Únorové koncerty 2022

Článek

Drtivá většina zahraničních turné je zrušená, ale několika koncertů tuzemských kapel a turné Teethgrinder, Inhumate a Distaste se snad dočkáme.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

pátek 11. února

TENGRI + MAYON + ETERA (Klubovna, Praha) ­– FB event

mIZZY: Post-rocko/metalový večer v dejvické Klubovně. Těším se hlavně na Tengri, které jsem viděl naposled před rokem a půl v Soulkostele, kde odehráli snad jeden z nejhezčích koncertů, co jsem od nich viděl, takže věřím, že jsou stále ve skvělé formě.

sobota 12. února

JULIUS EASTMAN: CRAZY NIGGER (Rudolfinum, Praha) – FB event

AddSatan: Jak už jsem psal v reportu – převážně rychlá, resonující, propracovaná (post-minimalistická psychedelie pro 4 klavíry, částečně aleatorická, takže to bude zase trochu jiné. Takže možná půjdu znovu.

úterý 15. února 

VALENTINE'S METAL PARTY ROCK CAFÉ FREEZONE(Rock Café, Praha) – FB event

LooMis: V rámci úterků zdarma se v Rock Café tentokrát představí trojka Between The Planets, Noisebleed a Nocturnal Pestilence, přičemž zejména první v pořadí se minulý rok zapsali do našich hudebních srdíček, potažmo celoročního TOPu, vynikají třetí deskou Parallel World

středa 16. února

AVA TRIO + MUŠHUŠŠU (Punctum, Praha)

JSt: Portugalský jazz s nádechy nejrůznějších středomořských folklórů, který tentokrát slibuje, že bude mnohem míň jazzu a mnohem víc ambientního ohledávání zvuku. Plus improvizace na kontrabas a elektroniku.

DEBUSTROL + HYPNOS (Futurum, Prara) ­­– FB event

LooMis: Dvě tuzemské legendy na jednom pódiu, přičemž Debukastrol letos kroutí už úctyhodný 35. rok. Takže, pro mě za mě, klidně se všichni userte.

INHUMATE + TEETHGRINDER + DISTASTE + INSISTENT (Rock Café, Praha) – FB event

brutusáček: Pro mě hlavně Teethgrinder, kteří byli na Josefově geniální, doba je turbulentní tak snad se tam uvidíme.

čtvrtek 17. února

POLONIUS + OBELISK OF LIGHT + KULT MASEK + DRÉN (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Výkvět českých dronařů, slovenský hlukař a především Polonius, špinavé zvukové koláže, které budují úplně nové světy s alternativními pravidly: návštěvy mimozemských lodí ve starém Římě a Egyptě.

PLANETY + ARAN SATAN (V. Kolona, Praha) – FB event

brutusáček: Bohnice jsou na tyhle malý koncerty úplně super a navíc Planety.

pátek 18. února

INHUMATE + DISTASTE + TEETHGRINDER + SICK SINUS SYNDROME (Barrák, Ostrava) – FB event

Dantez: Ostravský Barrák v únoru poslouží jako příkoří pro grindovou řež. Více než headliner ze soupisky zaujmou holandští Teethgrinder, kteří při každém mnou dosvědčeném vystoupení projevili neskutečnou vervu. Neurazí ani lokální patologický grind Sick Sinus Syndrome pod taktovkou Bilose z Malignant Tumour.

neděle 20. února.

SHE PAST AWAY + DEATHSOMNIA (Palác Akropolis, Praha) – FB event

Dantez: She Past Away už po léta doručují konzistentně kvalitní taneční darkwave, který navíc okouzluje v daném žánru atypickou turečtinou. Dvojici doprovází mechanický bubeník, což v tomto případě drivu hudby jen napomáhá. Kapelu doprovází britská goth rocková Deathsomnia.

úterý 22. února

THALIA ZEDEK BAND (Kaštan, Praha)

brutusáček: „Nezaměnitelná, intuitivní hra na kytaru. Zraňující písně a naléhavý hlas – někdy plný naděje, jindy bolestně drásavý.“ Se píše o Thalii a já to podepisuji.

středa 23. února

HARSHOCALYPSE NOW!(Balada bar, Praha) – FB event

mIZZY: Koncert měl proběhnout už v lednu, ale vzhledem k onemocnění většiny vystupujících byl přesunut o měsíc později. Pro mě dokonce v lepší den a s jedním interpretem navíc. Harsh noise výplachy od Drén, USNU?, Dimmacherus, Violence Junkie a Krysy prostě v covidové době potřebuješ!

čtvrtek 24. února.

INJURY RESERVE + BODY MEAT (Underdogs, Praha) – FB event

Dantez: By the Time i Get to Phoenix někdejší arizonské trojice Injury Reserve si loni poměrně snadno uzmulo post nejlepší rapové desky. Materiál z novinky bude nyní možnost poslechnout naživo v pražském Underdogs. Koncert je součástí turné, které zbylá dvojice pojímá jako uctění zesnulého, na poslední desce ještě aktivního, člena Stepy J. Groggse.

HACKEDEPICCIOTTO + SÍTĚ (Kaštan, Praha) – FB event

AddSatan: Alexander Hacke z Einstürzende Neubauten s manželkou, (post-)industriální rock, smyčce, elektronika, psychedelie, drone, divné písničky, hrdelní zpěv, vlivy různé tradiční/folkové hudby a kdo ví co ještě. A k tomu psych/drone/ambient i nějaké ty beaty (dub?) od Sítí.

pátek 25. února

ROOT + INFERNO (Melodka, Brno) ­– FB event

mIZZY: Tou dobou jsem měl být na Ved Buens Ende a Alkerdeel v Belgii, ale jelikož byl koncert opět přesunut, pojedu tak maximálně do p… No do Přerova! Ale po cestě bych se mohl zastavit na Inferno v Brně. Na Islandu byli super, tak snad nezklamou ani doma.

Vložit komentář

AddSatan - 11.02.22 09:45:33
19. 2. Frisk + Kesherul Neg Pineg + So Sner v Punctu mj. Peter Orins (bicí TOC) + Petr Vrba, Susanna Gartmayer - basklarinet (!), free jazz/core, improvizace, elektronika, psychedelie atd. www.facebook.com/events/700705574669708

Zkus tohle