakonec bude!  

Nymphomaniac

Novinka Larse von Triera Nymphomaniac bude nářez. A to ani nemáme na mysli pravděpodobný obsah filmu, ale jeho délku. Režisér prý natočil přes 100 hodin materiálu natočeného nejrůznějšími technikami a nyní se ho snaží sestříhat na cca pětihodinovou verzi. Nebo do dvou dílů. A ještě přemýšlí, že by k tomu přihodil i seriál. A v první polovině by to měla být spíš komedie a v Dánsku se má promítat na Vánoce v „soft“ verzi. V Cannes příští rok ale asi bude k dispozici „hard“ varianta.
 
Po osmi sezónách skončil seriál Dexter. Na jeho začátku jsme si všichni zamilovali stylového sériového vraha, který díky svému kodexu vraždil zásadně jen nepotrestané zločince. Kdo měl seriál jakž takž rád, asi prožil po finále chvíle vzteku či zklamání. Soudě dle reakcí na internetu to tak měli mnozí, včetně bývalého producenta Clydea Phillipse (první čtyři série). Ten měl pro Dextera vymyšlený zajímavý konec. Představme si Dextera na lůžku smrti, jak při vpichování smrtelné injekce skrze sklo pozoruje všechny své významné oběti, včetně jeho ženy a šéfové. Ale takhle to, bohužel, nedopadlo. Z tohoto pohledu možná dobře, že AMC po třech sezónách ukončila The Killing.
 
A když nám několik seriálů končí, je tu jeden, který právě začal a sledovanost má více než slušnou (přes 10 milionů diváků vidělo pilot). Jedná se o seriál stanice Fox Sleepy Hollow, který jak název napovídá, vypráví o bezhlavém jezdci a strážcích zákona, kteří ho pronásledují společně s podivínem Ichabodem Cranem, který byl v armádě samotného George Washingtona. Nicméně se odehrává v současnosti a pilot režíroval sám Len Wiseman a píší autoři Star Treku Kurtzman a Orci. V hlavních rolích se představují spíše neokoukané tváře, ale brzy prý uvidíme například Johna Nobela (Fringe). A také se chystá seriál Americké Psycho!

 
Když jsem nemohla najít datum premiéry poslední části Cornetto trilogie, myslela jsem si, že to musí být omyl. Nebyl. Čeští distributoři se rozhodli, že komedie trojice Pegg-Frost-Wright U Konce světa do českých kin nepůjde. Fanoušci se však začali na internetu (včetně csfd.cz) hlasitě ozývat a společnost Cinemart nakonec vše dojednala. Takže se uvidíme v kině 24. října! A předtím a potom stylově v nějakém pubu.
 

Emmy uváděl NPH

Televizní ceny Emmy byly letos předány po pětašedesáté. Nejlepším seriálovým dramatem byl zvolen Perníkový táta, komediálním již počtvrté Taková normální rodinka. Herecká ocenění si odnesli Jeff Daniels (Newsroom), Claire Danes (Homeland), Jim Parsons (Teorie velkého třesku) a Julia Louis-Dreyfus (Viceprezidentka). Režie Davida Finchera byla oceněna v seriálu House of Cards, Steven Soderbergh a Michael Douglas so odnesli ceny za (v USA televizní) film Liberace! Kompletní výsledky najdete zde.
 
Jack Nicholson prý končí s filmem, protože trpí výpadky paměti. Lidé okolo herecké legendy to sice popírají, ale v Nicholsonově věku a s tím, co má za sebou...
 
Keanu Reeves může se svým původem šmahem hrát samuraje, ale Rusa? Měl by si skutečně zahrát hlavní ruského mafiána ve filmu finského režiséra Antiho Jokinena The Criminal. Ten chystá ságu inspirovanou událostmi z finského a ruského kriminálního podsvětí, založenou na výpovědích zatčených a konzultacích s finskou policií. Natáčet by se mělo v Petrohradě, Helsinkách a Dublinu a ve filmu by se měli objevit Angličané a Američané mluvící však rusky.

Jerry Bruckheimer

 
Bylo to dlouhé a velice výnosné partnerství. U Disneyho měli od roku 1990 let přednostní právo na filmy producenta Jerryho Bruckheimera, nyní se Bruckheimer rozhodl smlouvu neobnovit s cílem produkovat dospělejší filmy. Pro Disneyho však ještě natočí další Piráty z Karibiku. Pod touto smlouvou vznikly takové kasovní trháky jako Top Gun, Pearl Harbor, či Armageddon, ale i zklamání jako Princ z Persie či Osamělý jezdec. Disney má však jako vlastník Marvelu, Lucasfilmu a Pixaru hodně příležitostí k vysokým výdělkům.
 
Posedlost fanynek a (nejspíš také) fanoušků Tomem Hiddlestonem je úžasná. Marvel oznámil, že v druhém Thorovi se jeho Loki objeví naposledy. A fanoušci sepsali petici ve věci samostatného celovečeráku pro Lokiho v podání Hiddlestona. Asi láska. 

Vložit komentář

LooMis - 27.09.13 15:30:23
Po zhlédnutí posledních pár minut celého seriálu se musí nasrat i ten největší flegmatik na světě :D
mě nejde do hlavy, jak takovejhle konec mohl někdo prosadit (vymyslet chápu, i když nechápu, jak taková blbost mohla vůbec někoho napadnout); "první" konec bych ještě bral, ale ten dodatek je totální kravina brutíku - sedmička je OK, celou osmičku bych nezatracoval, ale poslední díl je fakt slátanina
mIZZY - 27.09.13 14:31:20
Po zhlédnutí posledních pár minut celého seriálu se musí nasrat i ten největší flegmatik na světě :D
bizzaro - 27.09.13 14:14:21
tvl, nestraste s tim Dexem. prece si to takovy roky drzelo dost solidni uroven
Baara - 27.09.13 13:43:56
má cenu toho dextra dokoukávat..nevidlě jsem ani sedmou sezonu ještě :)
Nemá. Já ti to budu vyprávět :-)
Baara - 27.09.13 13:27:55
8. série je špatná celkově, to je fakt, jeden velkej chaos, ale člověk doufal, že finále bude mít nějakou základní úroveň nebo se to třeba trochu vyšvihne...že si řeknu, ok, poslední série na hovno, ale za to finále jim to odpustím. A ono to bylo ještě horší. Fakt jako kdyby to psala nějaká autroka Valentýnek nebo telenovel! Někteří po tom nemohli vzteky usnout :-)
brutusáček - 27.09.13 13:26:20
má cenu toho dextra dokoukávat..nevidlě jsem ani sedmou sezonu ještě :)
mIZZY - 27.09.13 11:14:22
Pětihodinovej Trier jo? Na to jsem teda zvědavej :) A co se Dextera týče, tak celá poslední série je dost ubohá.
bizzaro - 27.09.13 09:11:41
Trier je silenec a bude tomu odpovidat urcite i film. a Dexter konci prej uplne tragicky, jo? budu muset 8. zkouknout..

Zkus tohle