Říjnové koncerty 2024

Článek koncerty měsíce

Největší počet Marasťáků se v říjnu pravděpodobně potká na koncertě The Body & Dis Fig a následně na Nubivagant s Häxenzijrkell. Na podzim je ale jako tradičně překoncertováno.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

__________________________________________________________________________________

středa 2. října

FANFARE CIOCĂRLIA (Palác Akropolis, Praha) – FB event

mIZZY: Údajně nejrychlejší turbo dechovka na světě. Žena na nich už byla a zbožňuje je, tak když to máme kousek od baráku, půjdu se taky podívat. Očekávám samozřejmě námrd jak hovado.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 3. října

RAFAEL TORAL + HOLSER & CASSIERS + ACETYLENE + KULT MASEK & PETR VRBA (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Spectral Evolution od Torala je místy docela fascinující, krásná i halucinogenní záležitost – něco jako elektro(akustický?)nický zpěv tropického ptactva v pralese s drone/ambientem na el. kytaru a varhany. No a dál tam bude spousta další ambientní, drone, najazzlé, experimental aj. hudby, trubky, elektronika atd.

JSt: Tak trochu velká věc. V českém debutu zahraje Rafael Toral, který dělá hudbu třicet let a zvládl (s náležitým ohlasem) ledacos, letos ale vydal klíčovou desku Spectral Evolution, která je jakousi syntézou jeho ambientních tendencí, stop jazzu a experimentálních puzení. Tak trochu Fennesz, kdyby místo shoegaze rozkládal jazz. Duo henriksenovské trubky Hilde Holsen a ruchů a zpěvů Lynn Cassiers by mělo být taky parádní, další dva projekty minimálně hodně solidní.

FORGOTTEN TOMB + NOCTURNAL DEPRESSION (Parlament Club, Plzeň) – FB event

vihkav: Jak lépe začít intenzivní koncertní měsíc, než v Parlamentu s legendárními DSBM průkopníky? Od Forgotten Tomb sice nemůžeme čekat mnoho starého materiálu, ale jejich změna stylu ve mně žádnou pachuť nikdy nezanechala a na každém albu jsem našel nějakou instantní klasiku. Zkrátka skládat Herr Morbid furt umí, i když už často zrychluje do tempa rock’n’rollu. Ani jejich původně francouzský protipól nikdy naživo nezklamal – od Nocturnal Depression lze naopak nádhernou melancholii čekat vždycky. V posledních letech si navíc tyto dvě kapely propůjčují členy, takže je často vídáme spolu, což je velké plus. Jsem zvědavý, jaké skladby tentokrát uslyšíme.

__________________________________________________________________________________

pátek 4. října

PREHISTORIC WAR CULT + DOLCHSTOß + VYŠEHRAD (Myslíš?, Praha) – FB event

mIZZY: Jedna z na poslední chvíli potvrzených akcí, které se vyplatí nevynechat. S Prehistoric War Cult jsme hráli v Německu a je to fakt výborně uskřípanej a nadrcenej war metal. To druhý neznám, ale Vyšehrad je poslední dobou taky čím dál lepší, plus Myslíš? je fajn knajpa s hromadou craftů na čepu a kazašským válečníkem za barem. Navíc to je pátek, takže poslat tam pár piv při poslechu násilné hudby je morální povinnost.

Dantez: Aneb když je tu war metalového bordelu ze zámoří málo, pořád je možnost. Prehistorický válečný kult si za svá živá rozbíjení nevysluhuje nic jiného než chválu. Krytí Vyšehradem skrze jiný žánr dává pořád smysl. Večírek při ležérním pátku jak korálek z troglodytní kosti.

FORGOTTEN TOMB + NOCTURNAL DEPRESSION (Escape, Vídeň, Rakousko) – FB event

vihkav: Jen echo, že Plzeň není jediná blízká zastávka. Když to tam bude dost dobré, tak si možná dám i tohle opáčko – alespoň se do té Vídně už konečně podívám. Doufal jsem na jiných zastávkách v trochu vícekapacitní místa, což tak dle fotek úplně nevypadá, takže underground forever.

__________________________________________________________________________________

úterý 8. října

LAUREL HALO + LEILA BORDREUIL (MeetFactory, Praha) – FB event

AddSatan: Laurel Halo s pomocí mé nejoblíbenější violoncellistky přehraje své loňské album Atlas, což je dost pěkná, rozmlženě ambientní klasika/jazz/elektronika, která může oslovit mj. fanoušky Tima Heckera nebo Deaf Center. Něco jako procházka opuštěným, polorozpadlým, honosným sídlem v husté mlze s ozvěnami slavné a možná lehce ponuré minulosti.

JSt: Rozlámané rytmy i snivost Laurel Halo mám rád roky a hlavně, cellistka Leila Bordreuil minule naložila tak strašlivě, že zkrátka chci vidět, co tu bude dělat.

POPPY SEED GRINDER + AMOK + AMOCLEN (Rock Café, Praha) – FB event

vihkav: Tradiční podzimní koncert Poppy Seed Grinder zadax. Kdo že to tam teď zpívá?

OWLS WOODS GRAVES + ABOVE AURA (Barrák, Ostrava) – FB event

Dantez: Polská ukázka black metalu v punkovějším i tradičnějším podání. Nic světoborného, na standardy Ostravské nabídky ale poměrně potěšující.

__________________________________________________________________________________

středa 9. října

OWLS WOODS GRAVES + ABOVE AURA (Modrá Vopice, Praha) – FB event

mIZZY: Nějaké ty polské blacky a punky. Owls Woods Graves v Bergenu měli naprosto otřesný zvuk, tak by mě zajímalo, jak zní v normálnějších podmínkách.

KALANDRA + LILI REFRAIN (Underdogs‘, Praha) – FB event

vihkav: Kdo ještě neviděl Kalandru, musí, tentokrát navíc podle mě na ideálním místě pro takové setkání. Problém je jen v tom, že u nás začínají hrát nějak moc často, což je důvod, proč si osobně nejsem tentokrát účastí tak jistý. Na druhou stranu vyšlo dva týdny zpátky Norům nové album, takže se dá předpokládat, že se setlist bude dost lišit. V každém případě nepochybuji, že to bude opět skvělé – pokud jste nebyli, určitě jděte.

Sicky: Artový pop nebo chcete-li Indie rock s křehkým ženským zpěvem, je to spíš melancholie, kytara ovšem také občas zahřmí.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 10. října

MUNICIPAL WASTE + IMMOLATION + SCHIZOPHRENIA (Fuchs2, Praha) – FB event

mIZZY: Těch akcí je v říjnu jako sraček, takže asi vynechám. Immolation bych si dal rád, poslední album je super, ale ostatní kapely mám vlastně na háku, takže těch 700 raději ušetřím.

OLAF OLAFSONN AND THE BIG BAD TRIP + MANCY SONO (Libeňská Synagoga, Praha) – FB event

mIZZY: Ten samý den navíc BBT křtí nové album v Libeňské Syngoze.

__________________________________________________________________________________

pátek 11. října

PHOBOCOSM + FUOCO FATUO + HADÍ MORD (Sibiř, Brno) – FB event

Dantez: Jedna ze zajímavějších akcí tohoto podzimu, zejména díky Fuoco Fatuo, tvořitele ryzího funeral death-doom humusu, který se do českých končín zas tak často nedováží. Bude to pomalé. Moc. Do sibiřské tradiční umrlčí zimy úplně na míru.

PONDĚLNÍCI + VRÁŤA HOŠEK + BAMBULKYNE DOBRODRUŽSTVÁ (Underdogs‘, Praha) – FB event

vihkav: Sice se mi úplně nechce koupat ve všech tělesných tekutinách zpěváka, ale na dekadentním večírku se asi budu muset z povinnosti ukázat, jelikož jde o poslední koncert Bambulek v Praze. Škoda, že zde není přítomna Brauncholda jako v Brně.

__________________________________________________________________________________

sobota 12. října

HYMNY ÚTRPNÉ (Recykl Live Music Club, Praha) – FB event

vihkav: Našlapaný line-up složený z českých undergroundových klasik nabízí kvalitní dungeon synth, black metal a elektroniku. Opět nebudu chybět.

mIZZY: Už jen kvůli Yarrdeshovi bych sem šel, vlastně celé to může být zajímavý ambient, dungeon synth, black, breakcore večer, ale už mám na stejný den jiné povinnosti.

HISS COLLECTIVE SHOWCASE (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Tady cítím solidní potenciál. Vystoupí trojice projektů z poznaňského kolektivu: procesované bicí, noise, ambient, sound art, glitche, náhoda a překvapení.

__________________________________________________________________________________

neděle 13. října

THE BODY & DIS FIG (Ankali, Praha) – FB event

AddSatan: The Body mě obecně moc neberou (a tragikomický vokál irituje), ale letošní kolaborační deska s Dis Fig je fajn. Méně drone/sludge metalu, více death industrialu/noise či post-industrialu s dark/ethereal wave vokálem Felicie Chen, který mi převážně sedí.  Takže jim možná šanci dám (kéž by tam ten dsbm King Diamond neječel).

vihkav: Další povinnost měsíce – The Body konečně zpátky v Evropě, tentokrát ovšem v dosud nevídané kombinaci se zpěvačkou, se kterou hudba na jejich společném albu Orchards of a Futile Heaven dostává jinou, sice oslnivou, ale poněkud méně intenzivní podobu (možná až na nějaký song dva). Neumím si tedy představit, že to bude tak výborné, jako když hráli sólo ve Vopici před pěti lety, ale těším se velmi i sem. Novou neznámou je i prostor, o kterém jsem nikdy neslyšel.

mIZZY: Jo, tohle asi nevynechám, ale i tento den je hromada dalších akcí.

JSt: K The Body mám trochu rozporuplný vztah, jejich vrcholy jsou ale každopádně super a jejich kolaborace patří k těm zajímavějším věcem, co dělají. V případě té s vokalistkou Dis Fig by to mohlo být hodně hutné.

LAIBACH (Roxy, Praha) – FB event

mIZZY: Vzhledem k tomu, že Laibach tentokrát mají hrát Opus Dei + The Greatest Hymns set, láká mě na ně zajít i do nenáviděného Roxy.

DAPNOM + MAGADAN + PAREGORIK & VIOLET DE VALOR (Punctum, Praha) – FB event

mIZZY: No a v Punctum bude dokonce za volný vstup tenhle ambient, noise, power electronics večer. To aby se člověk rozkrájel.

__________________________________________________________________________________

úterý 15. října

1349 + KAMPFAR + AFSKY (Futurum, Praha) – FB event

mIZZY: 1349 jsem v klubu asi nikdy neviděl, akorát na Brutale, kde vždycky naložili poctivě, takže se vlastně dost těším.

DREW MCDOWALL (Punctum, Praha)

JSt: McDowall se podílel na těch nejzásadnějších deskách Coil a sólově vydává v posledních letech hodně porozuhodnou elektroniku. Když jsem ho viděl, bylo to parádní a coilovské – mezitím se myslím posunul k vlastnímu výrazu. (Koncert se bude z kapacitních důvodů opakovat ještě následující den.)

__________________________________________________________________________________

středa 16. října

ELYSIAN FIELDS + PARAMOUNT STYLES (Kaštan, Praha) – FB event

AddSatan: Dream/noir pop, rock, folk, slowcore, jazz, americana, trip hop atd. s jedním z nepříjemnějších (a možná nejvíc sexy) ženských vokálů vůbec. Letošní deska u mě od vydání recenze ještě o trošku povyrostla a snad dojde i na něco ze starých desek. O alt./indie rock/folk „silverrockeťárně“ Paramount Styles by měl poreferovat spíše Brutusáček, ale věřím, že budou taky min. fajn.

INTER ARMA + ŁŪT (Modrá Vopice, Praha)  FB event

SickyAmerická inovátorská sludge, black, death, doom parta zahromuje v Praze. Nevím, jestli tu vůbec někdy hráli, každopádně fanouškům tvrdé metalové alternativy doporučuji vyzkoušet.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 17. října

ELLENDE + GROZA + SERVANT (Barrák, Ostrava) – FB event

vihkav: Ellende se Praze vyhýbají jako čert kříži a vzhledem k tomu, že chci v říjnu asi tak na deset koncertů, do Ostravy nejspíš nepojedu. - Věta, kterou bych zvolal, kdyby se tentokrát šňůra nejmenovala „Scherben Tour“. Znamená to snad, že nikdy nehraná Scherben konečně zazní? Kapela navíc skutečně slibuje speciální turné zatím nehraných songů. Seriously, můžete mě v tom říjnu nechat taky vydechnout?

ULCERATE + ABDUCTION + CHAVER (Reithalle, Drážďany, Německo) – FB event

mIZZY: Ulcky budou sice další měsíc aji v Praze, ale jejich koncert v Drážďanech je rovněž lákadlem. Asi se s Brutíkem vydáme na výlet.

__________________________________________________________________________________

pátek 18. října

BAMBULKYNE DOBRODRUŽSTVÁ + BRAUNCHOLDA + USNU? (Sibiř, Brno) – FB event

mIZZY: BCH poprvé v Brně a dokonce v doprovodu jednoho z nejlepších českých hlukařů Usnu?, těším se! Plus se bude jednat o poslední gig Bambulek s Grashou u mikrofonu.

HENYCH666 + ČAD + BOHEMYST (Kulturní dům Barikádníků, Praha) – FB event

vihkav: Jsou tam Čad, nuff said.

Sicky: Vlasta Henych nemůže inzerovat koncert pod hlavičkou Torr, nicméně většina pamětníků ví, o co jde, a nenechá si tuto legendární desku na živo v legendárním kulturáku utéct. ČAD a Bohemyst v roli předskokanů taktéž lákají.

ELLENDE + GROZA + SERVANT (Blauer Salon, Drážďany, Německo) – FB event

vihkav: Teoreticky by to šlo na Ellende i semka. Je to sice blíž než Ostrava, ale pořád je to Východní Německo, rozuměj dražší a horší místo pro doslova cokoliv. Uvidíme, která miska vah vyhraje.

__________________________________________________________________________________

sobota 19. října

HYMEN COLLECTOR FEST 2024 (Modrá Vopice, Praha) – FB event

vihkav: Tradiční Jarovy narozky s návratem skvělých Sanatorium na české pódium.

LooMis: Jarova tradiční akce, kde tentokrát pro mne (samozřejmě) vyčnívají Morthymer. A z Morthyměřic dorazí i kolegové Ludra, k tomu veteráni Sarcom či bratia Sanatorium. Já myslím, že už takhle dobrý, ne?

NE OBLIVISCARIS + WALKWAYS + FREEDOM OF FEAR (Rock Café, Praha) – FB event

LooMis: Jako tohle je takovej pešek, Klokani budou hrát celý album Citadel, nicméně budu ve Vopici, nedá se nic dělat.

__________________________________________________________________________________

neděle 20. října

OTTONE PESANTE + MASÁŽ + MASSOLA (Café V lese, Praha) – FB event

vihkav: Kdybych náhodou neměl dost, plán je jasnej. Originální žesť metal jsem sice už dvakrát viděl, ale pokaždé to za to stálo. Chytlavý materiál se naživo vždy stane kvalitním výmazem.

mIZZY: To já Ottone Pesante ještě neviděl, ale tady bych si v klidu vystačil i s českým supportem :)

__________________________________________________________________________________

pondělí 21. října

PHARMAKON + KOLLAPS + LANA DEL RABIES (Kabinet Múz, Brno) – FB event

Dantez: Usměrněny, ale stále potentní a nepříjemný bordel ve vyladěné soupisce, které ohýbají hluk a rušivou energetiku dle svých specifických pravidel. Kollaps jsou známí pro svůj nelítostný trest ucha, Lana del Rabies si umí hrát s přesahy do avantgardy a Pharmakon na nové desce odhaluje předtím neslyšené polohy projektu.

mIZZY: Pharmakon byla naposledy v Praze výborná, tudíž nejen Brňákům doporučuji její koncert nevynechat. Power electronics jak má být!

__________________________________________________________________________________

úterý 22. října

COLIN STETSON (Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně, Praha) – FB event

mIZZY: Zde se vlastně úplně nejvíce těším na to, že si zajdu na koncert do kostela na Jiřáku, kousek od kterého bydlím. Ale jasně, aji na hudbu Colina jsem zvědavý, ať se na vlastní oči přesvědčím, zda je opravdu takový saxofonový mág, jak se o něm říká.

__________________________________________________________________________________

středa 23. října

CARL STONE (Cross club, Praha) – FB event

AddSatan: Ohlasy na předešlé vystoupení legendy/pionýra laptopové a glitch hudby byly dost nadšené. Možná i meditativní, ale hlavně prý divoké až taneční koláže a „ohňostroje samplů“ připomínající i hyperpop.

JSt: Minulý koncert byl parádní a vzácným způsobem radostný, tentokrát by to mělo být ještě tanečnější. Plunderfonie, tedy zběsile rozlámané popové hity a kdo ví co ještě. 

MONSTER MAGNET (Barrák, Ostrava) FB event

Sicky: Tuhle stoner legendu jsem naživo ještě neviděl a velmi mě to láká. Jen je to ve středu v Ostravě, což je pro Pražáka trochu složitější.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 24. října

INTERPOL (Felsenkeller, Lipsko, Německo) – FB event

vihkav: Další skvělá kapela, co se ráda vyhýbá Praze. Jelikož jsem ještě neměl tu čest (na Coloursy se mi loni kvůli nim fakt nechtělo) a v Lipsku můžu aspoň posocit spaní, vážně o tom uvažuji. Tento určitý alternativní rock s post-punkovým vibem mám rád už nějaký ten pátek a přestože mají songy (asi schválně) často dost prapodivnou aranž, nikdy jsem nedokázal odtrhnout sluch. Další říjnová jedinečnost, kvůli které člověk musí do Východního Německa, ale Lipsko má vzhledem ke své hudební scéně výjimku na shitlistu.

HEXVESSEL + SUM OF R (Soltmann, Lipsko, Německo) – FB event

mIZZY: Vzhledem k tomu, v jak výborné live formě momentálně Hexvessel jsou, láká nás na ně zajet do Lipska. Plus Sum of R jako druhá kapela jsou rovněž velmi lákaví.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 24. a pátek 25. října

SUNGAZER (Kampus Hybernská, Praha) – FB event

vihkav: Adam Neely u nás po loňské beznadějně vyprodané miniakci se svým post-prog-jazz-nevímčím zazáří hned dva dny po sobě. Mám docela radost, že mi futuristický mindfuck dává aspoň na vybranou termín, protože vyznat se v tomhle měsíci začíná být i pro mě nadlidské.

__________________________________________________________________________________

pátek 25. října

AUTUMN BREEZE: WOE UNTO ME + ELBE + MOORAH + NUUMMITE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

vihkav: To by bylo, kdyby se všechno navíc nekřížilo. Jako přiznám se, že mě běloruský funeral doom na Brutalu vůbec nebavil, ale vzhledem ke zvuku v zadní části Octagonu se tomu zpětně ani nedivím. Tentokrát bych tomu dal šanci rád, kor s dost kvalitním místním supportem, ale bude ještě nějaké rozhodování, čemu dát přednost.

__________________________________________________________________________________

pondělí 28. října

NUBIVAGANT + HÄXENZIJRKELL + ZMYRNA (Hells Bells, Praha) – FB event

vihkav: Ještě pořád jsem nebyl v Hells na koncertě, ani neviděl rock’n’rollovou Darvazu, takže společně s pomalejšími sataňizmy je na světě akce, která by mohla být dost fajn.

Dantez: Black metaly okultního i zpěvnějšího ražení v útulných prostorách Hells Bells bou minimálně pro pražské potěšujícím zpestřením fádního říjnového pondělka. Nubivagant se naživo profilují lépe než na nosičích, Häxenzijrkell jsou úctyhodnými pomyslnými následovníky urfaustího soundu s čarodějnickými přesahy a halekací Zmyrna coby lokální doprovod ideál.

mIZZY: Zmyrna pořádá v Praze zastávku turné Nubivagant s Häxenzijrkell. A vzhledem k tomu, jak Häxeny zbožňuju (stále si stojím za tím, že jsou jednou z nejlepších německých bm kapel), samozřejmě se zúčastním, i když zde tentokrát nehraje žádná z mých kapel, haha. Nubivagant mě z nahrávek moc nebaví, ale jak říká Dantez, naživo jsou přeci jen poněkud záživnější.

__________________________________________________________________________________

sobota 29. října

WALTARI + D.O.P. + PVRS (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Finové během půl roku znova v Praze. V Akropolis to bylo tak akorát pro fanoušky, pro kapelu ale poloprázdný sál. Tady to bude rozhodně intenzivnější zážitek a jsem zvědavej, jestli bude setlist především (nebo zcela) o So Fine! Dáme foto, Kärtsy?

Sicky: Finskou partu mám rád, nicméně viděl jsem je nedávno a celkově už mockrát, je to ale v oblíbeném klubu, který mám kousek, takže to vidím nadějně.  

__________________________________________________________________________________

středa 30. října

PERDITION TEMPLE + OMEGAVORTEX (Modrá Vopice, Praha) – FB event

AddSatan: Předhalloweenský Angelcorpse (kytaruje Gene Palubicki), blackened Morbid Angel, Necrovore, Sadistik Intent/Exekution atd. večírek. AAAAARGH!!!

mIZZY: Jasně, že se půjdeme rozjebat na sypačky, tady není o čem! Vzhledem k tomu, že mi letošní koncert Omegavortex v Przni nevyšel, jsem rád, že bude příležitost si je dát v Praze, a to dokonce s Perdition Temple.

__________________________________________________________________________________

čtvrtek 31. října

MARDUK + VALKYRJA + IMPALEMENT + UNDEAD (P23, Katowice, Polsko) – FB event

Dantez: Marduk s Valkyrja už jsou v rámci společných koncertů zajetým duem, které vždy odvádí standardně dobrý výkon. Staré věci s asistencí Mortuusova hrdla nikdy nezklamou a zvědavost, jak materiál z Memento Mori maká naživo tak vábí. Zbylá kapelní náplava může snad jen překvapit.

Vložit komentář

vanena - 15.10.24 08:23:20
Fuoco Fatuo v Brně bezvadnej koncert. Živě daleko syrovější, místy solidní rychta, ale asi preferuju tlak a preciznost desky. Phobocosm mi uplně nesedli, ale ostatní návštěvníci (40 ks, co jsem se bavil s Giovannim z FF běžná návštěva v rámci tour) byli nadšení.
AddSatan - 14.10.24 22:22:47
Odpověď mIZZY: The Body celkem nuda. Jakože na poslech ok, ale reálně o ničem. Koukal...
Uff to jsem rád, že jsem se na trochu vysral a ve finále vytěsnil/zapomněl, popisovanej "komfort" Ankali + debilní ječení Kinga, bych to tak v půlce odpískal počítám...

Zajímavý, že Colin Stetson vyprodanej, nevim kolik má ten kostel na Jiřáku kapacitu, ale určitě větší než Divadlo 29 v Pardubicích, kde jsem ho loni viděl v triu s Westerhusem a Dahlenem a vyprodaný to nebylo (a bylo to dobrý, ale čekal jsem víc :) ), ale tak Praha, kostel, lepší promo asi...

Trošku/částečná alternativa za Stetsona může být i:
24. Chris Pitsiokos - saxofonista, co mj. jede též "pekla na nekonečnej dech", trochu i á la Peter Evans apod. + Tim Dahl & Tizia Zimmermann - baskytara + akordeon free improv v Punctum:
https://www.facebook.com/events/1200779201033209
28. v Underdogs Guttersnipe, Vole, Cuntroaches, Zorn - noise rock/core výplachy, black punk/metal, punk
https://www.facebook.com/events/509637818695103

31. 10 - 3. 11. v Edison Filmhub (malý kino u Hlaváku, dobrý pivo) Kabinet dr. Caligariho, Metropolis, Nosferatu a další němý filmy s živou hudbou, mj. 3. 11. Der Golem: How He Came Into the World (1920) s živou hudbou Do Shaska!
https://edisonfilmhub.cz/en/programme

Holsen & Cassiers před 11 dny v Punctu dobrá "vykrádačka" :) Arve Henriksena v ženským duo podání + se to stáčelo do jiných poloh, severská chladná krása i noisově divný/zneklidňující, antiklimaxy jsou sice taky klišé, ale zvlášť "cliffhanger" závěr povedenej :)
Rafael Toral podobně jako nahrávka - cca/skoro polovina až fascinující krása - ambient jazz kytara trošku á la Bill Frisell aj., zvláštně, spektrálně (?) pro/zabarvenej drone/ambient + "elektroptačí" zpěv, který mj. v závěru tvořil na nějakej modifikovanej theremin ... ale v druhý půlce už mi to přišlo moc stejný/dlouhý
mIZZY - 13.10.24 23:05:13
The Body celkem nuda. Jakože na poslech ok, ale reálně o ničem. Koukal jsem třeba 15 minut z boku pódia na Chipa a tak 95 % byl jen puštěný sampl, krabiček a synths se skoro nedotkl. Na kytaru tentokrát nehrál, plus teda bicí a zpěvy (DiS Fig fajn). Nicméně Ankali jako klub hrozná kokotina, žádná vzduchotechnika, totální vedro, 0.3 l Budvar za 60 Kč. Bylo prý 250 lidí a nedalo se tam vůbec žít. Nedovedu si představit ty techno večery, kdy tam je až 400 hlav, tam musej ty lidi totálně chcípat.
Kot - 13.10.24 19:31:08
Jo, ta nova vec je fajn, poslouchal jsem pres leto. Nazivo jsem bohuzel prosvihl, je toho ted v rijnu moc. Moc pekny byly koncerty Moe a Lana del Rabies...
Jana.Chuckie - 13.10.24 12:03:00
Uniform včera v Underdogs! Nové album American Standard jsem si pustila teprv před pár dny a po prvních dvou přehrání jsem si říkala, ok, dobrý, ale asi přežiju, když koncert vynechám, ale po dalším a dalším poslechu mě to začalo namotávat a přibylo tušení, že naživo by to mohlo být čiré krásné zlo. Tak to se mi včera potvrdilo, setlist čistě jen tohle album ve změněném pořadí songů, dvacetiminutová skladba, která album otvírá, koncert uzavírala, dobrá volba, černobílá estetika, supr zvuk, divadlo předstíraného šílenství bylo celkem uvěřitelný plus bonus k tomu - zpěvák v černé košili vypadal úplně jako pokérovaný Mads Mikkelsen :D dnešek trávím u reelsů z koncertu na insta, fakt nadšení
brutusáček - 04.10.24 13:50:54
inter arma tu hrála a bylo to super
AddSatan - 03.10.24 11:33:30
Odpověď AddSatan: 7. října Orchestr Berg - Město bez Židů (1924 - 100 let od premiéry) -...
*https://www.facebook.com/events/387224771100110
AddSatan - 03.10.24 11:30:55
Odpověď AddSatan: 7. října Orchestr Berg - Město bez Židů (1924 - 100 let od premiéry) -...
*https://berg.cz/koncerty24.html
AddSatan - 03.10.24 11:27:23
7. října Orchestr Berg - Město bez Židů (1924 - 100 let od premiéry) - projekce filmu s živou hudbou od Petra Wajsara - nová doplněná verze, Veletržní Palác - Studio Hrdinů https://berg.cz/koncerty23.html (a viz zdejší report https://www.marastmusic.com/clanky/punkt-meets-music-infinity-den-treti )
AddSatan - 02.10.24 13:24:59
Odpověď mIZZY: Svartvit, Paregorik, Drén, Säkkikangas
16. října, Recykl
https://www...
hm, takže zase 3 lákavý akce v jeden den, nicméně - Elysian Fields jsou jasná priorita :) ... fajn, že ten Drew McDowall (ex-Coil) je i o den dřív - před 5 lety byl v Hólu dobrej, coilovskej psych post-industrial, drone, ambient s haluzní projekcí, letošní deska mě zatím moc nebere (fajn, ale trošku i new age kýč), ale živě to může být i dost jiný... Fuoco Fatuo a i Phobocosm bych si dal, Brno daleko, ale tak na Mayhem jsem se taky rozhoupal až den před... a u The Body s Dis Fig bude záležet na počasí...
mIZZY - 01.10.24 18:58:48
Svartvit, Paregorik, Drén, Säkkikangas
16. října, Recykl
https://www.facebook.com/events/1505947236696855
Vanena - 01.10.24 12:03:30
Nubivagant a Haxen velmi lákají, i když obě nové desky jsou trochu zklamáním.

Zkus tohle