Novinky ze světa filmu (25. a 26. týden)

Článek

Chystají se na nás klející a souložící loutky, tvůrce Districtu 9 uveřejnil podrobnosti o svém novém filmu a Rob Zombie točí film o hokeji. A bohužel zemřela režisérka Nora Ephron.

Nora Ephron a Meryl Streep

V 71 letech zemřela na leukémii jedna z nejuznávanějších scénáristek a režisérek Hollywoodu Nora Ephron. Ephron je v podstatě tvůrkyní žánrů moderní romantické komedie, ve kterých však dala mnohem větší prostor silným ženským postavám. Jejím druhým manželem byl novinář Carl Bernstein, zapojený do aféry Watergate, o které prý Ephron věděla více než mnoho jiných lidí. Prosadila se v době, kdy studiový systém ženám příliš prostoru nedával, a prošlapala cestu několika dalším režisérkám. Byla původně novinářkou, posléze scénáristkou (nominace na Oscara za scénář k filmu Slikwoodová). Jako scénáristka se definitivně etablovala filmem Když Harry potkal Sally, jejím prvním režisérským úspěchem byl Samotář v Seattlu a samozřejmě Láska přes internet s duem Tom Hanks – Meg Ryan. Posledním filmem Ephron byla Julie a Julia, které vynesla její dlouhodobé spolupracovnici Meryl Streep další nominaci na Oscara.
 
eRkový loutkový film? Scénárista Todd Berger a režisér Muppetů Brian Henson říkají, že proč ne? Chystají snímek The Happytime Murders o loutkovém soukromém detektivovi, který se dostane na stopu sériovému vrahovi, který zabil jeho bratra a chystá se odkráglovat herce jedné televizní show. Scénář je prý velice černá komedie zahrnující sex, násilí i drsnou lexiku. Prý takový Nelítostný souboj, jen s loutkami místo De Nira a Al Pacina a něco pro nás, fanoušky Avenue Q (Internet is for porn!).
 

Baywatch

Aby bylo jasno, celovečerní Pobřežní hlídka nebude parodie! A důvodem není, že je těžké parodovat parodii na seriál, ale to, že celovečerní Jump Street 21 mělo úspěch, a bylo komediální, neparodovalo původní seriál. Scénář byl dokončen na přelomu roku, a ačkoli děj je zjevně přísně tajný, prý je v něm role pro Justina Timberlakea jako bývalého olympijského plavce, který se snaží stát členem záchranářského týmu. A pokud by David Hasselhoff a Pamela Anderson měli zájem (dělají snad něco důležitějšího?), role jsou připraveny i pro ně. Je tohle opravdu nezbytné, pane producente Ivane Reitmane?
 

Philadelphia Flyers 1967

Rob Zombie se zatím jako režisér pohyboval především na poli hororu či thrilleru. Teď se však rozhodl natočit film o hokejovém týmu Philadelphia Flyers Broad Street Bullies. Tým založil vicepresident philadelphských fotbalových orlů v roce 1966. Tým byl v době, kdy pravidla NHL držela nejlepší hráče pouze v původní šestce (šest týmů založivších NHL), bandou třicátníků, která se však postupně propracovala mezi nejlepší. Tým byl vyhlášený fyzicky nátlakovým stylem hry (odtud přezdívka bullies), který zaskočil dokonce tým Sovětského svazu 1976, který na protest odmítal dokončit zápas supersérie. Sověti se vrátili na led pod hrozbou ztráty platu a prohráli 4:1. Zombie prý bude mít při natáčení plnou podporu NHL.
 
Režisér japonského (a bohužel i druhého amerického) Kruhu Hideo Nakata napíše a natočí adaptaci komiksu The Suicide Forrest. Čtyřdílný komiks Ela Torrese vypráví o Američanovi pracujícím a žijícím v Tokiu, který musí vyhledat pomoc policisty, protože ho pronásleduje duch sebevraha. Žije totiž nedaleko od lesa Aokigahara, který leží za Tokiem a je „nejoblíbenějším“ místem pro páchání sebevražd na světě. A říká se, jak taky v Japonsku jinak, že duchové tam zemřelých se stále pohybují po lese.
 

Neill Blomkamp

O snímku Neilla Blomkampa (District 9) Elysium se toho dlouho moc nevědělo. Při příležitosti prodeje lístků na testovací projekci však byla uveřejněna oficiální synopse. O čem to tedy bude? V roce 2159 je lidská civilizace rozdělena na dvě části a dvě planety. Bohatí a zdraví žijí na zbrusu nové vesmírné stanici zvané Elysium a zbytek lidstva se tlačí na zničené a přelidněné Zemi. Členka vládní administrativy (Jodie Foster) se snaží prosadit imigrační zákon, který by navždy bránil Elysium před přistěhovalci ze Země. Zoufalý a nemocný pozemšťan (Matt Damon) přijme však blíže nespecifikovaný úkol, který by mohl zachránit nejen jeho život, ale znovu spojit lidstvo v jedno. Dále uvidíme například Sharlto Copleyho (hvězda Districtu 9), Alice Bragu či Diega Lunu. Premiéra je plánována na březen 2013. 

Vložit komentář

bizzaro - 02.07.12 12:14:57
od Blomkampa si slibuju mnohe..
brutusáček - 02.07.12 12:06:57
pobřeží hlídka, dalas, berverly hills...asi jsem zpátky v 90kách chuck norris je mrtvý, ted letí michael bay - http://www.michaelbayfacts.com/more/3.php

Zkus tohle